НАЧАЛО  |  КАЛЕНДАР  |  ОТСТЪПКИ  |  ОБЩИ УСЛОВИЯ  |  ПОЛИТИКА ЗА ЛД  |  ЗА НАС  |  КОНТАКТИ 
ФОРМА ЗА СЪГЛАСИЕ
ЕКСКУРЗИИ - Ч У Ж Б И Н А
ЕКСКУРЗИИ - Б Ъ Л Г А Р И Я
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ПОЧИВКИ
Предколедни и Коледни пътувания
НОВА ГОДИНА
Почивки в Турция
За 1 ден в чужбина ...
Нови програми
Томболи и Конкурси
Новини
Пътеписи
Промоции
Информация транспорт
Календар на пътуванията
Октомври 2018 Ноември 2018
Декември 2018 Януари 2019
Февруари 2019 Март 2019
Април 2019 Май 2019
Юни 2019 Юли 2019
Август 2019 Септември 2019


Южна Италия - по стъпките на ЮНЕСКО: Неапол, Помпей, Везувий, Остров Капри, Позитано, Амалфи, Матера, Алберобело...

София - Игуменица - Бари - Матера - Алберобело - остров Капри - Неапол - Помпей - Позитано - Амалфи - Везувий - Бари - Игуменица - София
от 649 лв.
7 Дни/6 Нощувки


Подарете си очарованието и магнетизма на Южна Италия, окъпана от морските води, с дъх на жарко слънце и неаполитанска пица.
Ще можете да се насладите на повелителя на вулканите Везувий, притихнал в дългогодишния си сън; древния Помпей, останал под лавата на вулкана; Неапол, възпят от италианците в незабравими канцонети; Амалфи, впечатляващ със своята история и култура; омайващия остров Капри; Матера, непозната и очарователна и Алберобело с каменните къщички трули.

1-ви ден - 621 км
Отпътуване от София в 9:00 ч. сутринта от Руски паметник от страната на хотел "Родина".
Транзитно преминаване през Гърция до Игуменица. (621 км.)
По пътя - кратък престой в Солун.
Отпътуване към пристанището на Игуменица.
Пристигане на Игуменица вечерта.
Отпътуване с ферибот от Игуменица до Бари през нощта. /продължителност на пътуването - 9-10 ч./

2-ри ден: 360 км.
Пристигане в Бари сутринта.
Отпътуване за Сорентинския полуостров.
По пътя посещение на Матера - едно от най-омагьосващите места в света, за което до скоро малцина бяха чували, разположено в провинция Базиликата, Южна Италия.
Матера е уникално съчетание на културна традиция и цивилизация, съхранили се до нас чак от епохата на Неолита. Многобройните естествени пещери в Матера са били първите къщи на древните обитатели там, които са преобразили естествения пейзаж в причудливи архитектурни форми /не включва входна такса за Матера - 5 евро/.
Отпътуване за Алберобело - прекрасен град познат още като столица на трулите – сухи каменни жилища. Освен че е включен в списъка на световното културно наследство, Алберобело е наследник на древни традиции и е един от градовете, запазили собствената си култура векове наред. 1500 трули ще ви накарат да се замислите дали не се намирате в някакво приказно царство, а атмосферата на тази закътана част от Южна Италия ще Ви покори завинаги.
Отпътуване за Сорентинския полуостров.
Късно вечерта настаняване в хотел 3* в района на Соренто/Неапол.
Нощувка.

3-ти ден: около 110 км.
Закуска.
Отпътуване към вулкана Везувий, който се извисява на височина 1277 м над морското ниво, близо до Неаполитанският залив. Везувий изригвал периодично в продължение на повече от 12 000 години. Днес над кратера се издигат тънки ленти дим, а по склоновете му има пукнатини, през които прониква горещина, достатъчна да се запали лист хартия /не включва входна такса и - около 10 евро и градски транспорт – 3,10 евро на човек в посока; 6,20 евро в двете посоки или транспорт с местен автобус – 5 евро в двете посоки/.
Следобяд по желание с допълнително заплащане екскурзия с екскурзовод до Позитано и Амалфи.
Отпътува се за Амалфийското крайбрежие - северния бряг на Салернския залив. Спирка на панорамата към Позитано, продължаване към Амалфи. Спирка в Амалфи.
Тези градчета намират място в списъка на ЮНЕСКО като място на световното културно наследство. Те са емблеми за красота, селища с главозамайващи гледки, умело съчетали природа и човешко творение. Ще се насладим на невероятните пейзажи, разкриващи пред нас стръмни брегове, спускащи се до изумрудено прозрачните морски води. Тук ще опитаме и уханното ледено студено “limoncello” - известен италиански лимонов ликьор, произвеждан от специален сорт лимони, които се отглеждат по Амалфийското крайбрежие
Вечеря по меню без включени напитки.
Нощувка.

