НОВО! Почивка в Сандански - с Медицински център с безплатни процедури по НЗОК

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2560
6 дни / 5 нощувки
Маршрут: София - Сандански - София

Дати на отпътуване: 02.10.2022

Цена от: 375 лв.

Дати на екскурзията ПРОМО цена Цена Запитване
02.10.2022 - 07.10.2022
ограничени места
375.00 лв.
валидна при плащане до 03.08.2022
379 лв.
валидна при плащане
от 04.08.2022
запитване
379 лв.
Редовна цена

*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
ВАЖНО: За да се ползва пакета безплатни процедури по НЗОК е нужо да се предостави: направление 3 с код 23 от личния лекар. Безплатно се ползват :  физиотерапия, инхалации и електропроцедури.  

1 Ден:
Тръгване от София в 10:30 ч. от площад "Св. Александър Невски".
Пътуваме по магистрала Струма в посока Благоевград.Кратък престой в град Благоевград – посещение на квартал Вароша и Църквата “Въведение Богородично" със забележителен иконостас и стенописи.Отпътуване към Сандански.Настаняване в хотел Панорама 3*.Свободно време за СПА процедури.Вечеря.Нощувка.

2 ден:
Закуска.По желание : Екскурзия  до Мелник и Роженски манастир.
Посещение на Роженския манастир, разположен на панорамна височина, от която се разкриват удивителни гледки към пясъчните пирамиди, Славянка, Пирин планина (до манастира има 20-минутно стръмно изкачване). Разглеждане на църквата, богато изписана със стенописи. Големият иконостас с изключителна резба и позлата е един от най-представителните сред запазените от XVIII в. иконостаси по българските земи. Чудотворната Богородична икона дарява здраве и щастие на всички вярващи. Тя е реплика и има силата на прочутата чудотворна икона на Богородица, която е охранявала портите на Ивирон в Света гора. Надписът й сочи, че тя е зографисана "от ръката на Яков, монах Иверски" в 1790г. Отпътуване към Мелник - най-малкият и топъл град в България, известен със запазената възрожденска архитектура, сладкото червено вино, фантастичните природни образувания на Мелнишките пирамиди. Свободно време за разходка и мелнишко вино.Обяд.Възможност за  СПА процедури.Вечеря.Нощувка.

3 ден:
Закуска.По желание : Екскурзия  до Рупите и Античен град Хераклея Синтика 
Посещение на Рупите -
Разглеждат се храмовия комплекс на леля Ванга, храма "Св. Петка", целебните извори, къщичката на Баба Ванга.Посещение на   Античен град Хераклея Синтика- Руините на  античния град са разположени  на 2 км. от храма на Ванга.В древността градът е бил център на областта Синтика, населявана от тракийското племе синти. Хераклея Синтика е локализирана при с. Рупите от доц. Георги Митрев, след случайно откриване на голям латински надпис през 2002 г. По същество това е писмо на император Галерий и цезар Максимин Дая от 308 година, в което владетелите се обръщат към хераклейците в отговор на молбата им да възстановят изгубените градски права. При проведените археологически проучвания се установява, че градът е имал интензивен живот, бил е модерен.  Хераклея Синтика и днес впечатлява своите изследователи и посетители. С много изящество са построени представителните сгради на античния град, градоустройствения план е изграден съгласно принципите на Хиподамовата система.В Хераклея Синтика всичко, което ще видите е такова, каквото са го оставили древните му обитатели. Откритията само се укрепват и консервират. Това означава, че кракът ви може да стъпи на уличен камък на възраст от 2300 г.  Обяд.Възможност за  СПА процедури.Вечеря.Нощувка.

