НОВО! Уикенд в Истанбул с посещение на Църквата с ключетата

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2566
4 дни / 2 нощувки
Маршрут: София - Истанбул - Одрин - София

Дати на отпътуване:

Цена от: 135 лв.

Дати на екскурзията Цена Запитване

Очаквайте нови дати!


*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

1-ви ден:
Отпътуване от гр. София, площад " Св. Александър Невски" в 20:00 ч. по маршрут София - Пловдив - Хасково - Свиленград. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево – Капъ Куле. Нощен преход.


2-ри ден:
Пристигане в Истанбул сутринта.

По желание, с допълнително заплащане, автобусна и пешеходна панорамна обиколка на Истанбул с екскурзовод на български език. Разглеждане на забележителностите на европейската и азиатската част на града, съхранил културното наследство на народи и религии през вековете.
Преминаване в азиатската част на Истанбул по въжения мост над Босфора. Разглеждане на Истанбул от хълма "Чамлъджа" или в района на двореца Бейлербей. Там на чаша гъсто турско кафе или чай можете да се насладите на неповторима гледка от птичи поглед към Босфора. Завръщане в новата европейска част на Истанбул. По пътя се преминава и покрай българската църква Св. Стефан - Желязната църква /поглед отвън/, покрай Златния Рог.
Пешеходна разходка: Хиподрума – центърът на живота на града; Синята джамия; Дворецът „Топ  Капъ” /отвън/ – сърцето на Османската империя и Черквата „Св. София” – епископална черква на византийската столица /който желае може да ги посети индивидуално/, площад Султан Ахмед, Египетския пазар, кулата Галата, площад Таксим. Преминаване по моста над Босфора, свързващ Европа с Азия и време за фото пауза.
Забележка: Тези туристи, които не желаят да се включат в обиколката ще бъдат оставени в хотела. Според установените стандарти настаняването във всички хотели е след 14 ч. Ако има готови стаи, настаняването може да стане и в по-ранен час, в противен случай туристите ще имат свободно врме до часа насатаняване. 

По желание, с допълнително заплащане, посещение на музея „Света София” с професионален екскурзовод на български език. Света София или Църквата на мъдростта е бивша престолна църква на Византийската империя, превърната в джамия от османските завоеватели през 1453 г. Днес е една от най-важните забележителности на Истанбул. Счита се за най-яркия пример за византийска архитектура и поради размера си и архитектурните и инженерни постижения е една от най-великите сгради на Античността.
Забележка: При по-големи групи (над 14 души) е наложително използването на слушалки - цена около 4 TRL.

По желание, с допълнително заплащане, посещение на Църквата с ключетата (Църквата на първото число). Смята се, че ако посетите църквата на всяко първо число от месеца и си пожелаете нещо много желано и съкровено, то ще се сбъдне. На всяко първо число стотици хора, посещават църквата, независимо от вярата, която изповядват, за да си пожелаят желание и да си закупят едно от ключетата, продаващи се в нейното предверие, като се смята, че то символизира желанията на хората, както и че това ще бъде ключът към сбъдването на тяхното желание. Поверието гласи, че ако желанието на човек се сбъдне, то той трябва да върне ключа в църквата. Посетителите сами могат да се уверят колко много хора са върнали своите ключове.

Настаняване в хотел 3* в Истанбул.
Вечерта по желание, с допълнително заплащaне, посещение на рибен ресторант.
Нощувка.

3- ти ден:
Закуска.

По желание, с допълнително заплащане, разходка с корабче по Босфора - една романтична разходка по Босфора, където се докосват Европа и Азия, изтока и запада.
По желание с допълнително заплащане посещение на двореца „Долмабахче сарай“ с екскурзовод на български език. Долмабахче сарай - "Малкия Версай" в най-голяма степен зашеметява посетителите с изключителната си пищност и разточителен блясък. В двореца се намира най-големият полилей в света, уникални подаръци от европейски владетели и невероятна градина.
Забележка: При по-големи групи (над 14 души) е наложително използването на слушалки - цена около 10TRL.

По желание, с допълнително заплащане, посещение на МОЛ „Сапфир“. Изкачване със скоростен асансьор до последния етаж на небостъргача, където се намират панорамна площадка, ресторант и 4D кино. Там стъпили върху прозрачна повърхност се озовавате буквално във въздуха с уникална панорамна гледка към космополитния град. 4D киното за 10 минути пренася човек във вътрешността на Синята джамия, хиподрума, Света София, дори в едни от най-изисканите хотели в града. Ще „пътувате” с хеликоптер, буквално усещащи пръските от Босфора.

