НАЧАЛО  |  КАЛЕНДАР  |  ОТСТЪПКИ  |  ОБЩИ УСЛОВИЯ  |  ПОЛИТИКА ЗА ЛД  |  ЗА НАС  |  КОНТАКТИ 
За резервации, моля изпращайте имейл на адреса посочен в контакти!
ФОРМА ЗА СЪГЛАСИЕ
ЕКСКУРЗИИ - Ч У Ж Б И Н А
ЕКСКУРЗИИ - Б Ъ Л Г А Р И Я
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ПОЧИВКИ 2018
Предколедни и Коледни пътувания
НОВА ГОДИНА 2018
Почивки в Турция
За 1 ден в чужбина ...
Нови програми
Томболи и Конкурси
Златна възраст 55+
Новини
Пътеписи
Промоции
Информация транспорт
Календар на пътуванията
Юли 2018 Август 2018
Септември 2018 Октомври 2018
Ноември 2018 Декември 2018
Януари 2019 Февруари 2019
Март 2019 Април 2019
Май 2019 Юни 2019


Истанбул - Принцови острови

София - Истанбул - Принцови остарови - София
от 259 лв.
4 Дни/3 Нощувки


Люлка на древни цивилизации, днес този 14 милионен космополит впечатлява с палати и дворци, съвременни бизнес центрове, старинни квартали с колоритни улици и пазари.


1 ден
Отпътуване от гр. София, площад Александър Невски в 05:30 ч. по маршрут София – Пловдив – Хасково - Свиленград. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево – Капъ Куле.
Пристигане в Истанбул късния следобед.
По желание с допълнително заплащане:
Посещение на новия популярен мол в Истанбул – Сапфир. Изкачване със скоростен асансьор до последния етаж на небостъргача, където се намират панорамна площадка, ресторант и 4D кино. Там стъпили върху прозрачна повърхност се озовавате буквално във въздуха с уникална панорамна гледка към космополитния град. 4D киното за 10 минути пренася човек във вътрешността на Синята джамия, хиподрума, Света София, дори в едни от най-изисканите хотели в града. Ще „пътувате” с хеликоптер, буквално усещащи пръските от Босфора.
Настаняване в хотел 2/3* в европейската търговска част на Истанбул.
По желание с допълнително заплащане:
Възможност за посещение на рибен ресторант на Кум капъ улицата е с множество изключително колоритни рибни ресторантчета или при моста Галата.
Нощувка.

2 ден
Закуска.
По желание с допълнително заплащане:
Разходка с корабче - една романтична разходка по Босфора, където се докосват Европа и Азия, изтока и запада.
Допълнително мероприятие по желание:
Посещение на Долмабахче сарай - "Малкия Версай" и Ортакьой. Долмабахче сарай в най-голяма степен зашеметява посетителите с изключителната си пищност и разточителен блясък. В дворецът се намира най-големият полилей в света, уникални подаръци от европейски владетели и невероятна градина.
Допълнително мероприятие по желание:
Посещение на "Света София" с професионален екскурзовод на български език/. Света София или Църквата на мъдростта е бивша престолна църква на Византийската империя, превърната в джамия от османските завоеватели през 1453 г. Днес е една от най-важните забележителности на Истанбул. Счита се за най-яркия пример за византийска архитектура и поради размера си и архитектурните и инженерни постижения е една от най-великите сгради на Античността. За туристите, който няма да посетят Света София, свободно време.
Пешеходна обиколка на историческата част на Истанбул:
Хиподрума, където през вековете са се запазили 4 забележителни обекта / Колоната на Константин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтана на Вилхелм II/. Посещение на Синята джамия "Султан Ахмед“ - уникалната джамия с шест минарета. Преливащо-сините стени придават характерното сияние във вътрешността на храма и са причина за нарицателното му име в цяла Европа.
По желание с допълнително заплащане:
Панорамна обиколка на нощен Истанбул – турът стартира от квартал Лалели – търговската част на Европейски Истанбул, където са разположени и хотелите, преминава се покрай Сулукуле и Крепостните стени на града.
Обиколката продължава към хълма Еюп. До историческото кафене Пиер Лоти на върха на хълма се изкачва със закрит кабинков лифт. От това мястото на върха се открива зашеметяваща панорама към нощния град, разкрит като на длан от най-високата точка в Истанбул. Възможност за кафе пауза и снимки на историческото кафене. /В случай, че лифта не работи е възможно пешеходно слизане./
Нощувка

3 ден
Закуска.
Допълнително мероприятие по желание:
Посещение на двореца Топкапъ с професионален екскурзовод на български език. Топкапъ или Голямата порта е Сърцето и Ума на Османската Империя, изключителен пример за османската архитектура с богата колекция от порцелан, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения.
Свободно време в Истанбул или:
По желание с допълнително заплащане: Посещение на Принцовите острови.
Отпътуване с ферибот за Принцовите острови с включен трансфер и двупосочен билет за кораба. Посещение на най-големия остров Буюк Ада. С издигащите се красиви викториански къщи и имения, сред екзотичната природа очароващи и придаващи усещане за друго време. А фактът, че на Буюк Ада моторните превозни средства са забранени, е повече от красноречив и привлекателен за туристи от цял свят.
Нощувка.

