НАЧАЛО  |  КАЛЕНДАР  |  ОТСТЪПКИ  |  ОБЩИ УСЛОВИЯ  |  УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ  |  ЗА НАС  |  КОНТАКТИ 
ЕКСКУРЗИИ - Ч У Ж Б И Н А
ЕКСКУРЗИИ - Б Ъ Л Г А Р И Я
Предколедни и Коледни пътувания
НОВА ГОДИНА 2017
КАРНАВАЛИ 2017
Великден 2017
Нови програми
За 1 ден в чужбина ...
Томболи и Конкурси
Златна възраст 55+
Новини
Пътеписи
Промоции
Информация транспорт
Календар на пътуванията
Декември 2016 Януари 2017
Февруари 2017 Март 2017
Април 2017 Май 2017
Юни 2017 Юли 2017
Август 2017 Септември 2017
Октомври 2017 Ноември 2017


Промо! Уикенд Истанбул

София - Истанбул - София
от 155 лв.
4 Дни/2 Нощувки


Люлка на древни цивилизации, днес този 14 милионен космополит впечатлява с палати и дворци, съвременни бизнес центрове, старинни квартали с колоритни улици и пазари.

БОНУС! Включени са следните безплатни мероприятия:
 • Панорамна обиколка на Истанбул
 • Посещение на "Forum Istanbul"
 • Посещение на Одрин.

1 ден:
Отпътуване в 20.30 ч. от София, храм-паметник "Александър Невски" от страната на ул. "Оборище" по маршрут София – Пловдив – Хасково - Свиленград. Тръгване от Ихтиман 22:0ч., от Пловдив 23.00 ч., от Хасково 00.00ч.
Нощно преминаване през граничните пунктове Капитан Андреево и Капъкуле.

2 ден:
Пристигане в Истанбул рано сутринта.
БОНУС: Панорамна обиколка на Истанбул!
Панорамна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод на български език: разглеждане на забележителностите на европейската и азиатската част на града, съхранил културното наследство на народи и религии през вековете.
Преминаване в азиатската част на Истанбул по въжения мост над Босфора. Разглеждане на Истанбул от хълма "Чамлъджа" или в района на двореца Бейлербей. Там на чаша гъсто турско кафе или чай можете да се насладите на неповторима гледка към Босфора. Завръщане в новата европейска част на Истанбул.
Настаняване в хотел 2/3* в европейската търговска част на Истанбул.
Свободно време.
По желание с допълнително заплащане:
Разходка с корабче - една романтична разходка по Босфора, където се докосват Европа и Азия, изтока и запада, с включена подробна беседа от местен екскурзовод на български език.
По желание с допълнително заплащане:
Посещение на новия популярен мол в Истанбул – Сапфир. Изкачване със скоростен асансьор до последния етаж на небостъргача, където се намират панорамна площадка, ресторант и 4D кино. Там стъпили върху прозрачна повърхност се озовавате буквално във въздуха с уникална панорамна гледка към космополитния град. 4D киното за 10 минути пренася човек във вътрешността на Синята джамия, хиподрума, Света София, дори в едни от най-изисканите хотели в града. Ще „пътувате” с хеликоптер, буквално усещащи пръските от Босфора.
По желание с допълнително заплащане:
Възможност за посещение на рибен ресторант на Кум капъ улицата е с множество изключително колоритни рибни ресторантчета или при моста Галата.
Нощувка.

3 ден:
Закуска.
По желание с допълнително заплащане: Пешеходна обиколка на Истанбул с възможност за посещение с професионален екскурзовод на български език на двореца Топкапъ и "Света София" /без включени входни такси/!
Пешеходна обиколка на историческата част на Истанбул: Хиподрума, където през вековете са се запазили 4 забележителни обекта / Колоната на Константин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтана на Вилхелм III/. Посещение на Синята джамия "Султан Ахмед“ - уникалната джамия с шест минарета. Преливащо-сините стени придават характерното сияние във вътрешността на храма и са причина за нарицателното му име в цяла Европа.
Допълнително мероприятие по желание:
Посещение на двореца Топкапъ с професионален екскурзовод на български език. Топкапъ или Голямата порта е Сърцето и Ума на Османската Империя, изключителен пример за османската архитектура с богата колекция от порцелан, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения.
За туристите, който няма да посетят Топкапъ, свободно време.
Прибиране към хотела за цялата група около17 ч.
Допълнително мероприятие по желание:
Посещение на "Света София" с професионален екскурзовод на български език/. Света София или Църквата на мъдростта е бивша престолна църква на Византийската империя, превърната в джамия от османските завоеватели през 1453 г. Днес е една от най-важните забележителности на Истанбул. Счита се за най-яркия пример за византийска архитектура и поради размера си и архитектурните и инженерни постижения е една от най-великите сгради на Античността. За туристите, който няма да посетят Света София, свободно време.
По желание с допълнително заплащане:
Панорамна обиколка на нощен Истанбул – турът стартира от квартал Лалели – търговската част на Европейски Истанбул, където са разположени и хотелите, преминава се покрай Сулукуле и Крепостните стени на града.
Обиколката продължава към хълма Еюп. До историческото кафене Пиер Лоти на върха на хълма се изкачва с автобуса като има малък пешеходен участък или със закрит кабинков лифт. От това мястото на върха се открива зашеметяваща панорама към нощния град, разкрит като на длан от най-високата точка в Истанбул. Възможност за кафе пауза и снимки на историческото кафене.
Нощувка.

