Остров Св. Анастасия - Замък "Влюбен във вятъра" - Равадиново - Фестивал на пясъчните скулптури - Бургас - Поморие

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2499
4 дни / 3 нощувки
Маршрут: София - Бургас - Равадиново - Поморие - Бургас

Дати на отпътуване:

Цена от: 205 лв.


Очаквайте нови дати!


*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*При еднократно плащане без депозит има отстъпка от 2 лв.;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

1 ден:
Отпътуване в 7:00 ч. от София, площад "Александър Невски", в посока Бургас.
Пътува се по магистрала Тракия с кратки почивки по пътя.
Посещение на Аква Калиде - мястото, събрало в себе си хилядолетна история. Древният балнеокомплекс Аква Калиде - Термополис е привличал през вековете с топлите минерални води и лечебна кал, велики личности като Юстиниан I, Филип II Mакедонски, хан Тервел и султан Сюлейман Великолепни.
Настаняване в хотел 3*.

Възможност за посещение на Фестивала на Пясъчните фигури, който се организира за дванайсти път от Община Бургас. На площ от пет декара, от специален, устойчив на дъжд 5 600 тонен пясък всяка година са се появявали всякакви персонажи, причудливи създания, замъци, кули, всякакви морски (и не само) обитатели, русалки, пирати, каляски, принцеси, животни и други приказни същества, като някои от тях с височина над 8 метра.
През 2019 год. предстои да се проведе 12-то издание на Фестивала, което със сигурност отново ще изненада и сътвори едно вълшебно преживяване в един различен свят.

2 ден:
Закуска.
Възможност за посещение на остров Света Анастасия /при подходящи метеорологични условия/.
В акваторията на бургаския залив се намира единственият обитаем остров по българското Черноморие – Света Анастасия. Островът се е появил след изригването на вулкан, а в резултат на бурите и морските вълни са се появили причудливи скални образувания – Гъбата, Дракона, Вкамененият пиратски кораб, Портата на слънцето.

/Община Бургас осъществява транспорт до остров Света Анастасия с 18-метровия общински катамаран „Анастасия“. Той е оборудван с най-съвременна техника и отговаря на всички стандарти и изисквания за безопасност. Продължителността на пътуването с корабчето е около 40 минути в посока, престоят на острова е около 2 часа./

Свободно време за обяд.

Възможност за посещение на единствения естествен СПА център на открито на територията на община Бургас.

Възможност за пешеходна разходка в централната част на град Бургас и разглеждане отвън на най-големите забележителности на града - Паметникът на освободителите, Морското казино, Регионалният исторически музей, Природонаучният музей, Етнографският музей.
Свободно време за разходка в града.
Нощувка.

3 ден:
Закуска.
Отпътуване към Природозащитен център "Пода".
Защитената местност "Пода" попада в самия естествен център между трите езера и морето, и събира в себе си "есенцията" на птичето многообразие на този уникален район. Това обяснява поразителния факт, че на територията си от един единствен квадратен километър "Пода" приютява 273 вида птици, което е повече от половината от 420-те вида птици, срещащи се на всичките 110 000 квадратни километра на България!
Възможност за кратко наблюдение на птици.

Отпътуване към с. Равадиново, над което се издига замъкът "Влюбен във вятъра".
Уникалното архитектурно творение се простира върху площ от 20 декара. Към замъка има парк, езеро с лебеди и параклис, който е в процес на строеж. „Влюбен във вятъра“. Все още не е напълно завършен, но въпреки това ще ви впечатли с мащабите и оригиналния си дизайн.

Свободно време за обяд и плаж в Созопол.
Завръщане в хотела.

4 ден:
Закуска.
Опътуване към Поморие. Посещение на най-голямото богатство на Поморие - Поморийските солници. На територията на солниците се намира Музей на солта.
Музеят в Поморие е единственият в България и в Източна Европа специализиран музей за производството на сол чрез слънчево изпарение на морската вода. Солниците към музея произвеждат сол по същия начин, както това е ставало в древността. Посетителите могат да видят "на живо" всички технологични операции, да разговарят със соларите за тънкостите на занаята, да усетят автентичната атмосфера на миналото.
Възможност за разходка в град Поморие.
Отпътуване към град София.

 • транспорт по маршрута
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на град Бургас
 • посещение на Древният балнеокомплекс Аква Калиде - Термополис
 • посещение на Природозащитен център "Пода"
 • посещение на замък "Влюбен във вятъра", с Равадиново
 • посещение на Музей на солта в град Поморие
 • екскурзоводско обслужване
 • медицинска застраховка
 • входни такси
 • доплащане за единична стая - 100 лв.
 • разходи от личен характер

Първата цена е промоционална и не се начисляват допълнителни отстъпки.

Начин на плащане:

 • депозит - 80 лв. на записан турист
 • доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване
Входни такси:
 • Фестивал на Пясъчните фигури - 1.5 лв. за пенсионери и ученици; 2.5 лв. групов билет (група 10 души); 3.5 лв. нормален билет; деца до 7 год. и лица с увреждания - безплатно.
 • двупосочен билет до остров Анастасия - 14 лева - възрастни / 12 лева - възрастни при група над 20 човека/Деца на възраст под 3 години пътуват безплатно, за деца на възраст от 3 до 7 години двупосочният билет е на цена от 3 лв, а за ученици/деца, навършили 7 години/, студенти и пенсионери двупосочният билет е на цена от 10лв.

Застраховане:

 • Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с асистанс и за България са на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележка:

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
 • При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.
 • Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Оферта № Е2499

Новини