4 ден:
Закуска.По желание : Екскурзия до Златолист и винарска изба Златен Рожен 
Отпътуване към село Златолист
, където е живяла Преподобна Стойна. Посещение на църквата „Свети Георги” - място с незабравимо въздействие и огромна целебна сила. Смята се, че църквата „Св. Георги“ е построена през ХIХ в., но местните хора твърдят, че е била издигната още през ХII в. Храмът е забележителен със старите си стенописи и изографисаните гола жена и дявола с арбалет, единствени по рода си. В средата на храма, под купола, се намира мраморна плоча с двуглав орел. Съществува легенда, че стъпването върху нея има силно лечебно излъчване. В двора се издига чинар на над 1200 години, за който се вярва, че помага при различни заболявания.Посещение на Винарска изба Златен Рожен -Избата представлява модерен комплекс със завършен цикъл на производство, със съоръжения за контрол на всички процеси на винификация, съзряване, стабилизация и бутилиране на вината. В сортовата структура на лозовия масив доминиращи са сортовете Мерло, Каберне, Сира, типичните за региона Мелник 55, Мелнишки рубин и емблематичният за района от дълбока древност Широка мелнишка лоза.Обяд.Възможност за  СПА процедури.Вечеря.Нощувка.

5 ден:
Закуска.По желание: Екскурзия до Самуиловата крепост и манастир „Света Петка” в Петрич
В края на Х и началото на ХІ в. сл.Хр., по времето, когато българската държава начело с цар Самуил води война с Византия, на това място е изградена Ключката отбранителна система. Част от тази система е и Самуиловата крепост, която заема стратегическо място и вероятно е използвана като команден пункт от цар Самуил.През 1014 г. войниците на византийския император Василий ІІ нанасят поражение на българската армия и вземат в плен 14 хиляди български войници. Василий ІІ нарежда всичките пленени българи да бъдат ослепени, а на всеки 100 да бъде оставен по един с едно око, за да води другарите си по обратния път към дома. Според една легенда цар Самуил не издържал на гледката на хилядите ослепени свои войници и починал. А Василий ІІ останал в историята с прозвището Българоубиец.
Националният парк-музей „Самуилова крепост” включва археологическия обект „Самуилова крепост” с консервирани 13 малки землянки и т.нар. „Голяма землянка”, както и руините на наблюдателната кула на Самуиловата крепост. Над руината е изградена панорамна площадка с мемориална композиция и експозиционна зала.Националният парк-музей е включен в Стоте национални туристически обекта. Днес той е една от най-посещаваните забележителности в Югозападна България.Посещение на  манастир „Света Петка” в Петрич Манастирът „Св. Петка” представлява комплекс от черква, жилищни и стопански постройки и параклис „Св. Мчца Неделя”. Манастирският храм е еднокорабна. Едноапсидна, безкуполна и с притвор сграда, с камбанария над входа.Неделима част от манастирския ансамбъл е и вековното дърво в двора, което привлича вниманието на посетителите с величествената си снага, извисяваща се над целия комплекс.Обяд.Свободно време за СПА.Вечеря.Нощувка.

6 ден:
Закуска.Свободно време за СПА.Обяд.Отпътуване към София. Спирка по пътя на връщане в Кресненското дефиле. Свободно време.Завръщане в София.
 • транспорт с комфортен автобус;
 • 5 нощувки в хотел Панорама  3* в град Сандански;
 • 5 закуски на блок маса;
 • 5 обяда и вечери по меню;
 • ползване на топъл минерален закрит и открит басейн;
 • рехабилитационенн и СПА център в хотела;
 • посещение на град Благоевград /без включени входни такси за музеи/;
 • екскурзоводско облужване по време на цялото пътуване
 • разходи от личен характер
 • доплащане за настаняване в единична стая - 155 лв.
 • допълнителни екскрузии по желание

Начин на плащане:

 • депозит - 80 лв. на заисан турист
 • доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване

Застраховане:

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" и др. с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележки:

 • Почивката се осъществява при минимум 40 записани туристи.
 • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 25 записани туристи.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
 • При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ , удостоверяващ отстъпката /студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/.
 • Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. ТО не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
 • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства.
 • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.
 • Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Необходими документи:

 • Валидна лична карта.
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и 2 копия). При разминаване на фамилията на детето с фамилията на родителите е необходимо удостоверение за раждане (оригинал и 2 копия).
 

Оферта № Е2560

Новини