НАЧАЛО  |  КАЛЕНДАР  |  ОТСТЪПКИ  |  ОБЩИ УСЛОВИЯ  |  УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ  |  ЗА НАС  |  КОНТАКТИ 
КАРНАВАЛИ 2018
ЕКСКУРЗИИ - Ч У Ж Б И Н А
ЕКСКУРЗИИ - Б Ъ Л Г А Р И Я
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ
3- ти март 2018
ВЕЛИКДЕН 2018
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ 2018
ПОЧИВКИ 2018
Нови програми
За 1 ден в чужбина ...
Томболи и Конкурси
Златна възраст 55+
Новини
Пътеписи
Промоции
Информация транспорт
Календар на пътуванията
Януари 2018 Февруари 2018
Март 2018 Април 2018
Май 2018 Юни 2018
Юли 2018 Август 2018
Септември 2018 Октомври 2018
Ноември 2018 Декември 2018


Забележителният Амстердам - самолетна програма

София - Амстердам - София
16.03.2018, 15.06.2018
от 575 лв.
4 Дни/3 Нощувки


Амстердам ​​в много отношения е забележителен град, името му произлиза от "Амстел Дам" или "Амстелски язовир", какъвто е изграден на река Амстел през 13 в.
Градовете стават все по-популярна дестинация и Амстердам е особено желана цел. Нищо чудно: Холандската столица предлага толкова много атракции, вкусен кашкавал и неустоима бира, че пътешественици от всички възрасти са развълнувани от нея.
Знаете ли – 3те „хиксчета“ на флага на града / които ще виждате навсякъде/ символизират 3те целувки, които си разменят амстердамци при поздрав.
АДАМ или ДАМ бива наричан градът от местни и гости, а „Северната Венеция“ е най-популярното, нали. А каква е разликата между Нидерландия и Холандия ли? , да наричаш нидерландците „холандци“ е като да наричаш всички българи „шопи“ или всички германци - „баварци“, защото само 2 от 12 от административните области в Нидерландия са Северна и Южна Холандия и те съставляват 1/3та от населението и 1/3та от площта на страната.
Амстердам, наред с други неща, предлага 37 музея. Ако сте в Амстердам, трябва да посетите Rijksmuseum. В огромния национален музей на града се помещават близо 8 000 експоната, които могат да се видят от посетителите. Музеят "Ван Гог" е домът на повечето холандски художници, а в "Ермитаж Амстердам" ще бъдете впечатлени от руското изкуство. -Какви възможности предлага градът по отношение на пазаруването и нощния живот – по нещо за всеки вкус и за всякакви възможности. При възможност посетете живописния градски квартал Jordaan. Той се превърна в туристически магнит с неговите романтични канали, стари кръчми и специални магазини.


1 ден: 16.03 или 15.06
Отпътуване от летище София с редовен полет на компания“Transavia” в 22.25ч.
Кацане в Амстердам на летище Shiphol в 00.10ч. Трансфер от летището до хотела..
Настаняване в хотел 3* в Амстердам.
Нощувка

2 ден: 17.03 или 16.06
Закуска.
Пешеходна разходка покрай прочутите канали на Амстердам, придружена с богата и интересна информация за едни от най-известните забележителности на града:Гарата, Старата църква ( Oude Kerk) /най-старата сграда в града се датира от 1302 г. и е разположена на улица Вармстраат (Warmoesstraat), в близост до квартала с червените фенери сега/, Новият пазар, Еврейски квартал и къщата на Рембранд, Общината, Синият мост над река Амстел, площад Рембранд, Плаващ пазар на цветята/ най-големият в Нидерландия/ , закътаното срадновековно дворче „Бехайнхоф“, Галерията на Историческия музей, Площад „Дам“ с двореца „Дам“(Koninklijk Paleis; Royal Palace) и Националния паметник – 3-4ч.
Свободно време за разходка,пазар и др.
Предложение за свободното време:
  Разходка с лодка по каналите на Амстердам. Необходимостта за всеки турист е атрактивна обиколка на каналите. Eдна от най-привлекателните атракции на града. Разходката продължава около час и минава покрай забележителни масивни сгради от 17 – 18 век, повечето от периода на т.н. Златен век на Амстердам, когато градът е бил най-важният пристанищен и търговски център в света. По време на тази плавателна разходка ще видите и т.н „жилища – лодки“. Те са над 3000 и всяка от тях е свързана с електричество, газ и питейна вода.В днешно време те са символ на висок статус. - круизните възможности са многобройни, в някои случаи с гид на самата лодка, в други с възможмост за гурме приключение или др. и се осъществяват от / поне/ 3 круизни стоянки в центъра на града. Изберете ли самостоятелна круизна разходка, то препоръчваме привечер да я осъществите по „грахтен“, както наричат каналите там и които по брой отстъпват само с около 12бр. от тези във Венеция. В Амстердам са около165бр., а във Венеция 177. Затова пък мостовете там са поне 3 пъти повече и когато заблестят вечерните светлини и „заиграят“ отраженията им във водата, пътуването под тях е чудно градско представление.
Нощувка.

