Почивка в Приморско в /ХОТЕЛ ДЮНИ2 И ДЮНИ3/ 2* с включени безалкохолни и алкохолни напитки на вечеря

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2555
6 дни / 5 нощувки
Маршрут: София - Приморско - София

Дати на отпътуване: 27.08.2022, 02.09.2022, 08.09.2022, 14.09.2022

Цена от: 315 лв.

Дати на екскурзията Цена Запитване
27.08.2022 - 01.09.2022
ограничени места
355 лв. запитване
02.09.2022 - 07.09.2022
няма места
345 лв.
08.09.2022 - 13.09.2022
потвърдена
335 лв. запитване
14.09.2022 - 19.09.2022 315 лв. запитване

*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

1-ви ден:
Отпътуване в 8:30 ч. от София, площад "Св. Александър Невски". Пътува се по магистрала Тракия в посока Бургас и Приморско. Настаняване в хотел Дюни 3 - 2* в Приморско. Свободно време за плаж и разходка в градчето. Вечеря.Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Екскурзия по желание до Созопол и Равадиново. Созопол е най-древният град по нашето черноморие с уникална атмосфера и архитектура, храмове и следи от дълбока древност. Ще се разходим в Стария град. Можете да посетите църквите „Св. Георги“, „Св. Богородица“, „Св.Св. Кирил и Методий“, където се намират безценни християнски светини – реликвария с мощи на Йоан Кръстител, частици от Светия кръст, странджанските икони от 18-19 век. Ще имате възможност да се разходите по крайбрежните улици, да пиете кафе в някое от приятните заведения с изглед към морето. Отправяме се към с. Равадиново, над което се издига замъкът "Влюбен във вятъра".  Уникалното архитектурно творение се простира върху площ от 20 декара. Към замъка има парк, езеро с лебеди, параклис. „Влюбен във вятъра“ ще ви впечатли с красота и оригиналност и ще ви пренесе в един приказен свят. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Екскурзия по желание до Бургас с възможност за посещение на остров Света Анастасия /при подходящи метеорологични условия/. Обядът е сух пакет. В акваторията на бургаския залив се намира единственият обитаем остров по българското Черноморие – Света Анастасия. Островът се е появил след изригването на вулкан, а в резултат на бурите и морските вълни са се формирали причудливи скални образувания – Гъбата, Дракона, Вкамененият пиратски кораб, Портата на слънцето.
/Община Бургас осъществява транспорт до остров Света Анастасия с 18-метровия общински катамаран „Анастасия“. Той е оборудван с най-съвременна техника и отговаря на всички стандарти и изисквания за безопасност. Продължителността на пътуването с корабчето е около 40 минути в посока, престоят на острова е около 2 часа. /Забележка: Ако поради вълнение на морето плаването до остров Анастасия не може да се осъществи, ще се замени с разходка с лодка по Ропотамо. Ще се придвижим с автобуса до речното пристанище, за да се разходим до живописното устие на реката покрай красивите брегове и под величествената гигантска Лъвска глава, скулптурирана от неведома сила./  Отпътуваме към Природозащитен център "Пода". Защитената местност "Пода" попада в самия естествен център между трите езера на Бургас и морето, и събира в себе си "есенцията" на птичето многообразие на този уникален район. Това обяснява поразителния факт, че на територията си от един единствен квадратен километър, "Пода" приютява 273 вида птици, което е повече от половината от 420-те вида птици, срещащи се на всичките 110 000 квадратни километра на България! Възможност за кратко наблюдение на птици. Завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка

4-ти ден:
Закуска. Екскурзия по желание до Синеморец и р. Велека. Отпътуваме към р. Велека, където ще направим разходка с лодки по реката (около 1 ч. и 30 мин). Ще наблюдавате уникални за района растителни видове и ще видите самото устие на реката в морето през тесен пролив в пясъчна дига от речни наслаги. Непосредствено до устието на Велека е Синеморец, с красиви заливи, няколко плажа и живописни скални брегове. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време за плаж. Екскурзия до Бегликташ. През следобедните часове можем да отидем на Бегликташ. Бегликташ е мегалитно светилище, което заема централно място сред култовите паметници в България. Изградено е в средата на природни скални феномени и олицетворява култа към Слънцето. С оформянето на неговата структура и добавянето на ритуални символи и знаци древните ни предци са изразявали своите религиозни представи за усъвършенстването и обезсмъртяването на човека. Около 30 мин. ще се придвижим с транспорт, а след това ще се разходим около 2 км. по почти равен горски път. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден:
Закуска. Екскурзия по желание до М. Търново и с. Бръшлян /обяд сух пакет/. Село Бръшлян е архитектурен и исторически резерват с повече от 75 запазени автентични къщи с характерна странджанска архитектура. Ще посетим църквата „Свети Димитър” - една от най-забележителните сгради в Бръшлян, построена в края на XVII в. на мястото на древно тракийско светилище. Ще се разходим в селцето, за да разгледаме самобитната архитектура и някои от параклисите, възстановени и поддържани с любов и грижа от местните хора. Ще участваме във фолклорното представяне на Странджа скрия бит, песни, обичаи и хора от групата на Бръшлянските баби с много хумор и любов. Продължаваме към М. Търново, където ще посетим Историческия музей, разположен в четири странджански възрожденски къщи с много добре представени експозиции археология, история, иконопис, природа, етнография. Свободно време за разходка в центъра. Завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден:
Закуска. Свободно време за плаж.Обяд. Отпътуване към София.

 • транспорт с комфортен автобус;
 • 5 нощувки в хотел 2*/Дюни2 и Дюни3/ в Приморско;
 • 5 закуски на блок маса;
 • 5 обяда по меню /месно или вегетарианско/ 
 • 5 вечери на блок маса с включени: 
  -алкохолни напитки - местно производство наливни  вина (бяло и червено)  и  бира 
  -безалкохолни напитки - от апарат 
 • екскурзоводско обслужване
 • разходи от личен характер;
 • доплащане за единична стая - 150 лв.
 • доплащане за единична стая в апартамент /2 стаи, 1 баня и тоалетна/- на човек 125 лв. 
 • допълнителни екскурзии по желание.

Отстъпки:

 • ДЕТЕ ДО 11,99Г., НАСТАНЕНО С ДВАМА ВЪЗРАСТНИ НА РЕДОВНО ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЛЕГЛО- 100 ЛВ. ОТСТЪПКА 
 • НАСТАНЯВАНЕТО НА ТРИМА ИЛИ ЧЕТИРИМА  ВЪЗРАСТНИ Е  В АПАРТАМЕНТ БЕЗ ДОПЛАЩАНЕ  

Начин на плащане:

 • депозит - 80 лв. на записан турист
 • доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване

Застраховане:

 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със съгласно ЗТ със ЗК ЛЕВ ИНС АД, София, бул. "Симеоновско шосе" 67А
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележки:

 • Почивката се осъществява при минимум 40 записани туристи.
 • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 25 записани туристи.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
 • При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ , удостоверяващ отстъпката /студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/.
 • Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. ТО не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
 • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства.
 • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.

Необходими документи:

 • Валидна лична карта.
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и 2 копия). При разминаване на фамилията на детето с фамилията на родителите е необходимо удостоверение за раждане (оригинал и 2 копия).

Оферта № Е2555

Новини