НАЧАЛО  |  КАЛЕНДАР  |  ОТСТЪПКИ  |  ОБЩИ УСЛОВИЯ  |  ПОЛИТИКА ЗА ЛД  |  ЗА НАС  |  КОНТАКТИ 
За резервации, моля изпращайте имейл на адреса посочен в контакти!
ФОРМА ЗА СЪГЛАСИЕ
ЕКСКУРЗИИ - Ч У Ж Б И Н А
ЕКСКУРЗИИ - Б Ъ Л Г А Р И Я
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ПОЧИВКИ 2018
Предколедни и Коледни пътувания
НОВА ГОДИНА 2018
Почивки в Турция
За 1 ден в чужбина ...
Нови програми
Томболи и Конкурси
Златна възраст 55+
Новини
Пътеписи
Промоции
Информация транспорт
Календар на пътуванията
Юли 2018 Август 2018
Септември 2018 Октомври 2018
Ноември 2018 Декември 2018
Януари 2019 Февруари 2019
Март 2019 Април 2019
Май 2019 Юни 2019


Манастири в Молдова, Румъния

София - Тулча - Пятра Нямц - м-р Нямац - м-р Сихъстрия - м-р Агапия - м-р Варатек - Сучава - м-р Воронец - м-р Хуморулуй -м-р Молдовица - м-р Сучевица - Сучава - Яш - Браила - София
от 460 лв.
6 Дни/5 Нощувки


1 ден:
Отпътуване в 05:30 от площад „Св. Александър Невски“ в посока Дунав мост - Русе - Тулча (~659 км).
Пристигане в гр. Тулча вечерта.
Настаняване в хотел 3*.
По желание вечеря - 10 евро (заявява се в офиса агенцията; заплаща се по времена пътуването; осъществява се при минимум 25 души ).

2 ден:
Закуска.
Разходка в центъра на Тулча - разглеждана на църквата "Св. Георги", позната още като "църквата с часовник" или "българската църква", Паметника на независимостта, издигнат на хълма над града, от където се открива красива панорамна гледка към града. Аквариумът е една от най-големите туристически атракции на града и е част от Музейния еко-туристически център "Делтата на Дунав". Центърът предлага на своите посетители богата постоянна експозиция и различни временни изложби, представящи флората и фауната характерна за биосферния резерват Делтата на Дунав. Аквариумът е оборудван с модерна инсталация и има вместимост 150 тона вода. Посетителите ще имат възможността да наблюдават колекция от различни видове морски и речни видове риби, както и специална колекция от индонезийски корали.
Отпътуване за град Пятра Нямц (~332 км).
По път отправяне към село Никулицел и манастир "Кокош". Смята се, че това е мястото първи център на Българската държава и някога тук се е намирал Онгъла на хан Аспарух.
 • Забележка: Преходът от гр. Тулча до гр. Пятра Нямц налага преминаването на река Дунав с ферибот при гр. Галац - цена за пасажери - 1.50 RON
Град Пятра Нямц е разположен в полите на Североизточните Карпати в историко- географска област Молдова в Румъния. Заради своята архитектура и красивите релефни форми разположени живописно около града Пятра Нямц е наричан „перлата на Молдова“. Разходка в центъра на града.
Отпътуване до манастир „Нямц“.
Нощувка в хотела към манастира.
По желание вечеря - 10 евро (заявява се в офиса агенцията; заплаща се по времена пътуването; осъществява се при минимум 25 души ).

