Почивка в Девин - най-доброто съчетание на планина и СПА

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2639
6 дни / 5 нощувки
Маршрут: София-Бачковски манастир- Девин- Пловдив- София

Дати на отпътуване:

Цена от: 420 лв.


Очаквайте нови дати!


*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
1-ви ден:
Отпътуване в 07:30 ч. от площад "Св. Александър Невски", София.
По пътя към Девин посещение на Бачковски манстир - втория по големина и значимост български манастир след Рилския, живописно ограден от хълмовете на Родопите. Обявеният за национален паметник на културата манастир е уникално съчетание от армено-грузинска, гръцка и българска православна култура. Основаният през 1083 г. от Григорий Бакуриани манастир се развива първоначално като център на грузинското монашество. По време на управлението на  Иван-Александър  обителта се ползва от покровителството на българския цар, чиито портрет е изобразен в манастирската костница. В съборната църква е запазена иконата на „Св. Богородица” със сребърен обков от 1311 г., която е смятана за чудотворна. В манастира са съхраняват икони, сребърни обкови за евангелия и други художествени творби, датиращи от ХVІ – ХІХ в, В двора на манастира растат интересни дървета, като райска ябълка и китайски бор. Настаняване в хотел Орфей в Девин. Свободно време за басейн и спа процедури. Вечеря.  Нощувка.
 
2-ри ден:
Закуска. По желание, с допълнително заплащане, екскурзия до Широка Лъка.
Широка лъка е от онези родопски селца, в които всяка къща носи белега на миналото, трагизма на българския народ, но и неговата героичност. Тук има над 100 паметника на културата, чиято автентичност събужда носталгия по изконните родни традиции, по забравеното фолклорно звучене и по неповторимия вкус на родопските гозби. Посещение на Църквата  „Успение Богородично“ - представлява цялостен комплекс с прилежащи сгради и съоръжения, свързани с църковен култ и с просвещение, обединен от висока каменна ограда. Благодарение на неуморния труд и вяра на широколъчани, през 1834г. църквата била построена само за 40 дни. Посещение на Етнографски Музей. Помещава се в една от най-забележителните възрожденски сгради на селото - Згуровия конак. Представя основните моменти от бита и културата на местното население - тъкачество, мандраджийство, както и традиционна всекидневна и гостна стая на широколъшка къща. Самата сграда носи всички типични черти и детайли на възрожденската къща – еркери, фасада, дървен обков, надвесена стреха. Посещение на Къща-музей капитан Петко Войвода - български хайдушки войвода и революционер, посветил живота си на освобождението от Османската империя. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време за басейн и спа процедури. Вечеря.  Нощувка.
 
3-ти ден:
Закуска. По желание, с допълнително заплащане, разходка по екопътека Струилица - Лъката, известна и като Девинска екопътека. Маршрутът следва извивките на Девинска река и дава възможност да се опознае богатата природа на Родопа планина. По поречието на реката са запазени местообитания на видра и на дива коза, а по скалите наоколо растат Орфеево цвете, Родопска горска майка, Вълнеста камбанка, Снежно кокиче и др. Основната екопътека започваща от СПА Комплекс Струилица и стигаща до местността Лъката  е с дължина около 4 км. и се изминава за около 2 часа. В местността Лъката, обширна поляна, обградена от високи върхове, в миналото е имало средновековно селище, а недалеч са и останките от крепостта Кавурско кале. Екопътеката е лека, приятна за ходене и много живописна, защото следва течението на река Девинска, минавайки от единия на другия й бряг по дървени мостчета. Преходът е подходящ за хора от всички възрасти, без опит в планината.Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време за басейн и спа процедури. Вечеря.  Нощувка.
 
