Остров Корфу - с круиз до Паксос, Антипаксос и Сините пещери

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2289
5 дни / 4 нощувки
Маршрут: София - Игуменица - остров Корфу - Янина - София

Дати на отпътуване:

Цена от: 380 лв.


Очаквайте нови дати!


*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*При еднократно плащане без депозит има отстъпка от 5 лв.;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
"Градината на Боговете": така нарича гальовно остров Корфу известният естествоизпитател Джералд Даръл.
Неслучайно Корфу е смятан и за най-красивия остров в Йонийско море, заради пищната си зеленина, изумруденото море и екзотични цветове.
Тази програма Ви дава възможност да се потопите в неповторимото излъчване на острова, съчетал в себе си италианска бъбривост, британски стил и френска предизвикателност...
Както и да се докоснете до някои от най-красивите тайни на Йонийско море с круиз до островчетата Паксос, Антипаксос и Сините пещери...И да запечатате лятото в спомените си с дъх на маслини и бяло вино на морския бряг.

1-ви ден
Отпътуване в 05:30ч. от София от площад Руски паметник от страната на пощата. Пристигане в Игуменица, преминаване с ферибот за Корфу / около 2 ч./
Настаняване в хотел 2* на острова.
Вечеря.
Нощувка.

2-ри ден
Закуска.
Посещение на двореца "Ахилион", наречен така в чест на непобедимия Ахил - любимият герой на Елизабет Баварска - емблематичната Сиси. Там се намират летните покои на австрийската императрица, нейното тихо гнездо и убежище през последните години на живота и. Дворецът се отличава с екстериор в няколко различни архитектурни стила, великолепна градина и запазена мебелировка и лични вещи на Сиси и резидиралия по-късно тук Кайзер Вилхелм ІІ. / без вкл. входна такса - 6 евро/
Отпътуване към столицата на острова - град Корфу (Керкира) - град на две крепости - Венецианска и Византийска, кацнал на брега на Йонийско море така, че напомня на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно.
Пешеходна обиколка на град Корфу (Керкира): най-големият площад в Гърция - площад Еспланада, паметникът на Обединението, Дворецът "Св. Св. Михаил и Георги", където към днешна дата се помещава Музея на азиатското изкуство, булевардът с аркадите Листон с триумфалната арка, създаден по подобие на Парижкия Риволи, Кметството, църквата църквата "Св. Спиридон", посветена на покровителя на острова.
По желание - разходка с корабче с прозрачно дъно: едночасово пътуване, по време на което можете да наблюдавате съвсем ясно прекрасния подводен свят на Йонийско море.
Завръщане в хотела.
Вечеря.
Нощувка.

Важна информация:
 • Стартирането на сезона за туристическите круизи на о-в Корфу е в началото на май и се определя от това дали морето е тихо и спокойно. В случай, че сезонът започне по-късно през месеца, разходката с корабче се заменя със свободно време в столицата или посещение на "Музея на Мидата" в Беницес - единствен по рода си на Корфу с множество редки морски видове от цялата планета - входна такса 4 евро.
3-ти ден
Закуска.
Свободно време или по желание - екскурзия до Палеокастрица, един от най-известните курорти на острова с прекрасни пясъчни плажове, и Сидари – част от визитната картичка на Корфу. Посещение на манастира в Палеокастрица, посветен на Богородица, която спасила Светата обител, вкаменявайки обсадилите я грабители-пирати и техните кораби. Възможност за плаж. Отпътуване за Сидари, където брегът е живописно изваян от морето в приказни форми. Тук се намира и най-известната природна забележителност на острова, образувана от прегръдката на морето и брега: „Каналът на любовта”.
Завръщане в хотела.
Вечеря.
Нощувка.

4-ти ден
Закуска.
Свободно време или по желание целодневен круиз до островите Паксос - живописен с назъбеното си скалисто крайбрежие и рибарски пристан, уникалните Сини пещери, и Антипаксос - пасторален с маслиновите горички и лозята, както и с един от най-хубавите плажове на Йонийските острови.
Завръщане на Корфу.
Вечеря.
Нощувка.

Забележка:
 • Поредността на дните по програмата подлежи на разместване спрямо графика на круизите.
5-ти ден
Закуска. Отпътуване за България. По пътя - спирка в Янина - столицата на област Епир. Свободно време за разходка в стария град и по брега на езерото Памвотис.
Отпътуване за България.
Завръщане в София късно вечерта.
 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 4 нощувки в хотел 2* на о-в Корфу
 • 4 закуски 4 вечери / вечерите са без включени напитки /
 • Фериботни такси и билети;
 • Обзорна обиколка на град Корфу и двореца „Ахилеон” /без включена входна такса за двореца - 6 евро /
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
 • Екскурзия до Палеокастрица и Сидари -10€
Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи
 • Входна такса на двореца „Ахилеон”- около 5€ и други входни такси на обекти, посетени по желание
 • Корабчето “Калипсо стар”-14€ (за възрастен), 8 € (за деца до 12 г.)
Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи
 • Целодневен круиз до Паксос, Антипаксос и Сините пещери - 25 € Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи - круизът НЕ включва храна, спирка и свободно време за обяд има в Гайос.
Застраховане:
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Зaбележка:
 • Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
 • Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата.Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.

Необходими документи:
 • Валидна лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване и ксерокопие на 2/3 страница;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
*За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.
 

Оферта № Е2289

Новини