3 ден: 18.03 или 17.06
Закуска.
Полудневна екскурзия до Зансе Сханс - една от най – известните атракции в близост до Амстердам
Заансе Сханс е малък град в Холандия, намиращ се на 16 км. северозападно от Амстердам, разположено на бреговете на река Заан. Селището е популярна туристическа дестинация и представлява своеобразен музей на открито с вятърни мелници, типичните дървени къщички, боядни в зелено, атракцията на занаятчийския бит и култура.
В градчето може да се разходите свободно и да се потопите в типичния холандски бит от миналото. Проектът за автентичното село е реализиран през периода от 1961 до 1974 г., когато се реставрират стари мелници и битови сгради.
В повечето къщички работят занятчии, занимаващи се с производството на сирене и “кломпи” – тичичните холандски дървени обувки. Освен тях, в музея на открито, може да се посетят работилници за порцеланови изделия, керамика, кашкавал, кафе и др. Всички те са поместени в боядисани в зелено, изрядно подредени дървени къщички, запазили духа и атмосферата на XVII-XVIII в.
От Амстердам се пътува с влак до Заансе Сханс около 20 минути, след това за 15мин. се стига пеша до музея. Разходка около час и половина за посещение на мелница за производство на подправки и горчица, ателие за производство на типичните холандски дървени обувки, мандра с магазин за кашкавал и др. Свободно време за почивка на кафе или чай, или разглеждане на други обекти. Билет за вход за всяка една от мелниците е 4 Евро.
Завръщане в Амстердам и свободен следобяд.
Нощувка.

4 ден: 19.03 или 18.06
Закуска.
Свободно време с възможност за посещение на музеите / които ще Ви бъдат показани и по време на пешеходната обиколка/.
  Музеите на Амстердам – това е градът с най-много музеи на квадратен метър в света!Холандците се отнасят с уважение към всяка забележителност и я превръщат в място, което може да бъде видяно и споделено от много хора. Най-известните и масово посещавани са Държавният музей, където е изложена най-известната картина на Рембранд „Нощна стража“(Nachtwacht) и още много шедьоври на прочути холандски художници, като Фермер, Ян Стеен, Франс Халс….Близо до него се намира музеят Ван Гог. Тук е събрана най-голямата колекция от негови картини, които можете да видите в оригинал, както и произведения на Гоген, мане и много други от най-известните художници. И да разберете защо творбите на художника, който е продал само една картина приживе, са най-скъпите в света. Един също доста посещаван музей е музеят „Ане Франк“.Музеите работят без почивен ден.
Трансфер от хотела до летището в 15:00ч.
Излитане от летище Shiphol с редовен полет на “Transavia” в 18.10ч.
Пристигане в България на летище София 21.55ч..

Цена: 575лв.
Депозит: 150 лв. + пълно плащане на самолетния билет според актуалната цена на авиокомпанията.
Доплащане:14 дни преди отпътуването

Цената включва :
 • 3 нощувки в хотел 3* в Амстердам
 • обиколка Исторически център – пешеходен тур с лицензиран екскурзовод на български език
 • екскурзия до архитектурен резерват Заансе Сханс с вкл. билет за влак с екскурзовод на български език
 • трансфери летище - хотел - летище
 • придружител от агенцията по време на цялото пътуване при група от минимум 20 човека. При по-малка група туристите се посрещат на летището от представител на фирмата, осъществяваща трансфер до хотела.

Цената не включва :
 • доплащане за единична стая – 290 лв.
 • Круиз по Каналите с продължителност 1ч. през 2рия ден на екскурзията с екскурзовод на български език – 20 Евро / заявява се в офиса и се осъществява при минимум 6 желаещи/
слушалки за пешеходните обиколки в Амстердам
 • самолетен билет с ръчен багаж ( или с включен багаж за чекиране )
 • разходи за градски транспорт – необходимо е да се ползва
Забележка: Групата се потвърждава при минимум 8 човека. При потвърждение на групата се купуват билети на актуалната цена на авиокомпания „Transavia” .Средна цена на билета 75 евро с ръчен багаж 10кг. за периода към момента на публикуване на програмата - 09.11.2017. Туристите заплащат актуалната цена на билета в момента на записването .
допълнително багаж -
 • градски такси – от 3 до 7 евро на ден – в зависимост от категоризацията на хотела. ( туристите ги заплащат самостоятелно на рецепцията на хотела)
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 69 год. - 1 лв на ден.
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г. -2.50 лв. на ден .
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
 • разходи от личен характер;
 • входни такси

Застраховане:
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележка:
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на програмата.
 • Необходимо ползването на градски транспорт.


Полезна информация:
 • Разходи за градски транспорт - еднократен билет: 2,90 Евро или карта за 24 часа: 7,50 Евро, карта за 72 часа: 17 Евро (на място)
 • Климат - умерен, морски
 • Средни температури - януари (1,3°С); юли (16, 17°С)
 • Официален език - нидерландски
 • Столица - Амстердам
 • Най-голям град - Амстердам
 • Валута евро (EUR)
 • Население - 16 570 613 души (2007)
 • Етнически състав - холандци - 80,1%, фламандци - 11,5%, фризи - 2,8%, немци - 1,1%, турци 1,1%, мароканци - 0,7%, суринамци-индопакисанци - 0,7%, суринамци-креоли - 0,6%
Религия – християни - 95,8%, мюсюлмани - 2,3%, индуисти - 0,4%, юдаисти - 0,2%
 • Часова зона UTC +1 (на Канарските острови UTC 0)
 • Телефонен код +31

Необходими документи:
 • Лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване или задграничен паспорт;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

РЕЗЕРВИРАЙ ПРИНТИРАЙ ПОДРОБНА РАЗПЕЧАТКАТасос · Алистрати · Кавала · Истанбул · Принцови острови · Айвалък

ОТСТЪПКИ  |   КАЛЕНДАР  |   ОБЩИ УСЛОВИЯ  |   РЕЗЕРВАЦИЯ  |   ЗА НАС  |   КОНТАКТИ   Уеб Дизайн: ПроСтудио

Atlas-S © 2008