4-ти ден:
Закуска. По желание, с допълнително заплащане, екскурзия до Смолян.
Посещение на - най-големият в Средните Родопи. Съхранява веществената памет на обитателите на най-високите части на планината през различните исторически периоди, от праисторическите времена до съвременността. Помещава се в специално построена сграда, ситуирана в модерния административен център на града и разполага с богати и разнообразни колекции, възлизащи над 150 хил. единици. Пешеходна разходка в най-старата махала в смолянския квартал Райково - Чешитската махала.Тук са се съхранили едни от най-представителните и красиви къщи в Долно Райково, строени след 1835 г. Посещение на уникалната Гьорджева къща. Музейната сбирка "Ласло Наги" представя живота и творчеството на изтъкнатия унгарски поет, публицист и художник Ласло Наги, който превежда български народни песни и поезия и прави достъпна за унгарската читателска аудитория най-хубавото от българската поезия. Отпътуване към късноантична и средновековна крепост "Калето" над Смолян.  Крепостта е изградена по времето на Юстиниан I, с функция на военна крепост, чиято задача била да контролира и поддържа съобщенията и движението по Централния трансродопски път през Средните Родопи. Построена е на непристъпен терен, на източния от трите скалисти рида в местността Турлука. Оттам на юг, югоизток и запад се открива панорамна гледка към долината на река Черна, край която е разположен гр.Смолян. Екопътеката водеща до крепост "Калето" е с дължина 1,2 км и се изминава за около 30 мин. До началото на екопътеката, сгушен между вековните смърчови дървета, се издига Манастирският комплекс "Св. Пантелеймон". Светата обител може да бъде посетена от туристите които не желаят да посетят крепостта. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време за басейн и спа процедури. Вечеря.  Нощувка.

5-ти ден:
Закуска. По желание, с допълнително заплащане, разходка по Екопътека „ Смолянски езера” 
Отпътуване в посока Смолян.  Смолянските езера, наречени смарагдовите очи на Родопа  се намират на левия склон на долината на река Черна, под Орфеевите скали и връх Снежанка. В миналото свлачишните езера са били около 20 на брой, но днес са останали само 7 от тях, а другите са се превърнали в блата.
Изградената екопътеката обикаля трите най-горни езера. Първото е Тревистото езеро, което е най-голямото по площ от трите езера. Следват Бистрото езеро, в чиито кристално бистри води се оглеждат високите смърчови дървета.и Мътното, най-високо разположеното и най-дълбоко езеро. По протежение на екопътеката могат да бъдат видяни и няколко причудливи природни образувания - „Тронът на Евридика“ и „Лирата на Орфей“. В езерата расте блатен плаун- родопски ендемит, който е включен в Червената книга на България. Маршрутът е кръгов, с обща дължина 1,5 км. и се изминава за около 1 час. Придвижването става по горска пътека, която плавно набира височина, като на по-стръмните места са изградени парапети и мостчета. Преходът е подходящ за хора от всички възрасти, без опит в планината. Придвижване с автобус до връх Снежанка, на който се издига телевизионната кула Снежанка - един от символите на Пампорово и Родопите. От панорамната тераса на високата 156 метра кула се разкрива невероятно красива 360 градусова гледка към планинските масиви на Родопите, Рила и Пирин. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време за басейн и спа процедури. Вечеря.  Нощувка.

6-ти ден:
Закуска. Свободно време за басейн и спа процедури. Обяд.  Напускане на хотела и отпътуване за София. По път спирка в Пловдив - един град по-стар от Рим и Атина, съвременник на Троя и Микена, богат на история, архитектура и култура. Архитектурно-историческият резерват "Старинен Пловдив", който е включен в списъка на 100-те национални туристически обекта, е разположен  на Трихълмието и включва 17 паметници от различни епохи. В рамките на резервата се намират емблематични уникални паметници, каквито са Археологическият комплекс на Небет тепе, Античният театър. Тук са най-старите пловдивски православни църкви, възрожденските къщи – забележителни архитектурни паметници, архитектурно-историческият ансамбъл „Хисар капия“, поредица от улични ансамбли с напълно запазена старинна архитектура. Отпътуване към София. Завръщане вечерта.


 
 • транспорт по маршрута
 • 5 нощувки със 5 закуски , 5 обяда  и 5 вечери в хотел Орфей 5*, Девин  https://www.orpheus-spa.com/ 
 • безплатно използване на вътрешен минерален басейн (29º), сауна, парна баня, джакузи (35º), фитнес, паркинг (външен) и интернет (в общите части); 
 •  курортна такса;
 • екскурзоводско обслужване 
 • БОНУС! спирка на Бачковския манастир
 • БОНУС! спирка в Пловдив -Старият град 

 
Допълнителни екскурзии
​     ​* Екскурзия до  Широка Лъка 
     * Разходка по екопътека Струилица - Лъката, Разходка по екопътека Смолянски езера.     

