ИСТРИЯ - очарователната страна на Хърватия

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2309
4 дни / 3 нощувки
Маршрут: София - Врсар - София

Дати на отпътуване:

Цена от: 350 лв.


Очаквайте нови дати!


*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*При еднократно плащане без депозит има отстъпка от 2 лв.;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
Полуостров Истрия е благословена със своите чудни природни красоти, изключително добре запазени средновековни градове и топъл, слънчев климат.
По време на това пътуване ще имате възможност да се потопите в историята и "вкуса" на впечатляваща Истрия.

1 ден - 1003 км.
Отпътуване от площад "Руски паметник", София в 5.00 часа по маршрут София - Загреб – полуостров Истрия.
Привечер пристигане на Полуостров Истрия.
Полуостров Истрия е най-западно разположения полуостров на Балканите, навлизащ навътре в Адриатическо море, близо до границата със Словения. Очарователният полуостров продължава да пази своя специфичен регионален характер, с гористи туристически маршрути и курорти със слънчеви плажове.
Настаняване в хотел 4* в района на град Ровин.
Вечеря в ресторанта на хотела.
Нощувка.

2 ден - 90 км.
Закуска.
Свободно време за почивка или по желание срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Бале, Пула и Ровин.
Отпътуване към Бале. Един от най-красивите каменни градчета на територията на полуостров Истрия. Средновековни улици, кацнали на хълма, обградени с къщи от XIV-ти и XV-ти век, създавават невероятния дух на Бале. Кратък престой в града.
Отпътуване към Пула.
Истроията на Пула се губи далече назад във времето, когато на място на днешния град е имало илирийско селище, съществуващо най-малко 500 г. пр. Хр. Римляните пристигат 400 години по-късно. Разположена съвсем близо през Адриатическо море до родината на римляните, Пула е съхранила някой от най-изяшните образци на римската архитектура, откривани някога.
Пула впечатлява с величествения Римски амфитеатър, един от най-добре запазените в света, построен изцяло от местен варовик и проектиран да приюти до 20 000 зрители, които да наблюдават кървавите гладиаторски състезания, състояли се там. Панорамата, която се разкрива от града спира дъха. В миналото градът е притежавал 12 порти, по време на пешеходната обиколка ще успеете да видите единствените две запазени и до наши дни – Портата близнак и Херкулесовата порта. Друга забележителност е Арката на Сергий, която впечатлява със своята богата украса, върху която са работили творци като Микеланджело и Паладио. Храмът на Август е една от най-големите забележителности на Пула, разположен на мястото на някогашният римски форум, а днес до кметството на града.
Отпътуване към Ровин.
Центърът на Ровин е разположен на идиличен скален нос, който се издава в Адриатическо море и някога е бил остров, докато през XVIII век. не го свързват със сушата. Разходка по тесните улички и площадчета, с очарователни стари каменни къщи, сякаш облегнати една на друга върху склоновете. Църквата Св. Еуфемийя доминира с високата си камбанария и статуята на светицата - покровител на града.
Ренесансовите градски стени, днес са частично съхранени и обграждат южната и северната част на стария град. Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира именно Ровин. В стария град се влиза през Арката на Балби от XVII в., построена на мястото на една от първоначалните градски порти. Три от първите градски порти на Ровин са оцелели около югоизточния край на стария град: портата на св. Бенедикт, Портико и портата на Св. Кръст.
Отпътуване към хотела.
Вечеря в ресторанта на хотела без включени напитки.
Нощувка.

3 ден - 180 км.
Закуска.
Свободен ден за почивка или по желание срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Пореч, Мотовун и Хум.
Отпътуване към Пореч. Продължаване към Пореч. В историческата част на града се намират красиви готически и барокови дворци посещавани от туристи от всички краища на света в продължение на векове, тук най-впечатляваща е базилика Св. Еуфемийя, под закрилата на ЮНЕСКО. Мозайките от шести век са зашеметяващи, но впечатление правят и мозайките от четвърти век.
Свободно време.
Отпътуване към Мотовун.
Без съмнение Мотовун е един от най-живописните градове – крепости в Истрия. Добре укрепени, възстановените венециански стени предоставят възможност за приятни разходки. Най-голямата забележителност в града е църквата „Св. Стефан“, която датира от началото на XVII в. И вероятно е построена по проекти на големия италиански архитект Паладино. Камбанарията й може да бъде забелязана много отдалече и неусетно се е превърнала в емблема на града.
Забележка: за достигането до най-високата точка на град Мотовун се използва градски транспорт – около 3 евро в двете посоки.
В близост до Мотовун се намира т.нар. Мотовунска гора, която може да се нарече и „гората на трюфелите“. Трюфелите са гъби, които растат под земята и се намират с помощта на специално обучени кучета. Най-големият бял трюфел, намиран до днес, е открит в Истрия.
Възможност за дегустация на трюфели.
Отпътуване към град Хум - най-малкия град в света. В най-малкия град на света има църква и няколко къщи, и един единствен ресторант. Това е прекрасно, спокойно кътче, освен в моментите, когато тук пристигне автобус с туристи, които бързо създават суматоха.
Отпътуване към хотела.
Вечеря в ресторанта на хотела.
Нощувка.

4 ден - 1003 км.
Закуска.
Отпътуване към България.
 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
 • пътни такси, паркинги
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в района на град Ровин
 • екскурзоводско обслужване по маршрута
 • входни такси и разходи от личен характер
 • целодневна екскурзия до Пула, Ровин и Бале - 15 евро, при група от минимум 15 туристи, без включени входни такси /заявява се в офиса на агенцията, заплаща се преди пътуването/
 • целодневна екскурзия до Пореч, Мотовун и Хум - 20 евро, при група от минимум 15 туристи, без включени входни такси /заявява се в офиса на агенцията, заплаща се преди пътуването/
 • възможност за дегустация на трюфели /дегустацията включва чаша вино и чаша вода / - 15 евро / дегустацията се провежда при минимум 15 човека/ 
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
Начин на плащане:
 • депозит - 120 лв. на човек при записване
 • доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване
Отстъпки:
 • 3% отстъпки за всички туристи, пътували през последните 12 месеца, считано от датата на записване (в случай че цената не е промоционална)
 • 5% отстъпка за дете до 17.99 г., което е настанено в стая с един възрастен
 • 10% отстъпка за дете до 17.99 г., което е настанено в стая с двама възрастни
Застраховане:
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Валутен курс:
 • 1 лв. - 3,87 хърватски куни
Забележка:
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката /студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.
Необходими документи:
 • Лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Оферта № Е2309

Новини