Забележителният Амстердам - самолетна програма

Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: E-2377
4 дни / 3 нощувки
Маршрут: София - Амстердам - София

Дати на отпътуване:

Цена от: 545 лв.

Дати на екскурзията ПРОМО цена Редовна цена Резервирай

*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
Амстердам в много отношения е забележителен град, името му произлиза от "Амстел Дам" или "Амстелски язовир", какъвто е изграден на река Амстел през 13 в.
Градовете стават все по-популярна дестинация и Амстердам е особено желана цел. Нищо чудно: Холандската столица предлага толкова много атракции, вкусен кашкавал и неустоима бира, че пътешественици от всички възрасти са развълнувани от нея.
Знаете ли, че трите „хиксчета“ на флага на града, които ще виждате навсякъде, символизират трите целувки, които си разменят амстердамци при поздрав?
АДАМ или ДАМ бива наричан градът от местни и гости, а „Северната Венеция“ е най-популярното наименование.
А каква е разликата между Нидерландия и Холандия ли? Да наричаш нидерландците „холандци“, е като да наричаш всички българи „шопи“ или всички германци - „баварци“, защото само 2 от 12 от административните области в Нидерландия са Северна и Южна Холандия и те съставляват 1/3та от населението и 1/3та от площта на страната.
Амстердам, наред с други неща, предлага 37 музея. Ако сте в Амстердам, трябва да посетите Rijksmuseum. В огромния национален музей на града се помещават близо 8 000 експоната, които могат да се видят от посетителите. Музеят "Ван Гог" е домът на повечето холандски художници, а в "Ермитаж Амстердам" ще бъдете впечатлени от руското изкуство.
Какви възможности предлага градът по отношение на пазаруването и нощния живот – по нещо за всеки вкус и за всякакви възможности. При възможност посетете живописния градски квартал Jordaan. Той се превърна в туристически магнит с неговите романтични канали, стари кръчми и специални магазини.

1 ден:
Отпътуване от летище София с редовен полет на компания “Transavia” в 22:45 ч.
Кацане в Амстердам на летище Shiphol в 00:30 ч.
Трансфер от летището до хотела.
Настаняване в хотел 2* в Амстердам.
Нощувка

2 ден:
Закуска.
Пешеходна разходка покрай прочутите канали на Амстердам, придружена с богата и интересна информация за едни от най-известните забележителности на града: Гарата, Старата църква (Oude Kerk) /най-старата сграда в града датира от 1302 г. и е разположена на улица Вармстраат (Warmoesstraat), в близост до квартала с червените фенери сега/, Новият пазар, Еврейски квартал и къщата на Рембранд, Общината, Синият мост над река Амстел, площад Рембранд, Плаващ пазар на цветята /най-големият в Нидерландия/, закътаното средновековно дворче „Бехайнхоф“, Галерията на Историческия музей, Площад „Дам“ с двореца „Дам“(Koninklijk Paleis; Royal Palace) и Националния паметник – 3-4ч.
Свободно време за разходка, пазар и др.
Предложение за свободното време след почивка за обяд:
С допълнително заплащане и екскурзовод на български език: Разходка с лодка по каналите на Амстердам. Една от най-привлекателните атракции на града. Разходката продължава около час и минава покрай забележителни масивни сгради от 17 – 18 век, повечето от периода на т.н. Златен век на Амстердам, когато градът е бил най-важният пристанищен и търговски център в света. По време на тази плавателна разходка ще видите и т.н. „жилища – лодки“. Те са над 3000 и всяка от тях е свързана с електричество, газ и питейна вода. В днешно време те са символ на висок статус. Круизните възможности са многобройни, в някои случаи с гид на самата лодка, в други с възможност за гурме приключение или др. и се осъществяват от поне 3 круизни стоянки в центъра на града. Изберете ли самостоятелна круизна разходка, то препоръчваме привечер да я осъществите по „грахтен“, както наричат каналите там и които по брой отстъпват само с около 12 от тези във Венеция. В Амстердам са около 165, а във Венеция 177. Затова пък мостовете там са поне 3 пъти повече и когато заблестят вечерните светлини и „заиграят“ отраженията им във водата, пътуването под тях е чудно градско представление.
По желание с допълнително заплащане и екскурзовод на български език - цена 20 евро на човек /включва билет за лодка – 11 евро и екскурзоводско обслужване, заплаща се в офиса на агенцията и се потвърждава при минимум 6 записани туристи/.
Нощувка.

