НОВО! Почивка в Елена

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2558
6 дни / 5 нощувки
Маршрут: София - Елена - София

Дати на отпътуване: 04.10.2020

Цена от: 265 лв.

Дати на екскурзията ПРОМО цена Цена Запитване
04.10.2020 - 09.10.2020 265.00 лв.
валидна при плащане до 06.07.2020
269 лв.
валидна при плащане
от 07.07.2020
запитване
269 лв.
Редовна цена

*Първата цена е промоционална и по нея се ползват отстъпки единствено с/ при предоставяне на талон от рекламна брошура за почивки;

*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

1 ден:
Тръгване в 07:30 ч., от гр. София, площад "Св. Александър Невски".
Пътува се по магистрала Хемус. Спирка в град Правец и разходка в центъра на града. Възможност за разглеждане на Историческия музей и Експозицията от подаръци от цял свят (без включена входна такса), направени на Тодор Живков по време на дългото му управление.

Отпътуване към град Елена.
Настаняване в Спа хотел Елена 2*.

Възможност за посещение на музейния комплекс на Елена (без включена входна такса), включващ Даскалоливницата, Камбуровия хан. Разглеждане на Църквата „Успение на Пресвета Богородица” - една от безспорните забележителности на Елена. Намира се в един и същ двор с църквата „Св. Никола”. Построена е на мястото на стар параклис по инициатива на богати еленчани. Строежът и е започнат през 1836 година, а е завършен през 1838. Изградена е изцяло от камък, като е използван материал от разрушеното кале.

Вечеря.
Нощувка.

2 ден:
Закуска.

Екскурзия по желание до Капиновския манастир и Капиновския водопад.
Капиновският манастир „Св. Николай Чудотворец” е основан през 1272 г. и винаги е бил важно духовно и културно средище. През робството е опустошаван многократно, последно от кърджалиите през 1798 г. През 1794 г. игумен на манастира е Софроний Врчански, който донася препис на “История славянобългарска”.
В непосредствена близост до манастира ще се насладим на Капиновския водопад - намира се на река Веселина, височината на водния пад е 7-8 метра. Водопадът е много живописен с високите скали около него, малкото езерце, в което пада водата, с изключително бистрата вода и усещането за спокойствие.

Завръщане в Елена.
Обяд. Свободно време. СПА.
Вечеря.

3 ден:
Закуска.

Екскурзия по желание до Велико Търново.
Ще посетим църквата"Св. Четиридесет мъченици"- тази църква е най-известният средновековен български паметник във Велико Търново. Построена и стенописана от българския владетел Иван Асен II в чест на голямата победа на българите при Клокотница над войските на епирския деспот кир Теодор Комнин на 22 март 1230 г. В църквата се намират едни от най-значимите писмени паметници – Омуртаговата, Асеновата и Граничната колона от крепостта Родосто от времето на хан Крум.
Ще се разходим по Самоводската чаршия, запазила атмосферата си от възрожденски времена с многобройните работилници, ателиета и сувенирни магазини.

Завръщане в Елена.
Обяд.

БОНУС! Екскурзия до Христовски водопад.
С автобуса ще отпътуваме в посока с. Христовци, след което ще започне нашият преход към красивия Христовски водопад. Туристическият маршрут до водопада е лесен и приятен, по горски път почти без денивелация /около 30-40 мин. в едната посока/. А когато човек застане пред водопада, пред очите му се открива невероятна гледка. Падът е около 9 метра, но каскадата е широка и постоянно пълноводна. Падащата вода се разбива в скалистото корито на реката, където пречупени от светлината, капките формират впечатляваща гледка.
Забележка: Преходът до водопада е възможен само при сухо време.

Завръщане в Елена.
Вечеря.

4ден:
Закуска.

