Предколедна Виена - Будапеща - Братислава - без нощен преход

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2338
5 дни / 4 нощувки
Маршрут: София - Будапеща - Виена - Братислава - София

Дати на отпътуване:

Цена от: 381 лв.

Дати на екскурзията ПРОМО цена Редовна цена Цена късно записване Резервирай

*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*При еднократно плащане без депозит има отстъпка от 6 лв.;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
Пуснати в продажба билети за предколедния концерт във Виена, който ще се проведе в дома на прочутата Виенска филхармония - Музикферайн на 14.12.2018 г. Поради големия чуждестранен интерес към събитието, броят на билетите е силно ограничен. Посещението на концерта се заявява и заплаща при записването за екскурзия. Срок за записване за концертите - 27.08.2018 г.- след тази дата билетите не са гарантирани. 
Виенски валс, горещ пунш с канела и вълшебно настроение за Коледа – най-прекрасния подарък за най-скъпите на сърцето ни хора!

1-ви ден - 12.12.2018 :
Отпътуване от София в 5.30 ч. от пл. "Руски пмаетник". Пътува се по маршрут София - Калотина - Ниш - Белград - Будапеща (780 км.) Пристигане в Будапеща.
Настаняване в хотел 3* в Будапеща /периферно разположен/.
По желание вечерна разходка с корабче по река Дунав с чаша шампанско, парче торта и незабравима гледка към нощния град, окъпан в светлини /с допълнително доплащане - 14 евро; осъществява се при минимум 25 записани туристи/.
Нощувка.

2-ри ден -13.12..2018 :
Закуска.
Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език: Площада на героите, Замъка Вайдахуняд, Парламента - най-внушителната административна сграда в Унгария / отвън /, сградата на Операта в Будапеща, базиликата Св. Ищван / отвън /, хълма на розите с резиденцията на Мария Терезия, Будайската крепост: Рибарските кули, Църквата Матиаш / отвън /.
Свободно време в Будапеща.
Отпътуване за Виена /Будапеща - Виена 260 kм/.
Настаняване в хотел 3* /периферно разположен/.
По желание вечеря по меню с традиционна австрийска кухня без включени напитки /с допълнително доплащане - 14 евро; осъществява се при минимум 25 записани туристи/.
Нощувка.

3-ти ден - 14.12.2018:
Закуска.
Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език: забележителностите на Рингщрасе, Парламента със статуята на Атина Палада, Бургтеатър, великолепната сграда на Кметството във Виена, Виенският университет, Виенската държавна опера, Пратера с Виенското колело, Сградата на ООН (UNO City), шарените къщи на Домът Хундертвасер, дворецът на Евгени Савойски "Белведере", днес помещаващ Националната Художествена Галерия на Австрия, сградата на Музикферайн.
Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език в старата част на Виена: Площад Мария Терезия, зимната резиденция на Хабсбургската династия "Хофбург", площад "Площад Грабен" с колоната на Чумата, "дантелената" катедрала Свети Стефан - един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда в града.
По желание посещение на Двореца Шьонбрун - лятна резиденция на Хабсбургите и една от най-популярните туристически забележителности на Виена с местен екскурзовод на български език: включва разглеждане на двореца отвътре: около 20 от най- впечатляващите помещения, включително балната зала, покоите на Императрица Мария Терезия и Франц Йозеф /22 евро - в цената са включени вход за вътрешността на двореца и местен екскурзовод на български език; мероприятието се осъществява при минимум 25 записани туристи - заявява се предварително при записване в офиса на агенцията в момента на записване за екскурзията - при липса на предварителна заявка, участието в мероприятието не може да бъде гарантирано. Важна забележка: Максималния брой за мероприятието е 40 души - записването за мероприятието е до изчерпване на наличните места./
Възможност за посещение на Коледен концерт (Christmas Concert)- концертът ще се проведе в Golden Hall; изпълнител - Music of the Masters:
 • 7 евро - включва билет за правостоящи места без видимост към сцената - 5 евро и 2 евро такса резервация; 
 • 36 евро - включва билет за с частична видимост към сцената - 34 евро и 2 евро такса резервация; 
 • 41 евро - включва билет с пълна видимост към сцената - 39 евро и 2 евро такса резервация 
Броят на предлаганите билети е силно ограничен. Посещението на концерта се заявява и заплаща при записването за екскурзията. Срок за записване за концертите - 27.08.2018 г.- след тази дата билетите не са гарантирани.
Забележка: Заявилите посещение на предколедния концерт, няма да имат възможност да участват в организираната вечеря.
По желание вечеря по меню с традиционна австрийска кухня без включени напитки /с допълнително доплащане - 14 евро; осъществява се при минимум 25 записани туристи/.
Завръщане в хотела.
Нощувка.