4 ден
Закуска.
Освобождаване на хотела.
Свободно време в Истанбул или:
По желание с допълнително заплащане:
Посещение на музея Карие и Вселенската Патриаршия – едни от най-ценните християнските следи оставени в Истанбул. Вселенската Патриаршия е създадена след разцеплението на Римската империя (395 г.). Разглеждане в двора и църквата Св.Георги Победоносец и църквата с животворна вода „Св. Мария от Влахерна”. Следва посещение на музея Карие известен още като Хора.. В цената не е включена входната такса за музея. В района може да се насладите на чаша чай или кафе в релаксираща атмосфера, сякаш на светлинни години от забързания град наоколо.
Отпътуване от Истанбул.
БОНУС: Посещение на Търговски център "Forum Istanbul"
Търговски център "Forum Istanbul" е един от най-посещаваните търговски центрове в Истанбул и един от най-големите в Европа. Свободно време за шопинг или разглеждане на Аквариума „Тюркуазу” /Входната такса за Аквариума -29,50 TL,. Заплащат се на място в турски лири./
БОНУС: Посещение на Одрин!
Посещение на Одрин - разглеждане на джамията Селимие (изключителен турски паметник и символ на града, същевременно и едно от чудесата на Османската архитектура).
Свободно време за посещение на покрития пазар на Одрин - малкото Капалъ чарши".
Отпътуване за България.
Пристигане в София късно вечерта.Цена: 259 лв.
Период на пътуване: Възрастен в двойна стая при записване в промоционалния период: Възрастен в двойна стая след промоционалния период Възрастен в двойна стая след промоционалния период:
22.09-25.09.2016 ПРОМО! 259 лв. - еднократно плащане до 31.07
ПРОМО! 265 лв. - плащане с депозит до 31.07
269 лв. - еднократно плащане от 01.08 до 31.08
275 лв. - плащане с депозит от 01.08 до 31.08
279 лв. - еднократно плащане след 01.09
285 лв. - плащане с депозит след 01.09

 • Първата цена е промоционална и не се начисляват отстъпки.
 • 3% отстъпки за всички туристи, пътували през последните 12 месеца, считано от датата на записване (в случай че цената не е промоционална)
 • 5% отстъпка за дете до 17.99г., което е настанено в стая с един възрастен
 • 10% отстъпка за дете до 17.99г., което е настанено в стая с двама възрастни
 • Доплащане при настаняване в единична стая: 120 лв

Цената включва:
 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 3 нощувки в хотел 3* в Истанбул;
 • 3 закуски;
 • пешеходна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод на български език
 • посещение на Одрин;
 • екскурзоводско обслужване по маршрута;


Цената не включва:
 • доплащане за настаняване в единична стая – 120 лв.
 • турове по желание;
 • задължително ползване на слушалки в храма „Света София” - при групи над 14 туристи - заплащат се на място 4 TL.
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Турове по желание:
 • Разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод на български език – 20 евро.; дете от 6 г. до 11.99 г. - 12 евро.; дете от 0 г. до 5.99 г. - безплатно;
Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи.
 • Посещение на мол Сапфир - 15 евро, включва трансфер до мола, изкачване до панорамната тераса на небостъргача и 4D кино симулация, Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи
 • Посещение на традиционен рибен ресторант - цена за възрастен - 20 евро,
Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи
 • Панорамна обиколка на нощен Истанбул - включва трансфер, изкачване с кабинков лифт до Еюп с включена цена на лифта, посещение на Пиер Лоти - 12 евро; дете от 6 г. до 11.99 г. - 8 евро; дете от 0 г. до 5.99 г. - безплатно;
Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи.
 • Посещение на двореца Долмабахче Сарай с местен екскурзовод на български език, включен трансфер и входна такса за двореца – 25 евро.; дете от 6 г. до 11.99 г. - 16 евро.; дете от 0 г. до 5.99 г. - безплатно;
Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи.
 • Посещение на Принцовите острови - 12 евро.; дете от 6 г. до 11.99 г. - 8 евро; дете от 0 г. до 5.99 г. - безплатно; Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи.
Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи.
 • Посещение на музея „Света София” с местен екскурзовод на български език, включена входна такса и трансфер – 25 euro; дете от 6 г. до 11.99 г. - 12 euro; дете от 0 г. до 5.99 г. - безплатно; Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи. Задължително ползване на слушалки в храма при групи над 14 туристи - заплащат се на място 3 TRL.
 • Посещение на двореца Топкапъ с местен екскурзовод на български език, включен трансфер и входна такса Главен вход и Съкровищница - 25 euro; дете от 6 г. до 11.99 г. - 12 euro; дете от 0 г. до 5.99 г. - безплатно;
Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи.
 • Посещение на музея Карие и Вселенската Патриаршия - 15 евро., с включена входна такса за музея Карие; дете от 6 г. до 11.99 г. - 8 евро; дете от 0 г. до 5.99 г. - безплатно; Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи.

Застраховане:
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележка:
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • Допълнителните мероприятия се осъществяват със собствен автобус или с градски транспорт
 • Според законодателството на Република Турция, тютюнопушенето в закрити пространства е абсолютно забранено.
 • Тройните стаи са с три нормални легла, но са по-тесни от двойните стаи;
 • При настаняване на двама възрастни и едно дете, детето е настанено на допълнително легло, което може да е разтегаем диван или походно легло.
 • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.

Начин на плащане:
 • депозит – 120 лв.
 • доплащане 14 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
 • Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване и ксерокопие на 2/3 страница;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

РЕЗЕРВИРАЙ ПРИНТИРАЙ ПОДРОБНА РАЗПЕЧАТКАТирана · Италия · Рим · Венеция · Флоренция · Халкидики

ОТСТЪПКИ  |   КАЛЕНДАР  |   ОБЩИ УСЛОВИЯ  |   РЕЗЕРВАЦИЯ  |   ЗА НАС  |   КОНТАКТИ   Уеб Дизайн: ПроСтудио

Atlas-S © 2008