Екскурзия по желание до "Никополис ад Иструм" и Преображенски манастир.
Разглеждане на Археологически резерват "Никополис ад Иструм" - древноримски град с богата история, основан от римския император Траян в чест на победата му над даките в битката при Иструм (Дунав). "Град на победата при Дунава" - така се наричал в древността градът, чиито останки се намират край река Янтра, при село Никюп, на около 20 км. от Велико Търново.
Отпътуване към Преображенския манастир. Издигнат в красива скалиста местност, някога манастирът е бил едно от най-важните културни и просветни средища от времето на Второто българско царство, а днес е един от най-ценните паметници на архитектурата и изкуството в България. Манастирът е възстановен изцяло през 1882 г., с участието на двамата колоси на българското национално Възраждане - Уста Колю Фичето и Захари Зограф. Тук може да разгледате монументалните стенописи "Страшният съд" и "Колелото на живота" - шедьоври на българската възрожденска живопис.

Обяд.
Свободно време. СПА.
Вечеря.

5 ден:
Закуска.

Екскурзия по желание до Арбанаси.
Отправяме се към архитектурния резерват Арбанаси (един от 100-те национални туристически обекта) - селото е използвано от търновските боляри като лятна резиденция. Според легендата тук търновските царе са секли своите монети. Ще посетим Манастира „Успение Богородично” – тук се пази чудотворната икона „Света Богородица – Труеручица”. Свободно време и разходка в Арбанаси, където старинните къщи пазят зад високите си зидове духа на времето отпреди няколко века.
Разходка в парк Ксилифор - пpикaзнo цapcтвo в зeлeн oaзиc в мecтнocттa Кcилифop. Имeтo й идвa oт гpъцкoтo “кcилo”, кoeтo oзнaчaвa дъpвo, и “фopo” – нocя и oзнaчaвa мяcтo зa дoбивaнe, cвличaнe нa дъpвa. Мяcтoтo ce e нaлoжилo кaтo любимo зa oтдих и paзхoдки.

Обяд. Свободно време.
Допълнително мероприятие - ИЗНЕНАДА!
Вечеря.

6 ден:
Закуска.

Свободно време.
Обяд.

Отпътуване към София. По обратния път ще спрем за почивка в Севлиево, очарователно градче, получило преди време медийното прозвище "Хонг Конг на Балканите". Ще се разходим в красиво уредения център със забележителната Статуя на Свободата на Арнолдо Цоки, ще пием кафе със сладкиши в някои от  уютните сладкарници. Ще посетим и красивия Възрожденски кът с църквата Св Илия и Поп Стояновото училище.

Завръщане в София.

 • транспорт с комфортен автобус
 • 5 нощувки в хотел 2* в град Елена
 • 5 закуски на блок маса
 • 5 обяда и вечери по меню
 • ползване на вътрешен топъл басейн и джакузи
 • ползване на финландска, солна, инфрачервена сауна и парна баня
 • посещение на град Правец /без включени входни такси за музеи/
 • пешеходна обиколка в град Елена
 • БОНУС! Екскурзия до Христовски водопад
 • спирка в град Севлиево
 • екскурзоводско облужване по време на цялото пътуване
 • разходи от личен характер
 • доплащане за настаняване в единична стая - 120 лв.
 • допълнителни екскрузии по желание

Начин на плащане:

 • депозит - 60 лв. на записан турист
 • доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване
Отстъпки:
 • Първата цена е промоционална и по нея се ползват отстъпки единствено с/ при предоставяне на талон от рекламна брошура за почивки.

Застраховане:

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" и др. с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележки:

 • Почивката се осъществява при минимум 40 записани туристи.
 • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 25 записани туристи.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
 • При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ , удостоверяващ отстъпката /студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/.
 • Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. ТО не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
 • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства.
 • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.
 • Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Необходими документи:

 • Валидна лична карта.
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и 2 копия). При разминаване на фамилията на детето с фамилията на родителите е необходимо удостоверение за раждане (оригинал и 2 копия).

Оферта № Е2558

Новини