НАЧАЛО  |  КАЛЕНДАР  |  ОТСТЪПКИ  |  ОБЩИ УСЛОВИЯ  |  ПОЛИТИКА ЗА ЛД  |  ЗА НАС  |  КОНТАКТИ 
ФОРМА ЗА СЪГЛАСИЕ
ПРЕДКОЛЕДНИ И КОЛЕДНИ
НОВА ГОДИНА
КАРНАВАЛИ
ЕКСКУРЗИИ - Ч У Ж Б И Н А
ЕКСКУРЗИИ - Б Ъ Л Г А Р И Я
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ
ПОЧИВКИ
ПОЧИВКИ В ТУРЦИЯ
ЗА 1 ДЕН В ЧУЖБИНА
НОВИ ПРОГРАМИ
ТОМБОЛИ И КОНКУРСИ
НОВИНИ
ПЪТЕПИСИ
ИНФОРМАЦИЯ ТРАНСПОРТ
Календар на пътуванията
Ноември 2018 Декември 2018
Януари 2019 Февруари 2019
Март 2019 Април 2019
Май 2019 Юни 2019
Юли 2019 Август 2019
Септември 2019 Октомври 2019


Хотели 3*

София - Мармарис - София
10 Дни/7 Нощувки


ПРОГРАМА

МАРМАРИС

Мармарис е важен курортен и пристанищен град на егейското и средиземноморското крайбрежие на Турция. Населението му около 31 хил. жители, но през лятото заедно с курортистите градът с прилежащия район събира над 400 хил. души.
Не е изяснено точно кога е създадено селището, но данните показват, че към 6-ти век пр.н.е. селището е било познато под името Фискос, част от Кария. Градът е бил част от Римската империя, по-късно Византия. В началото на 16 век се разгарят ожесточени битки между османците и рицарите кръстоносци за контрол над града и близките острови Додеканези.

ТРЪГВАНЕ ВСЕКИ ПЕТЪК ОТ 18.05.2012
ТРАНСПОРТ:
автобус, лицензиран за международен превоз
НАСТАНЯВАНЕ:
по ваш избор - хотел 2*, 3*, 4* или 5*
БАЗА:
ALL INCLUSIVE (закуска, обяд и вечеря; алкохолни и безалкохолни напитки, местно производство) или HB (закуска и вечеря)

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • транспорт с комфортен автобус по маршрута София - Мармарис - София
 • безплатна сутришна топла напитка
 • 7 нощувки в хотел по избор на съответния пансион - All inclusive или HB
 • медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗАД "Интерамерикан"
 • Информационна среща с партньор на Atlas-S във Вашия хотел за полезна информация относно курорта и предлаганите екскурзии

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • екскурзии по желание - заплащат се на място след пристигането при среща с партньор на Atlas-S във Вашия хотел
 • Доплащане за медицинска застраховка над 65 г. - 7 лв

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Записването трябва да бъде минимум 10 дни преди датата на пътуване
 • Необходими документи: копие на страница 2 и 3 от международния паспорт

ЗАПЛАЩАНЕ:
 • депозит - 140 лв (възрастеню)/20 лв (дете)
 • доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване и ксерокопие на 2/3 страница;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Tуроператор “АТЛАС - ЕС” ЕООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания ЗАД „ АРМЕЕЦ“ със застрахователна полица № 11 100 1315 0000199518 с период на застраховката от 25.03.2011 г. до 24.03.2012 г.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ

ПАМУККАЛЕ
В Турция казват: „Който не е видял Памуккале, не е видял нищо!” С право турците наричат този природен феномен Осмото чудо на света.
В превод Памуккале означава ˝Замък от памук˝ - това е едно уникално природно явление, което се намира в Югоизточна Турция. Чудо на природата, което няма аналог. С право този феномен е включен в списъка на ЮНЕСКО на обекти със световна значимост.
Водите на термалните извори, богати на минерални соли, в продължение на хилядолетия са образували белоснежни варовикови тераси, които приличат на фантастичен замък. Терасите, които представляват млечнобял като памук, сякаш замръзнал водопад, са разположени на протежение 2 600 м със средна ширина 300 метра.
Край Памуккале е имало селище още преди 3000 години. Името на град Хиераполис се превежда като „Свещен град”. Сред най-известните забележителности са: некрополът, добре съхраненият амфитеатър, търговският площад- Агора, храмът на Аполон, римските бани и много други забележителности. Тези от Вас, които желаят, ще се къпят в минералния басейн, в който се е къпала последната египетска царица-Клеопатра.