4-ти ден: 65 км.
Закуска.
Посещение на Помпей с екскурзовод . Освен че е една от най-известните световни забележителности, Помпей е част от културното наследство на ЮНЕСКО, той е един от най-дълго проучваните археологически обекти: 3 века са били необходими на невероятните находки от изчезнали цивилизации да "изплуват" изпод пластовете вулканичен прах /не включва входна такса за Помпей около 15 евро и 3 евро такса за слушалки /. Отпътуване към Неапол.
Разглеждане на забележителностите на град Неапол с екскурзовод . Градът, за който мнозина казват, че човек или се влюбва в него завинаги, или го намразва, е разположен красиво на Неаполитанския залив, под вулкана Везувий, а от другата страна на града са Флегрейските полета.
Завръщане в хотела.
Вечеря по меню без включени напитки.
Нощувка.

5-ти ден: 45 км.
Закуска.
По желание с допълнително заплащане екскурзия до остров Капри.
Отпътуване с корабче от Соренто към остров Капри – едно от най- очарователните кътчета покрай лазурното крайбрежие. Островът е дълъг 6 км и широк 2,5 км и в своите миниатюрни размери е събрал прекрасна природа, живописни нископланиснки възвишения (най-висока точка е Монте Соларо, 586 м ) и очарованието на Град Капри, в който акостираме по време на този тур - главен град и пристанище, изключително красиво и запомнящо се място.
В тура е включено посещение на град Анакапри и вила Сан Микеле (без включена входна такса) и посещение на град Капри и Градините на Август ( без включена входна такса).
Завръщане в Соренто.
Свободно време в Соренто - разположен на едноименния полуостров на черни скали от тъмен вулканичен камък, самият град е своеобразна панорамна тераса към целия Неаполитанския залив. Легендата разказва, че точно на това красиво място, Одисей и неговите спътници са били объркани от песните на Сирените, оттам идва и старото има на града - Сурентум.
Завръщане в хотела.
Вечеря по меню без включени напитки.
Нощувка.

6-ти ден : около 300 км.
Закуска.
Отпътуване към Бари - столицата на провинция Пулия. Свободно време в Бари. Възможност за посещение на катедралата , построена в романски стил Св.Савин и базиликата Свети Никола, където се съхраняват мощите на светеца.

Отпътуване към пристанището на Бари привечер.
Нощен преход с ферибот Бари - Игуменица.

7-ми ден- 621км.
Пристигане на пристанището на Игуменица сутринта.
Отпътуване за Янина - живописната столица на област Епир. Сутрешен престой в града, разположен романтично на брега на езерото Памвотис.
Отпътуване за България.
Завръщане в София вечерта.

Цена:
От 649 лв.

Цена:
При настаняване на дек / палуба / на ферибота Игуменица-Бари на отиване и Бари - Игуменица на връщане по програмата.
Настаняване на дек означава, че туристите нямат запазено място на ферибота и се настаняват на дивани, фотьойли и други , в зависимост от свободните места в ресторантите или на палубата на ферибота. Продължителност на пътуването - 8-10 часа в посока.

Период на пътуване: Възрастен в двойна стая при записване в промоционалния период: Възрастен в двойна стая след промоционалния период Възрастен в двойна стая след промоционалния период:
17.10 - 23.10.2018 ПРОМО! 649 лв. - еднократно плащане до 31.08
ПРОМО! 655 лв. - плащане с депозит до 31.08
669 лв. - еднократно плащане от 01.09 до 01.10
675 лв. - плащане с депозит от 01.09 до 01.10
679 лв.еднократно плащане след 01.10
685 лв. - плащане с депозит след 01.10

Доплащане за настаняване на самолетна седалка:
15 лв. на човек в посока
При настаняване на гарантирана седалка тип самолетна/автобусна на ферибота Игуменица-Бари на отиване и Бари - Игуменица на връщане по програмата.
Настаняване на самолетна седалка означава, че туристите разполагат със запазено седящо място на ферибота в салон, тип самолетна/автобусна седалка. Не се гарантират блок-места едни до други. Продължителност на пътуването - 8-10 часа в посока.