/Основната екопътека започваща от СПА Комплекс Струилица и стигаща до местността Лъката  е с дължина около 4 км. и се изминава за около 2 часа. В местността Лъката, обширна поляна, обградена от високи върхове, в миналото е имало средновековно селище, а недалеч са и останките от крепостта Кавурско кале. Екопътеката е лека, приятна за ходене и много живописна, защото следва течението на река Девинска, минавайки от единия на другия й бряг по дървени мостчета. Преходът е подходящ за хора от всички възрасти, без опит в планината./    
    * Екскурзия до Смолян
    *
 Разходка по Екопътека „ Смолянски езера”

/Придвижването става по горска пътека, която плавно набира височина, като на по-стръмните места са изградени парапети и мостчета. Преходът е подходящ за хора от всички възрасти, без опит в планината.Придвижване с автобус до връх Снежанка, на който се издига телевизионната кула/
Екопътеките са подходящи за хора от всички възрасти, без опит в планината.
 • входни такси за посещаваните обекти
 • доплащане за единична стая -130 лв. 
 

Информация за входните такси за посещаваните обекти: 
 • Етнографски музей, Широка лъка - възрастни- 3 лв., ученици, студенти и пенсионери- 2 лв. 
 • Регионален исторически музей Смолян- възрастен- 3 лв., пенсионери и учащи - 2 лв.
Начин на плащане:
 • депозит - 80 лв. на записан турист
 • доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване
Отстъпки:
 • Деца до 12 г настанени с двама възрастни родители в една стая - 145 лв. отстъпка за детето.
Забележка:
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата
 • При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • Цената е промоционална и не се начисляват други отстъпки.
Важна забележка:
 • При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката / студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/.
Описание на хотел Орфей , Девин : 

Местоположение: Намира се на  300 м от пешеходната зона на град Девин. Той  предлага възможности за спорт, развлечение и термално лечение.
Стаите: Всички стаи и апартаменти в хотела са просторни, с панорамен изглед към планината.
Хотелът е разделен на два корпуса като всички двойни стандартни стаи (с климатик, без балкон)  са във високата част (корпус 2).
Услуги и удобства: Румсервиз, 24 часа пране и гладене, лекар и медицинско обслужване, балнеология, сувенирен магазин, фризьорски салон, магазин за модни облекла, паркинг с капацитет до 120 автомобила, турове и екскурзии, модерно оборудван бизнес център, сейфове за ценности .
Развлечения и спорт: Разполага с три басейна - един открит, два закрити, единият от които е терапевтичен с Беденска минерална вода, другият е с олимпийски размери с Девинска минерална вода и третия с размери 9/14 м с Девинска минерална вода. СПА центърът разполага с джакузи, 16 специализирани вани, 8 физиотерапевтични кабинета, 6 масажни зали, инхалации, вертикален и хоризонтален солариуми, сауна, сауна с инфрачервени лъчи, парна баня, калолечение, египетска баня, турска баня, модерен фитнес център, лекарски кабинети, фризьорски салон, лечебна козметика. Хотелът разполага с две конферентни зали, оборудвани с най - новата и модерна мултимедиа и аудио-визуална техника, включително кабина за едновременен превод. Зала България с капацитет 150 човека и зала Европа с капацитет 300 човека са идеално място за конференции, семинари, изложения, гала вечери, сватби и всякакви други подходящи случаи.
Изхранване: 
-Ресторант Орфей- Разположен е на приземния етаж на хотела с големи тераси, където гостите могат да опитат традиционна българска и интернационална кухня в приятна атмосфера.
-Ориенталски ресторант- Изпитайте легендарната гостоприемност на Ориента, наслаждавайки се на атрактивно готвене пред очите ви от популярен турски майстор.
-Виенска сладкарница- Изкушете сетивата си с неповторими и разнообразни сладкиши сред уникална атмосфера и модерно обзавеждане.
-Pool Бар- Намира се до външните басейни, където може да опитате различни коктейли и напитки сред естествено красива и оживена среда.
-Еко Бар- Девин е известен като екологично чист район и предлага на своите гости разнообразни екологично чисти продукти. Тук може да опитате известния Мурсалски чай, наричан Родопската виагра, видове билков чай, натурални плодови сладка и сиропи, пчелен мед, както и продукти от арония. Атракцията на заведението е, че можете сами да си сипете минерална топла вода от специално направени чешми.

Оферта № Е2639

Новини