3 ден:
Закуска.
Разглеждане на едни от най-големите и най- красивите средновековни манастири, намиращи се в област Молдова – манастирите Нямац, Сихъстрия, Агапия и Варатек.
Манастир „Нямц“ - Манастирът датира от XIV в.и е смятан за един от най- големите манастирски комплекси в Румъния. Има сведения, че след падането на България под османско владение, манастирът приютява много наши духовници, както и че най-вероятно обителта е основана от трима търновски монаси.
Манастир „Сихистрия“ - основан от монаси „исихасти“ през 1650 г., познат от местните още като „манaстир на мълчанието“. Казва се, че някога манастирът е бил обитаван от монаси отшелници. В манастирския комплекс са построени две църкви, дървена - построена в средата на XVII век и каменна - построена в началото на XIX век.
Манастир „Агапия“ - смятан за най-големия женски манастир в Източна Европа с над 300 монахини обитаващи светата обител. Манастирът носи името на своя основател Агапи, живял през XIV в.в малък манастир, намиращ се в близост до „Агапия“.
Манастир „Варатек“ - женски манастир, основан през 1785 г. съчетаващ в своята уникална архитектура елементи типични за молдовската област и елементи на неокласичекси стил.
Отпътуване за гр. Сучава. Това е един от най-красивите градове в историческия район Буковина, град, богат на забележителности, които впечатляват със своята историята и красота. Сред най-известните забележителности на града са останките от Кралския дворец, статуята на князе на Молдова Щефан Чел Маре и Петру Мушат, Етнографския музей, Планетариума, дървената църква, централния парк и двете средновековни крепости от XIV век. Разглеждане забележителностите на града.
Настаняване в хотел 2* в Сучава.
По желание вечеря - 10 евро (заявява се в офиса агенцията; заплаща се по времена пътуването; осъществява се при минимум 25 души ).

4 ден:
Закуска.
Разглеждане на уникалните манастири на Буковина, които със своите 500 годишни стенописи покриващи вътрешните и външни стени на храмовете и до днес нямат световен аналог. Посещение на манастири Воронец, Хуморулуй, Молдовица, Сучевица и Путна.
Манастир „Воронец“ - построен от молдовския княз Щефан Чел Маре (Стефан Велики) през 1488 г. Наричан е Сикстинксата капела на Изтока заради голямата фреска изрисувана на западната фасада - Денят на Страшния съд.
Манастир „Хуморулуй“ - построен през 1530 г. в село носещо същото име. Манастирът има два действащи храма - църквата „Успение Богородично“ и „Свети Великомъченик Георги“.
Манастир „Молдовица“ - днешния манастир е построен през 1532 г. на мястото на по-стар манастир, като годината на построяването на първия манастир не е известна. Фреските, които удивляват и до днес посетителите на манастира са изрисувани още през 1537 г., а техните цветове остават почти непокътнати до наши дни.
Манастир „Сучевица“ - построен през 1583 г.. Както храмовете на останалите манастири, църквата на Сучевица съчетава в себе си елементи на византийския и готическия архитектурен стил, а фреските изобразяват сюжети от Новия и Стария завет.
Манастир „Путна“ - първия манастир, основан от княз Стефан Чел Маре и мястото където са положени днес тленните му останки. Манастирът е бил замислен и като убежище и здраво укрепление в случай на нападение, затова княза построил дебели стени, които ограждали манастира и наблюдателни кули. Част от огромното богатство на манастира е запазено и до днес - скулптура от дървени кръстове, 13 оригинални ръкописи, 14 бродерии, 4 парчета скъпоценен метал и уникални стенописи. Манастирът "Путна" е наричан от местните Румънския Йреусалим.
Завръщане в хотела в Сучава.
По желание вечеря - 10 евро (заявява се в офиса агенцията; заплаща се по времена пътуването; осъществява се при минимум 25 души ).

5 ден
Закуска.
Отпътуване за град Яш (124 км). Градът се намира в област Молдова, Румъния, административен център на окръг Яш и е един от големите културни и университетски центрове в страната. В Яш е основан първия румънски университет, ту се намира най-старата ботаническа градина, най-стара библиотека и най-стария театър в страната. В центъра се намира един от символите на града - църквата "Три Светители", където се съхраняват мощите на Петка Българска. Разглеждане забележителностите на града.
Свободно време.
Отпътуване за Браила (242 км). Един от румънските градове, свързан тясно с историята на България и живота на българските хъшове.
Настаняване в хотел 3* в Браила.
По желание вечеря - 10 евро (заявява се в офиса агенцията; заплаща се по времена пътуването; осъществява се при минимум 25 души ).

