НОВО! Уикенд в Истанбул

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2566
4 дни / 3 нощувки
Маршрут: София - Истанбул - Одрин - София

Дати на отпътуване:

Цена от: 209 лв.

Дати на екскурзията Цена Запитване

Очаквайте нови дати!


*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

Разположеният на два континента 12-милионен Истанбул е пулсиращото сърце на Турция. Неповторимото георграфско разположение е дало основание на Карл Маркс да го нарече „ Златен ключ на Изтока“. Той е бил столица на велики империи, всяка от които е оставила по нещо от своя блясък и величие.Истанбул пази и уважава наследството на миналото и гледа напред в бъдещето ! 

Посетителите на Истанбул са възхитени от безкрайнто му многообразие. Ако застанете на западния браг на Босфора при залез слънце и наблюдавате как червената светлина се отразява в прозорците на къщите на отсрещния бряг , ще разберете защо хората са се заселили по тези места толкова отдавна.

 

ПРОГРАМА БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД

1-ви ден: /11.11.2021/ 
Отпътуване от гр. София, площад " Св. Александър Невски" в 05:00 часа  по маршрут София - Пловдив - Хасково - Свиленград. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево – Капъ Куле. Пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел 3*.Следобяд допълнително мероприятие по желание:  Вечерна автобусна обиколка на Истанбул - Крепостните стени и Златната  Порта на Константинопол,известна днес като Йедикуле ,портата на Хариус (Едирнекапъ), джамията Михримах. Отпътуване към лифта Пиер Лоти. Свободно време за вечеря в района на площад Таксим-  сърцето на съвременния Истанбул с  много възможности за шопинг и релакс.Нощувка.

2-ри  ден: /12.11.2021/ 
Закуска. БОНУС:  Пешеходна разходка: Хиподрума – центърът на живота на града с  колоната на Теодосий, Змийската колона ; Синята джамия. 
 Допълнително мероприятие по желание:
-Посещение на Топ Капъ -
  Лабиринт от сгради, които са във  фокуса на Османската империя XV-XIX век, заема парче земя вдадено в морето ,там където  се сбират водите на Босфора , Златния рог и Мраморно море. В тези изящни сараи са живеели султаните и техните придврони и от тук се е ръководила империята. Външния двор има прекрасна градина със столетни дървета. Ще видите много артефакти  на шумерската,вавилонската , асирийската, хитската и хетската цивилизации, както и изложбени зали  с колекции от кристал,сребро и китайски порцелан. 
-Посещение на музей  „Света София " -  Една от най- импозантните сгради на всички времена. Църквата на мъдростта е бивша престолна църква на Византийската империя, превърната в джамия от османските завоеватели през 1453 г. Счита се за най-яркия пример за византийска архитектура и поради размера си и архитектурните и инженерни постижения е една от най-великите сгради на Античността. Може да се наслаждавате с часове на великолепния интериор и на изящните византийски мозайки. Заедно със  „Света София "  ще имате възможност да посетите и водохранилището Йерабатан - подобна на дворец византийска цистерна , която се държи на 336 колони. Построена е с цел да разреши проблема на града с водата. 
Допълнително мероприятие по желание: Вечеря в рибен ресторант.Нощувка. 

3- ти ден: /13.11.2021/
Закуска. Допълнително мероприятие по желание : Разходка с корабче по Босфора ,посещение на Двореца Бейлербей и крепостта Румили Хисаръ
Посещението на Истанбул ще остане недовършено без разходка по Босфора , чиито брегове предлагат великолепна смесица от минало и настояще,грандиозни богатства и простичка красота- от модерни хотели до "ялъ" (дървени вили на морския бряг) , дворци от мрамор и древни крепости, модерни комплекси и малки рибарски селища. 
Дворецът Бейлербей  е построен от Абдул Азис и е фантазия от бял мрамор сред магнолиева горичка. Той е бил лятна резиденция на султаните и място, където отсядат най-важните чуждестранни гости. Дворецът е разделен условно на две крила. В едно живеят само мъже и се нарича селамлик, а в другата част – харема, са били настанявани само жени и има отделни входове за двете крила. В огромната градина има  множество растения, разположени на няколко нива,  басейни, живописни пътечки и усамотени места за отдих. Там се намират и привлекателни павилиони, където навремето султаните са обичали да пият кафето или чая си. 
Румели Хисаръ /Или Европейската крепост / е построена от Мехмед Завоевателя малко преди да превземе Константинопол.Тя е чаовникова кула пред двореца Долмабахче,Кула Галата,Сарайбурну,един от най-забележителните образци на военна архитектура в света. В нея се намира и амфитеатър на открито ,където има концерти на Истанбулския музикален фестивал.  
Следобяд посещение на мол Venezia Mega Outlet.Вечерта възможност за вечеря на яхта на Босфора. Връщане в хотела.Нощувка. 