4-ти ден - 15.12.2018:
Закуска.
Свободно време в центъра на града за посещение на най-големия Коледен базар пред великолепната сграда на Виенското кметство, неповторимите концерти на открито или разходка по най-дългата търговска улица Мария Хилферщрасе.
Посещение на Пратера с прочутото Виенско колело - увеселителния парк, част от визитната картичка на австрийската столица, целогодишно намига на посетители с хилядите си весели лампички и запленява с празничната шумотевица на атракционите си: въртележки, водна кула, влакчета на ужасите, призрачна къща и много, много други.
Отпътуване от Пратера към Братислава.
Пристигане в Братислава следобед.Пешеходна разходка в историческия център на града: Стара Радница и веселото кметство, хотел "Карлтон", Филхармонията, Народния театър, катедралата Св. Мартин, Михалската порта, Шьоне Наци, Чумил.
Нощувка в хотел 3* в Братисалава /периферно разположен/.

5-ти ден - 16.12.2018:
Закуска.
Отпътуване за България.
Завръщане в София късно вечерта.

КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ:
Има едно определено време през годината, когато Виена сияе с по-особена красота и това са дните преди Коледа!!!
На всички площади в центъра на града са построени цели коледни градчета, които разпръскват Магията на празника. Дали ще се спрем пред гигантските меденки и коледните играчки или ще предпочетем горещ пунш с канела, карамелени ябълки и класическа музика, изпълнявана специално за нас, няма значение, защото празничното настроение е навсякъде!
Пред Кметството на град Виена, в клоните на дърветата разпръскват романтична светлина десетки червени сърца, пред паметника на великата императрица Мария Терезия музиканти приветстват виенчани и чужденци с "Stille Nacht, Heilige Nacht", изпълнявана на класически инструменти, а от всеки ъгъл се усмихват ръчно изработени стъклени играчки за елха!
Подарете си магията на Виена в най-прекрасното време на годината...
 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • Пътни такси и паркинги;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща, периферно разположен;
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3* във Виена, периферно разположен;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Братислава, периферно разположен;
 • Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език;
 • Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език
 • Пешеходна обиколка на историческия център на Виена с местен екскурзовод на български език;
 • Посещение на Братислава;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Разходите от личен характер;
 • Входните такси за музеи и други туристически обекти;
 • Разходка с корабче по река Дунав в Будапеща с местен екскурзовод, чаша шампанско и парче торта - 15 евро; за деца до 12 години - 8 евро - мероприятието се осъществява при минимум 25 записани туристи - заявява се предварително при записване в офиса на агенцията в момента на записване за екскурзията - при липса на предварителна заявка, участието в мероприятието не може да бъде гарантирано;
 • Вечеря с традиционно австрийско меню при минимум 25 души - 14 евро - заявява се в офиса на агенцията;
 • Слушалки по време на обиколка във Виена - 3 евро /препоръчително/;
 • Посещение на двореца Шьонбрун с екскурзоводска беседа и посещение на градините на двореца - 22 евро - в цената са включени вход за вътрешността на двореца и местен екскурзовод на български език; мероприятието се осъществява при минимум 25 записани туристи - заявява се предварително при записване в офиса на агенцията в момента на записване за екскурзията - при липса на предварителна заявка, участието в мероприятието не може да бъде гарантирано.
  Важна забележка: Максималния брой за мероприятието е 40 души - записването за мероприятието е до изчерпване на наличните места.
 • Цена на билети за предколедния концерт във Виена на 14.12.2018:
 • 7 евро - включва билет за правостоящи места без видимост към сцената - 5 евро и 2 евро такса резервация;
 • 36 евро - включва билет с частична видимост към сцената - 34 евро и 2 евро такса резервация;
 • 41 евро - включва билет с пълна видимост към сцената - 39 евро и 2 евро такса резервация
Броят на предлаганите билети е силно ограничен. Посещението на концерта се заявява и заплаща в офиса на агенцията при записването за екскурзията. Срок за записване за концертите - 27.08.2018 г. - след тази дата билетите не са гарантирани.
 • Доплащане за единична стая - 120 лв;
 • Доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • Доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
 • Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие
Необходими документи:
 • лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и 2 копия), в случай на разминаване във фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане (оригинал и 2 копия).

Застраховане:
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележка:
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията;
 • Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. ТО не носи отговорност за евентуалната им промяна, при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси за посещаваните по програмата обекти.
 • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.

Оферта № Е2338

Новини