НОВО! Почивка в Златоград

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2557
6 дни / 5 нощувки
Маршрут: София - Златоград - София

Дати на отпътуване:

Цена от: 255 лв.


Очаквайте нови дати!


*Първата цена е промоционална и по нея се ползват отстъпки единствено с/ при предоставяне на талон от рекламна брошура за почивки;

*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

1 ден:
Отпътуване в 07:30 ч. от София, площад "Св. Александър Невски". Пътуване по  магистрала Тракия към Кърджали, където ще се направи почивка за обяд. Ще посетим едно райско място - Средището на Боян Саръев. Тук се намира чудотворната икона на Богородица и парченце от Кръста Господен, даващи изцеление и надежда на вярващите. По пътя ни към Златоград ще отидем в с. Подкова, където се намира Джамията на седемте девойки, построена без нито един гвоздей - тя е уникално творение на старата архитектура. Провиралка-Подкова, големи кристали, изцеляващи всички болежки събират и християни и мюсюлмани в това място на надеждата. Продължаваме към Златоград. Настаняване в хотел Кристал 3*. 
Свободно време за басейн. Запознаване със забележителностите на Златоград.
Посещение на най-старата запазена църква в Родопите - "Успение Богородично" - построена през 1834 г., както и Килийното училище от 1832 г. Вечеря. Нощувка.
2 ден: Закуска. Посещение на Ареалния архитектурен резерват с уникално запазените дюкянчета, възрожденски къщи с бели варосани комини и щъркелови гнезда и идилична атмосфера. Разходка в етнографския комплекс на Стария град. Възможност за посещение на Етнографския музей, църквата "Св. Георги", музеят посветен на легендарния златоградски герой - Делю хайдутин. Представени са факти за неговия живот и дейност, автентично облекло, украса и въоръжение от времето на Войводата ни пренасят към края на ХVІІІ и началото на ХІХ век. Обликът на града от малко по-ново време – началото на ХХ в. - е показан в изложените тук фотографии на Златоград. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка
3 ден: Закуска. По желание с допълнително заплащане посещение на Историческия музей в Кърджали. Проектант на сградата е големият руски архитект проф. Александър Померанцев. Експозицията на музея представя историята и природните богатства на Източните Родопи - "Археология и история", "Етнография" и "Минералология и Природа", на 1800 кв.м в 30 зали. Посещение на средновековния манастирски комплекс от VI-VII в. "Св. Йоан Продром" - един от най-забележителните храмове в цяла България с изключителната си история, ценни стари стенописи и уникални находки или По желание с допълнително заплащане целодневна екскурзия до един от най-спокойните плажове на гръцкото крайбрежие при гр. Миродато. Плажната ивица е дълга и широка, а пясъкът е ситен и блести на слънцето заради многото черупки на морски обитатели, които се намират на брега. Морското дъно е плитко. Обяд сух пакет. Завръщане в Златоград. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Забележка: Осъщаствява се една от посочените в този ден екскурзии.
4 ден: Закуска.  По желание с допълнително заплащане екскурзия до Светилището на Орфей при село Татул. Татул е култов център от преди около 4000 години, значим за цялото Източно Средиземноморие. Светилището е съществувало от около ХV-ХIV в. пр. Хр. и без прекъсване е функционирало до началото на V век сл. Хр., когато по тези земи е прието християнството. Мястото е магнетично въздействащо, с прекрасна панорама към многобройните скални феномени и обредни места наоколо.
Завръщане в Златоград.Вечеря. Нощувка.
5 ден: Закуска. По желание с допълнително заплащане екскурзия до Фотиново и Бенковски.
Отпътуваме към Каменните полета на изток от Златоград. От тук започват Източните Родопи с тайнствено пространство от разпръснати навсякъде огромни вулканични скали, като че ли изплували от недрата на Земята и застинали в причудливи форми. Следи от древна почит и вяра ще наблюдаваме навсякъде по тях. Според праисториците още 4-5 хил. преди Хр., хората, привлечени от силата тук са изграждали светилища и олтари. По-късно траките са създавали в скалите светилища и некрополи. Ще отидем до Фотиново, за да разгледаме странните изсичания в голямо скално поле, приличащи на костенурки или олтари за древни ритуали. Местните хора и до днес почитат мястото и казват тук своите молитви. Около сeло Бенковски ще обиколим множество природни феномени и свещени места, до които хората са строили своите селища. Ще видим Крокодила, Гъбата и много други места, които ще ви заредят с енергия, ще ви изпълнят с въпроси, с вяра в тайнството или скептицизъм, но без съмнение с възторг и радост от родопската красота. Завръщане в ЗлатоградОбяд. Свободно време.
БОНУС! Допълнително мероприятия по желание.
Екскурзия до Светилището на Слънцето " Белите камъни".
Завръщане в Златоград. Вечеря. Нощувка.
6 ден: Закуска. Свободно време. Обяд. Отпътуване към София.
БОНУС! По пътя фотопауза при уникалния скален феномен Каменните гъби при село Бели Пласт. В близост се намира и една от най-големите в света кариери за добиване на зеолит с изключително качество. Отпътуване за София. Завръщане в София.

 • транспорт с комфортен автобус
 • 5 нощувки в хотел 3* в Златоград
 • 5 закуски, 5 обяда и 5 вечери 
 • ползване на открит басейн
 • екскурзоводско обслужване по време на целия престой
 • разходи от личен характер
 • доплащане за единична стая - 120 лв.
 • допълнителни екскурзии по желание
 • входни такси на музеите в Златоград

Начин на плащане:

 • депозит - 60 лв. на записан турист
 • доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване
Отстъпки:
 • Първата цена е промоционална и по нея се ползват отстъпки единствено с/ при предоставяне на талон от рекламна брошура за почивки.

Застраховане:

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" и др. с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележки:

 • Почивката се осъществява при минимум 40 записани туристи.
 • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 25 записани туристи.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
 • При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката /студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/
 • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства.
 • Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата

Необходими документи:

 • лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване и ксерокопие на 2/3 страница;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите.
 • За деца, чиито имена се различават с тези на родителите – акт за раждане (оригинал + 2 копия).

Оферта № Е2557

Новини