6 ден
Закуска.
Туристическата обиколка на града, включва разглеждането на все още запазените културни паметници, напомнящи за силното българското присъствие в миналото по тези земи – българската църква „Възнесение Господне“, мястото, където някога се е намирала къщата, в която е живял Христо Ботев, паметникът поставен на мястото, където се е намирала сградата, в която през 1869 г. българските емигранти основават Българска академия на науките в Браила и бюста на Христо Ботев. Разглеждане на градския парк създаден още през 1912 г., старата водна кула на Браила, наричана още „Водния замък“, мемориалната къща и паметника на румънския писател Панаит Истрати, цветния часовник, музикалния кът, статуята на Михай Еминеску и др. Отправяне към площад „Полигон“ и площад „Траян“, където са разположени сградата на общинската библиотека, културния център на града, православната църква „ Св. Архангели Михаил и Гаврил“, паметник посветен на император Траян, градския часовник, гръцката църква и др.
Отпътуване към София.
Пристигане в София късно вечерта.

Цена:
Период на пътуване: Възрастен в двойна стая при записване в промоционалния период: Възрастен в двойна стая след промоционалния период:
01.09- 06.09.2017 ПРОМО! 460 лв. - еднократно плащане до 16.08.2017
ПРОМО! 465 лв. - плащане с депозит до 16.08.2017
475 лв. - еднократно плащане след 16.08.2017
480 лв. - плащане с депозит след 16.08.2017

Цената включва:
 • транспорт;
 • 1 нощувка със закуска в Тулча;
 • 1 нощувка със закуска в хотела към манастир "Нямц";
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2* в Сучава /икономичен тип настаняване/;
 • 1 нощувка със закуска в Браила;
 • посещение на манастирите Нямац, Сихистрия, Агапия и Варатек;
 • посещение на манастирите Воронец, Хуморулуй, Молдовица, Сучевица и Путна;
 • посещение на град Тулча;
 • посещение на град Пятра Нямц;
 • посещение на град Сучава;
 • посещение на град Яш;
 • посещение на град Браила
 • екскурзоводско обслужване;
 • пътни такси

Цената не включва:
 • Входни такси:
 • входни такси за манастирите - около 5 RON за всеки манастир; 10 RON фото такса;
 • Аквариум в Тулча - 15 RON (за ученици, студенти и пенсионери - 5 RON; такса фото - 10 RON);
 • ферибот - цена за пасажери - 1.50 RON;
 • лични разходи;
 • стандартна вечеря по меню - 10 евро (заявява се в офиса агенцията; заплаща се по времена пътуването; осъществява се при минимум 25 души )
 • доплащане за единична стая - 90 лв.;
 • Застраховка 'Помощ при пътуване в чужбина' за пътувания извън страната.
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден;
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден;
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
 • Важна забележка: При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ , удостоверяващ отстъпката / студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други /

 • Застраховане:
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Зaбележки:
 • Официална валута на Румъния - румънска лея (RON) - 1RON ~ 0.44 лв.
 • Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията. Заплащат се на място по време на пътуването във валутата, в която са обявени предварително в програмата.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. ТО не носи отговорност за евентуалната им промяна, при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси за посещаваните по програмата обекти.
 • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.
 • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят., поради климатични или други независещи от него обстоятелства.
 • Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Начин на плащане:
 • депозит – 150 лв на човек при записване
 • доплащане – 14 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
 • Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.


РЕЗЕРВИРАЙ ПРИНТИРАЙ ПОДРОБНА РАЗПЕЧАТКАТирана · Италия · Рим · Венеция · Флоренция · Халкидики

ОТСТЪПКИ  |   КАЛЕНДАР  |   ОБЩИ УСЛОВИЯ  |   РЕЗЕРВАЦИЯ  |   ЗА НАС  |   КОНТАКТИ   Уеб Дизайн: ПроСтудио

Atlas-S © 2008