Доплащане за каюта на ферибота на човек в една посока, при заплатена базисна пакетна цена на настаняване на дек/палуба. Резервацията за каюти подлежи на допълнително потвърждение и се заплаща предварително със заплащането на депозита. Каютите разполагат с от 2 до 4 легла и самостоятелна баня.
в каюта с 4 легла – 24 €; - на човек в една посока ; 48 € в двете посоки
в каюта с 3 легла – 34 €; - на човек в една посока; 68 € в двете посоки
в каюта с 2 легла – 44 € - на човек в една посока; 88 € в двете посоки

Забележка: За пътуването на ферибота е необходимо да се подготви предварително ръчен багаж, който може да се вземе на палубата или в каютата. Основният багаж остава в автобуса и пътниците нямат достъп до него.

Цената включва:
 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
 • Двупосочен фериботен билет Игуменица – Бари с място спрямо избраната от туристите цена
 • 4 нощувки в хотел 3* в района на Неапол или района на Соренто
 • 4 закуски и 3 вечери без включени напитки
 • Разглеждане на Неапол
 • Разглеждане на Помпей
 • Посещение на Матера и Алберобело
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва:
 • Разходите от личен характер
 • Входните такси за музеи и други туристически обекти:
 • Градска такса : 1.5-2 € на ден според категорията на хотела (заплаща се от туристите на място на рецепция)
 • Екскурзия до остров Капри - при минимум 25 туристи - 60 €. Плаща се най-късно при доплащането на екскурзията. Цената включва двупосочен трансфер с корабче Соренто - Капри - Соренто, обиколка с екскурзовод и посещение на град Капри и Анакапри, фуникуляр от пристанището до Капри, автобус от Капри до Анакапри и пристанището.. / В цената не са включени входните такси за Вила Сан Микеле и Градините на Август./
 • Екскурзия до Позитано, Амалфи - 30 евро - при минимум 25 туристи - Цената включва транспорт и посещение на Позитано, Амалфи с екскурзовод .
 • Доплащане за градски транспорт за посщението на Везувий – 3,10 евро на човек в посока; 6,20 евро на човек в двете посоки или за местен италиански автобус – 5 евро на човек в двете посоки
 • Доплащане за единична стая - 150 лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица до 69 - по 1 лев на човек на ден
 • Доплащане за медицинска застраховка за възрастни от 69 г.- 85 г. - по 2.50 лв. на ден
Лица над 85 г. не се застраховат

Отстъпки:
 • 2% от промоционалната цена за всички туристи пътували с Атлас -S през изминалите 12 месеца
 • 3% от цените, които не попадат в промоционалния период за всички туристи пътували с Атлас -S през изминалите 12 месеца
 • 5% за деца до 17.99г, настанени с един възрастен в стая
 • 10% за деца до 17.99г, настанени с двама възрастни в стая

Ориентировъчни входни такси:
 • Помпей – входна такса 15 € за група + 3 € ползване за слушалки
 • Везувий – около 10 € , градски транспорт до вулкана - 3,10 € в посока; 6,20 евро в двете посоки
 • Матера - 5 €
 • Вила Сан Микеле - 8 €
 • Градините на Август - 1 € и други.

Застраховане:
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележка:
За посещението на Везувий се ползва градски транспорт - 3,10 евро в посока или местен италиански автобус – 5 евро на човек в двете посоки.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата
Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват или заплащат в офиса на ТО.
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Начин на плащане:
 • Депозит – 250 лв. И предварително заплащане на каютата или седалката
 • Доплащане – 14 дни преди заминаването

Необходими документи:
Лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване и ксерокопие на 2/3 страница на всички пътуващи;
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и 2 копия), акт за раждане (оригинал и 2 копия);

РЕЗЕРВИРАЙ ПРИНТИРАЙ ПОДРОБНА РАЗПЕЧАТКАКавала · Истанбул · Принцови острови · Айвалък · Анкара · Кападокия

ОТСТЪПКИ  |   КАЛЕНДАР  |   ОБЩИ УСЛОВИЯ  |   РЕЗЕРВАЦИЯ  |   ЗА НАС  |   КОНТАКТИ   Уеб Дизайн: ПроСтудио

Atlas-S © 2008