Вечерта по желание, с допълнително заплащане:
1. Вечеря на яхта по Босфора
- с богато меню с включени напитки местно производство и атрактивна шоу програма.
Или
2. Посещение на МОЛ WATERGARDEN ISTANBUL, където ще имате възможност да наблюдавате изключителното щоу на пеещите фонтани, правещи най-разлини фигури, придружено от много разноцветни светлинни, лазерни и музикални ефекти. Свободно време.

Завръщане в хотела.
Нощувка.

4-ти ден:
Закуска.

Отпътуване за Одрин.
БОНУС! Посещение на големия развлекателен и търговски център AQUA FLORIA
(без включена входна такса за Аквариума). Една от най-големите атракции на центъра е разположения върху 22 000 кв.м. Аквариум „Аква флория“. Аквариумът разполага с 64 аквариума, обитавани от над 1000 вида морски обитатели типични за Черно, Мраморно и Егейско море, както и обитатели на Босфора Панамския и Суецкия канал. Едни от най-интерсните зали в аквариума носят имената „Антарктида“ и „Тропическата зала“, където могат да се наблюдават животински видове типчни за тези зони.
Търговският център разполга още с магазини на световно известни марки, кино и различни интерактивни игри за най-малките посетители.

Пристигане в Одрин – свободно време в центъра на града с възможност за разглеждане на джамията Селимие (изключителен турски паметник и символ на града, същевременно и едно от чудесата на Османската архитектура).

Отпътуване за България.
Пристигане в София късно вечерта.

 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул;
 • БОНУС! посещение на Търговски център "Aqua Floria" (без вкл. входни такси);
 • посещение на Одрин;
 • екскурзоводско обслужване по маршрута.
 • входни такси (за обекти, които не са споменати в посочените допълнителни турове);
 • разходи от личен характер;
 • доплащане за настаняване в единична стая - очаквайте цена - лв.;
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г. - по 2.50 лв. на човек на ден
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
Следните допълнителни мероприятия се заявяват в офиса, а се заплащат по време на пътуването:
 • Панорамна и пешеходна обиклолка на Истанбул с местен екскурзовод - 15 евро - осъществява се при минимум 25 заявили;
 • Посещение на музея „Света София” - 20 евро - включва местен ескурзовод на български език; входна такса; не включва такса за слушалки (около 4 TRL); осъществява се при минимум 25 заявили;
 • Посещение на Църквата на първото число - 5 евро - осъществява се при минимум 25 заявили;
 • Посещение на двореца „Долмабахче сарай“ - 25 евро - включва местен ескурзовод на български език и входна такса; не включва такса за слушалки (около 4 TRL); осъществява се при минимум 25 заявили;
 • Разходка с корабче по Босфора - 17 евро – осъществява се при минимум 25 заявили;
 • Посещение на МОЛ „Сапфир“ - 22 евро - включва входна такса, изкачване до панорамната тераса на небостъргача и 4D кино симулация; осъществява се при минимум 25 заявили;
 • Вечеря на яхта по Босфора - 40 евро - включва богато меню с напитки местно производство и атрактивна шоу програма;
 • Посещение на Мол Watergarden Istanbul - 15 евро - осъществява се при минимум 25 заявили;
 • Важна забележка: За дата 30.01.2020 - при 3 заявени и потвърдени мероприятия - отстъпка 5 евро. При осъществяването на допълнителните турове е възможно използването на градски транспорт.

Начин на плащане:

 • депозит - 70 лв. на записан турист
 • доплащане - 14 преди датата на отпътуване

Отстъпки:

 • За дата 30.01.2020 - при 3 заявени и потвърдени мероприятия - отстъпка 5 евро

Входи такси:

 • Аквариум “Aqua Floria” - около 100 TRL

Забележка:

 • При записване на тур по желание на място в Истанбул цената се увеличава с 2 euro, но включването Ви в избраното мероприятие не е гарантирано.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства и си запазва правото да замени обектът, който няма възможност да се посети с друг обект или свободно време.
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • При осъществяването на допълнителните турове е възможно използването на градски транспорт.
 • Според законодателството на Република Турция, тютюнопушенето в закрити пространства е абсолютно забранено.
 • При настаняване на двама възрастни и едно дете, детето е настанено на допълнително легло, което може да е разтегаем диван или походно легло.
 • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител са необходими задграничен паспорт и нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и 2 копия);
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите са необходими Задграничен паспорт и акт за раждане (оригинал и 2 копия).

Застраховане:

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Оферта № Е2566

Новини