ЕФЕС
Ефес - един от най-древните елински градове-колонии в Мала Азия, основан през 11 век пр. н.е. Тук възниква и една от най-ранните християнски общности. Отстои на 74 км от третия по големина турски град Измир, на 19 км от чудесния морски курорт Кушадасъ, на 4 км от град Селджуик. Този град векове наред не слиза от страниците на Античната история.
Названието Ефес се свързва с гръцката дума пчела, а смисълът се крие в трудолюбието и изобилието. Според друго тълкувание градът е основан от царицата на амазонките Ефесус.
В Ефес се е запазила основната структура на древния град, което позволява да си съставите представа за устройството на античното селище. Автобусите оставят туристите пред северния вход на града, където е портата Корсос, от нея започва Мраморната улица, която продължава до южния му край, на протежение от 4 км. Достигналите до нас останки от фасада на античната библиотека на Целмуис Полинемус, двете агори, баните, къщите на богати граждани до днес поразяват с изящество и завършени форми. По времето на Римската империя в нея са съхранявани коло 12 хил. папироса.
В Ефес е прекарала последните дни от живота си Пресветата Дева Мария Богородица, чиято къща могат да разгледат всички, които посетят тази екскурзия. Съществува легенда, че след Възнесение Христово, Богородица с жените около Иисус Христос и апостол Йоан са се заселили в Ефес. Света Дева Мария е живяла в тази къща до края на живота си. Умира на 64 години. Днес Домът на Дева Мария е място за поклонение не само на християните, но и на мюсюлманите.

ОСТРОВ РОДОС
В една ода на Пиндар се казва, че островът е роден от съюза на бога-слънце Хелиос и нимфата Рода. Градовете на острова били кръстени на техните трима сина. Рода е вид цвете – розов хибискус, разпространено единствено на острова.
Не пропускайте възможността да посетите страната на слънцето, митовете и легендите и да видите един от най-красивите и древни острови като съчетаете почивката в Мармарис с еднодневно пътешествие до гръцкия остров Родос. Родос привлича с археологически и културни ценности, това е едно райско местенце, известно с едно от Седемте чудеса на света – Родоския Колос.
Там Ви очаква невероятната атмосфера на рицарската крепост с най-добре запазената средновековна улица в Европа, Кастеланията, двореца на Великия Магистър и умален макет на Йерусалим. На изумрудения остров можете да посетите мястото където е стоял величествения Колос – статуя на Бога Слънце-Хелиос...

ДАЛИЯН КАУНОС
Ако сте авантюрист по душа и обичате интересните и екзотични пътешествия, то тази екскурзия е точно за Вас. Ще имате възможност да видите уникалните скални гробници в древния град Каунос, които са на повече от 3500 г., и да чуете историята на Ликия. Ще пътувате с лодка по реката до мястото, където тя се влива в Средиземно море и ще се разхождате по плажа на костенурките Карета-Карета – един от изчезващите видове костенурки на планетата. А накрая ще можете да опитате ефекта на лечебната кал в световно известните кални бани.

ТУРСКА ВЕЧЕР
Искате да се почуствате като султан? В такъв случай тази екскурзия е за Вас. Призовете на помощ въображението си, и ще се почувствате като в харем. Професионални танцьори с танца си ще вдъхнат живот на образи от миналото, ще видите истински кючек, а вечерята ще изобилства с прекрасни ястия от турската национална кухня и всякакви алкохолни и безалкохолни напитки, произведени в Турция. Тази прекрасна вечер ще завърши с обща дискотека с европейска и турска музика.
Там можете да опитате традиционни вина и мезета, а също да представите страната си във финалното състезание за най-добре танцуващ участник от публиката...