 

 

4-ти ден: /14.11.20211
Закуска. Отпътуване и по път спираме за посещение на мол Форум и аквариума Sea Life. Отпътуване за Одрин - Старата османска столица  ,която през XVIII век е била един от седемте най-големи града в Европа. Този привлекателен исторически град е разположен в плодореодната, изпъстрена с тополи долина ,където се вливат реките Тунджа и Марица. Сто години Одрин е бил столица на новата империя и това обяснява богатството на историческите му сгради. Той е жив музей със своите джамии , религиозни комплекси , мостове, стари базари , кервансараии и  дворци. Малките улички със стари къщи се преплитат в лабиринт, а многообразието от ресторанти и кафенета свидетелстват за неговото възраждане. БОНУС ! Посещение на джамия Селимие (изключителен турски паметник и символ на града, същевременно и едно от чудесата на Османската архитектура), покрития пазар и Мол Ераста. Отпътуване за България.Пристигане в София късно вечерта. 

 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул;
 • БОНУС!  Пешеходна разходка в Истанбул
 • БОНУС ! Посещение на Одрин;
 • екскурзоводско обслужване по маршрута.
 • входни такси
 • разходи от личен характер;
 • доплащане за настаняване в единична стая -60 лв
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г. - по 2.50 лв. на човек на ден
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
Следните допълнителни мероприятия се заявяват в офиса, а се заплащат по време на пътуването:
 • Панорамна и пешеходна обиклолка на Истанбул с местен екскурзовод - 15 евро - осъществява се при минимум 20 зaписани туристи
 • Дворецът  Топ Капъ  - 10 евро с доплащане на място входна такса в лири .Входната такса на двореца Топкапъ е 100 турски лири на човек. За посещение на Харема има допълнителни 70 турски лири на човек. Безплатно е за деца под 12-годишна възраст, а входът в Харема е безплатен за тези под 6 години. Входът в музея е безплатен за тези, които притежават 72-часова музейна карта.
 • Водохранилището Йеребетан и музея  "Света София " - 10 евро  с доплащане на място входна такса в лири. ​Входната такса за цистерната Базилика е 5 TL за студенти, 10 TL за възрастни и 20 TL за чуждестранни пътници. Няма входна такса при влизане в Света София.
 • Топ Капъ +  музея "Света София " + Водохранилището - 15 евро
 • Траснфер до  Мол  Venezia Mega Outlet -10 евро 
 • Вечеря на яхта по Босфора - с богато меню с включени напитки местно производство и атрактивна шоу програма- 40 евро
 •  Разходка с корабче по Босфора ,посещение на Двореца Бейлербей и крепостта Румили Хисаръ - 20 евро с доплащане на място входни такси в лири.
  -Входната такса за двореца Бейлербей е 50 турски лири от 2021 г.
  -Входната такса за крепостта Румели  Хисаръ е 25 турски лири
 • Вечеяря в рибен ресторант по тристепенно меню с включени две  напитки /безалкохолни или алкохолни/  - 25 евро

Начин на плащане:

 • депозит - 70 лв. на записан турист
 • доплащане - 14 преди датата на отпътуване

 

Забележка:

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства и си запазва правото да замени обектът, който няма възможност да се посети с друг обект или свободно време.
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • При осъществяването на допълнителните турове е възможно използването на градски транспорт.
 • Според законодателството на Република Турция, тютюнопушенето в закрити пространства е абсолютно забранено.
 • При настаняване на двама възрастни и едно дете, детето е настанено на допълнително легло, което може да е разтегаем диван или походно легло.
 • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител са необходими задграничен паспорт и нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и 2 копия);
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите са необходими Задграничен паспорт и акт за раждане (оригинал и 2 копия).

Застраховане:

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със съгласно ЗТ със ЗК ЛЕВ ИНС АД, София, бул. "Симеоновско шосе" 67А
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Оферта № Е2566

Новини