3 ден:
Закуска.
Свободен ден за занимания по интереси или:
Полудневна екскурзия до Зансе Сханс - една от най-известните атракции в близост до Амстердам – по желание с допълнително заплащане – 46 евро /включва билет за влак в двете посоки, екскурзоводско обслужване на български език - заплаща се в офиса на агенцията и се потвърждава при минимум 6 записани туристи/.
Заансе Сханс е малък град в Холандия, намиращ се на 16 км. северозападно от Амстердам, разположен на бреговете на река Заан. Селището е популярна туристическа дестинация и представлява своеобразен музей на открито с вятърни мелници, типичните дървени къщички, боядисани в зелено, атракцията на занаятчийския бит и култура.
В градчето може да се разходите свободно и да се потопите в типичния холандски бит от миналото. Проектът за автентичното село е реализиран в периода от 1961 до 1974 г., когато се реставрират стари мелници и битови сгради. В повечето къщички работят занаятчии, занимаващи се с производството на сирене и “кломпи” – типичните холандски дървени обувки. Освен тях, в музея на открито, може да се посетят работилници за порцеланови изделия, керамика, кашкавал, кафе и др. Всички те са поместени в боядисани в зелено, изрядно подредени дървени къщички, запазили духа и атмосферата на XVII-XVIII в.
От Амстердам се пътува с влак до Заансе Сханс около 20 мин., след това за 15 мин. се стига пеша до музея. Разходка около час и половина за посещение на мелница за производство на подправки и горчица, ателие за производство на типичните холандски дървени обувки, мандра с магазин за кашкавал и др. Свободно време за почивка на кафе или чай, или разглеждане на други обекти. Билетът за вход за всяка една от мелниците е 4 евро.
Завръщане в Амстердам и свободен следобед или посещение на музеите /които ще Ви бъдат показани и по време на пешеходната обиколка/.
Музеите на Амстердам – това е градът с най-много музеи на квадратен метър в света! Холандците се отнасят с уважение към всяка забележителност и я превръщат в място, което може да бъде видяно и споделено от много хора. Най-известните и масово посещавани са Държавният музей, където е изложена най-известната картина на Рембранд „Нощна стража“ (Nachtwacht) и още много шедьоври на прочути холандски художници, като Фермер, Ян Стеен, Франс Халс… Близо до него се намира музеят Ван Гог. Тук е събрана най-голямата колекция от негови картини, които можете да видите в оригинал, както и произведения на Гоген, Мане и много други от най-известните художници. И да разберете защо творбите на художника, който е продал само една картина приживе, са най-скъпите в света. Един също доста посещаван музей е музеят „Ане Франк“. Музеите работят без почивен ден.
По желание с допълнително заплащане посещение на Национален музей Амстердам с екскурзовод на български език - цена 17 евро на човек /заплаща се в офиса и се потвърждава при минимум 6 записани туристи/.
Национален музей Амстердам (Rijksmuseum) - Най-големият и известен музей на Нидерландия, който разказва цялата история на страната. В рамките на около 1:30 ч. ще проследим историята на Кралство Нидерландия от Средновековието до наши дни, като ще наблегнем на картини на най-известните холандски художници от 17 век - Златният век на страната - Йоханес Фермер, Франс Халс, Ян Стеен и разбира се великият Рембранд и неговата най-известна картина "Нощна стража". И нещо много интересно: през 2019 г. се отбелязват 350 години от смъртта на Рембранд. В тази връзка за пръв път в историята на Националния музей от 15 февруари до 10 юни 2019 г. ще бъде изложена цялата колекция, която музеят притежава - много известни негови картини, рисунки, гравюри.
Входна такса за Национален музей - 19 евро на човек.
Работно време: всеки ден от 9:00 до 17:00 часа.
Нощувка.