ГМУРКАНЕ
Завиждали ли сте на Жак Ив Кусто за възможността да се гмурка в световния океан и редица морета, за да изучи невероятния и фантастичен подводен свят? Ние Ви предлагаме една великолепна възможност, както за професионалисти,така и за начинаещи, да се потопят в дълбините на Егейско море и да се полюбуват на красотата на подводния свят.

ДЖИП САФАРИ
Ще откриете нови земи, ще видите паметници на архитектурата и изкуството, ще разберете как живеят хората в турската провинция. Но не това е основната цел на екскурзията. Много кал, много смях! Можете да проверите уменията си за шофиране в трудни условия, пътешествайки в сърцето на планината. Пътят криволичи по нанагорнището, и вненезапно се озовавате в райони, недокоснати от цивилизацията, с девствена природа и разнообразна растителност. По пътя ще пресичате планински реки, ще видите изгубени селища, където сякаш времето е спряло преди 300 години. В заключение ще можете да се напарите в турска баня, където може да Ви направят и мсаж, ще починете тялом и духом! Ще имате прекрасна възможност да опитате прясно уловена пъстърва, приготвена в духа на най-добрите турски традиции пред очите ви. Напред, колите ви очакват!

ОСТРОВЪТ НА КЛЕОПАТРА
Легендата разказва: островът е бил подарен на Клеопатра от Марк Антоний и специално за нея е бил донесен бял пясък от северна Африка...
Ако искате да се къпете в кристално чистите води на Егейско море, да си направите пилинг с уникален пясък и да се пренесете 2000 години назад с историята на една голяма любов, елате с нас...Островът се намира в най-големия турски залив Гьокова, на 15 км от Мармарис. На острова могат да се видят останките от древния град Кадрия – театър, храм на Аполон, базилика, хранилищата на острова...


ТУРСКА ВЕЧЕР
Ако желаете да се завърнете от почивка не само с тен, но и наистина отпочинали, не се лишавайте от удоволствието да отидете на турска баня. Ще се чувствате прекрасно след комбинацията от сауна, басейн и ексфолиращ масаж. Запознайте се и се насладете на турската култура при къпането в типичната атмосфера на турската баня. Оставете се да бъдете масажирани от т.нар. „телак” с ароматни масла или кремове. Не забравяйте само любимата си марка шампоан, всичко останало, като хавлиени кърпи, чехли за баня и пр., са на Ваше разположение в банята.

РАЗХОДКА С ЯХТА
Красотата на Егейско море не може да се опише, трябва да я видите с очите си. Ние Ви предлагаме една незабравима морска разходка по Егейско море с яхта. На една от спирките лагуната ще ви приеме в обятията си, а горещото слънце ще покрие кожата Ви с бронзов тен. Обяд на кораба, а след това интересна развлекателна програма. Красотата на Егейско море не може да се опише, трябва да я видите с очите си.

РАФТИНГ
„Рафтинг”?! – ще попитате. Препоръчваме Ви го, тъй като усещането след едно подобно изживяване е несравнимо. Ще се понесете по вълните на река сред зеленината на природата. Преди това инструктор ще Ви разкаже за техниките на безопасност и начина, по който се управлява лодката. В последвалите четири часа дори децата Ви ще се чувстват в пълна безопасност и ще се наслаждават на прекрасната природа. След известно плаване ще имате почивка за обяд. По време на по-трудните участъци от прехода, професионален фотограф ще заснеме тези моменти. Ще се почувствате като истински укротители на стихии.

Туроператор “АТЛАС-S” е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за
туризма в застрахователна компания Интерамерикан България ЗАД със застрахователна полица №21311/08/100/0395 валидна до 24.03.2009 г.

РЕЗЕРВИРАЙ ПРИНТИРАЙ ПОДРОБНА РАЗПЕЧАТКАТирана · Италия · Рим · Венеция · Флоренция · Халкидики

ОТСТЪПКИ  |   КАЛЕНДАР  |   ОБЩИ УСЛОВИЯ  |   РЕЗЕРВАЦИЯ  |   ЗА НАС  |   КОНТАКТИ   Уеб Дизайн: ПроСтудио

Atlas-S © 2008