4 ден:
Закуска.
Освобождаване на хотела.
БОНУС: Посещение на Търговски център "Forum Istanbul"
Търговски център "Forum Istanbul" е един от най-новите търговски центрове в Истанбул и един от най-големите в Европа. Свободно време за шопинг или разглеждане на Аквариума „Тюркуазу” /Входната такса за Аквариума -41 TL,. Заплащат се на място в турски лири./
Отпътуване за България.
БОНУС: Посещение на Одрин!
Посещение на Одрин - разглеждане на джамията Селимие (изключителен турски паметник и символ на града, същевременно и едно от чудесата на Османската архитектура) и българската църква "Св. Св. Константин и Елена" или църквата "Св. Георги". Свободно време за посещение на покрития пазар на Одрин - малкото Капалъ чарши"
Пристигане в София късно вечерта.

ЦЕНА: от 155 лв


Период на пътуване: Възрастен в двойна стая при записване в промоционалния период: Възрастен в двойна стая след промоционалния период Възрастен в двойна стая след промоционалния период:
22.09-25.09.2016 ПРОМО! 169 лв. - еднократно плащане до 30.06
ПРОМО! 175 лв. - плащане с депозит до 30.06
179 лв. - еднократно плащане от 01.07 до 31.08
185 лв. - плащане с депозит от 01.07 до 31.08
189 лв. - еднократно плащане след 01.09
205лв. - плащане с депозит след 01.09
29.10-01.11.2016 ПРОМО! 165 лв. - еднократно плащане до 31.07
ПРОМО! 170 лв. - плащане с депозит до 31.07
175 лв. - еднократно плащане от 01.08 до 30.09
180 лв. - плащане с депозит от 01.08 до 30.09
185 лв. - еднократно плащане след 01.10
190 лв. - плащане с депозит след 01.10
08.12-11.12.2016 ПРОМО! 155 лв. - еднократно плащане до 31.08
ПРОМО! 160 лв. - плащане с депозит до 31.08
165 лв. - еднократно плащане от 01.09 до 31.10
170 лв. - плащане с депозит от 01.09 до 31.10
175 лв. - еднократно плащане след 01.11
180 лв. - плащане с депозит след 01.11


Цената включва:
 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул;
 • посещение на Търговски център "Forum Istanbul";
 • панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език;
 • посещение на Одрин;
 • екскурзоводско обслужване по маршрута;

Цената не включва:
 • доплащане за настаняване в единична стая – 95 лв.
 • турове по желание;
 • входна такса за музея „Света София”- 40 TL. Задължително ползване на слушалки в храма при групи над 14 туристи - заплащат се на място 3 TL.
 • входна такса за двореца Топкапъ - 40 TL
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Турове по желание:
 • Разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод на български език – 20 евро.; дете от 6 г. до 11.99 г. - 12 евро.; дете от 0 г. до 5.99 г. - безплатно;
Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи.
 • Посещение на мол Сапфир - 15 евро, включва трансфер до мола, изкачване до панорамната тераса на небостъргача и 4D кино симулация, Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи
 • Посещение на традиционен рибен ресторант - цена за възрастен - 25 евро,
Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи
 • Пешеходна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод на български език с възможност за посещение на двореца Топкапъ и "Света София" без включени входни такси -10 евро
Турът се осъществява при минимум 25 записани туристи.
 • Панорамна обиколка на нощен Истанбул - включва трансфер, изкачване с кабинков лифт до Еюп с включена цена на лифта, посещение на Пиер Лоти - 12 евро; дете от 6 г. до 11.99 г. -8 евро; дете от 0 г. до 5.99 г. - безплатно;
Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи.


Застраховане:
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележка:
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • В случай, че не бъдат посетени Света София и двореца Топкапъ цената на пешеходната обиколка не се променя. Посещението им с местния екскурзовод е бонус към пакета.
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • Допълнителните мероприятия се осъществяват със собствен автобус или с градски транспорт
 • Според законодателството на Република Турция, тютюнопушенето в закрити пространства е абсолютно забранено.
 • Тройните стаи са с три нормални легла, но са по-тесни от двойните стаи;
 • При настаняване на двама възрастни и едно дете, детето е настанено на допълнително легло, което може да е разтегаем диван или походно легло.
 • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.

Начин на плащане:
 • депозит – 100 лв.
 • доплащане 14 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
 • Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване и ксерокопие на 2/3 страница;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.
РЕЗЕРВИРАЙ ПРИНТИРАЙ ПОДРОБНА РАЗПЕЧАТКАПостойна яма · Загреб · Любляна · Метеора · Гърция · Солун

ОТСТЪПКИ  |   КАЛЕНДАР  |   ОБЩИ УСЛОВИЯ  |   РЕЗЕРВАЦИЯ  |   ЗА НАС  |   КОНТАКТИ   Уеб Дизайн: ПроСтудио

Atlas-S © 2008