4 ден:
Закуска.
Депозиране на багаж в хотела и освобождаване на стаите.
Свободно време с възможност за разходка в централната част на града.
Среща в 15:00 ч. в хотела за отпътуване към летище Shiphol.
Трансфер от хотела до летището.
Излитане от летище Shiphol с редовен полет на “Transavia” в 18:10 ч.
Пристигане в България на летище София 21:55 ч.
 • 3 нощувки със закуски в хотел 2* в Амстердам
 • обиколка на историческия център – пешеходен тур с лицензиран екскурзовод на български език;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • придружител от агенцията по време на цялото пътуване, при група от минимум 20 човека.
 • при по-малка група (минумум 8), туристите се посрещат на летището от представител на фирмата, осъществяваща трансфера до хотела.
 • самолетен билет с ръчен багаж (или с включен багаж за чекиране).
 • доплащане за единична стая след потвърждение от туроператор – 290 лв.
 • круиз по Каналите с продължителност 1 ч., с екскурзовод на български език и включен билет за лодката – 20 евро /заплаща се в офиса на агенцията и се осъществява при минимум 8 записани туристи/.
 • екскурзия до архитектурен резерват Заансе Сханс с вкл. билет за влак, с екскурзовод на български език - цена 46 евро /заплаща се в офиса и се потвърждава при минимум 8 записани туристи/.
 • посещение на Национален музей Амстердам (Rijksmuseum) с екскурзовод на български език - цена 17 евро на човек за екскурзоводски услуги без включен входен билет /заплаща се в офиса и се потвърждава при минимум 8 записани туристи/.
 • слушалки за пешеходните обиколки в Амстердам - при необходимост.
 • разходи за градски транспорт – необходимо е да се ползва.

 • настаняване в тройна стая - след потвърждение от страна на туроператора.
Забележка: Групата се потвърждава при минимум 8 записани туриста. При потвърждение на групата се купуват самолетни билети на актуалната цена на авиокомпания „Transavia”. Средна цена на билета100 евро с ръчен багаж 10 кг. на човек с размери Max. 55 x 40 x 25 cm или раничка с размери Max. 45 x 40 x 25 cm към момента на публикуване на програмата – 23.11.2018 г. Туристите заплащат актуалната цена на билета в момента на закупуването. Допълнителен багаж се закупува срещу заплащане – по желание на клиента.
 • градски такси – от 3 до 7 евро на ден – в зависимост от категоризацията на хотела (туристите ги заплащат самостоятелно на рецепцията на хотела).
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 69 год. - 1 лв. на човек на ден.
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г. - 2.50 лв. на човек на ден.
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
 • доплащане за депозиране на багаж в хотела – при необходимост;
 • разходи от личен характер;
 • входни такси
Начин на плащане: 
 • депозит - 250 лв. на записан турист
 • доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване
Входни такси:
 • Музей на Ван Гог  - 19  евро;
 • Национален музей - 19  евро
Застраховане:
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул. „Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Забележка:
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на програмата.
 • Необходимо е ползването на градски транспорт в Амстердам.
 • Информация разходи градски транспорт:
  GVB карта - 1 час - 3.20 евро
  GVB карта - 1 ден/24 часа - 8.00 евро
  GVB карта - 2 дена/48 часа - 13.50 евро
  GVB карта - 3 дена/72 часа - 19.00 евро
Картата се задейства в момента на първото използване (при качване в превозното средство картата се чекира на специално за това поставени апарати. При слизане се отчекира. По този начин може да се използва многократно
в рамките на посочения срок (1 час, 24 часа, 48 часа, 72 часа и др.).
При престой от 3 дни препоръчваме тридневна карта за градски транспорт в Амстердам, с цена 19.00 евро на човек.

Полезна информация:
 • Климат - умерен, морски
 • Средни температури - януари (1 - 3°С); юли (16 -17°С)
 • Официален език - нидерландски
 • Столица - Амстердам
 • Най-голям град - Амстердам
 • Валута евро (EUR)
 • Население - 16 570 613 души (2007 г.)
 • Етнически състав - холандци - 80,1%, фламандци - 11,5%, фризи - 2,8%, немци - 1,1%, турци 1,1%, мароканци - 0,7%, суринамци-индопакисанци - 0,7%, суринамци-креоли - 0,6%
 • Религия – християни - 95,8%, мюсюлмани - 2,3%, индуисти - 0,4%, юдаисти - 0,2%
 • Часова зона UTC +1 (на Канарските острови UTC 0)
 • Телефонен код +31
Необходими документи:
 • Лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване или задграничен паспорт;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Оферта № Е2377

Новини