Предколедна Виена - Будапеща

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2338
5 дни / 3 нощувки
Маршрут: София - Будапеща - Виена - София

Дати на отпътуване:

Цена от: 369 лв.


Очаквайте нови дати!


*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*При еднократно плащане без депозит има отстъпка от 2 лв.;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
1-ви ден:
Отпътуване от София в 05:30 ч. от пл. "Руски пмаетник". Пътува се по маршрут София - Калотина - Ниш - Белград - Будапеща (780 км.) Пристигане в Будапеща.
Настаняване в хотел 3* в Будапеща /периферно разположен/.
По желание с допълнително заплащане вечерна разходка с корабче по река Дунав с чаша шампанско, парче торта и незабравима гледка към нощния град, окъпан в светлини.
Нощувка.

2-ри ден:
Закуска.
Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език: Площада на героите, Замъка Вайдахуняд, Парламента - най-внушителната административна сграда в Унгария /отвън/, сградата на Операта в Будапеща, базиликата Св. Ищван /отвън/, хълма на розите с резиденцията на Мария Терезия, Будайската крепост: Рибарските кули, Църквата Матиаш /отвън/.
Свободно време в Будапеща.
Отпътуване за Виена /Будапеща - Виена 260 км/.
Настаняване в хотел 3* /периферно разположен/.
По желание с допълнително заплащане вечеря по меню с традиционна австрийска кухня без включени напитки /с допълнително доплащане -  около 15 евро; осъществява се при минимум 25 записани туристи/.
Нощувка.

3-ти ден:
Закуска.
Свободно време в центъра на града за разходка по най-дългата търговска улица Мария Хилферщрасе и самостоятелно посещение на музеи по избор, или по желнание, с допълнително заплащане екскурзия до Виенската гора с посещение на манастира "Свети кръст" и Баден - известен като империалния курорт и любимото място на Виенската аристокрация.
Завръщане във Виена.

Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език: забележителностите на Рингщрасе, Парламента със статуята на Атина Палада, Бургтеатър, великолепната сграда на Кметството във Виена, Виенският университет, Виенската държавна опера, Пратера с Виенското колело, Сградата на ООН (UNO City), шарените къщи на Домът Хундертвасер, дворецът на Евгени Савойски "Белведере", днес помещаващ Националната Художествена Галерия на Австрия, сградата на Музикферайн.

Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език в старата част на Виена: Площад "Мария Терезия", зимната резиденция на Хабсбургската династия "Хофбург", площад "Грабен" с колоната на Чумата, "дантелената" катедрала Свети Стефан - един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда в града.

По желание вечеря в местен ресторант /с допълнително заплащане - около 15 евро/.
Завръщане в хотела.
Нощувка.

4-ти ден:
Закуска.
Свободно време в центъра на Виена, или по желание с допълнително заплащане, посещение на Императорската съкровищница в двореца „Хофбург“ с местен екскурзовод и беседа на български език. В съкровищницата се пазят символите на властта на Свещената Римска империя, удивителни накити и скъпоценни предмети, трупани векове наред от Хабсбургите – корони, дрехи, скиптъри и бижута на монарсите, неверотния изумруд на Мария Терезия и др. За осъществяването на мероприятието е необходимо използването на грдаски транспорт. Минималният брой за осъществяване на мероприятието е 16 души, а максималният 20 души.

По желание, с допълнително заплащане, посещение на Двореца Шьонбрун с местен екскурзовод и беседа на български език - лятна резиденция на Хабсбургите и една от най-популярните туристически забележителности на Виена: включва разглеждане на градините и на двореца отвътре: около 20 от най- впечатляващите помещения, включително балната зала, покоите на Императрица Мария Терезия и Франц Йозеф. За осъществяването на мероприятието е необходимо използването на грдаски транспорт. Минималният брой за осъществяване на мероприятието е 25 души, а максималният 40 души - при липса на предварителна заявка, участието в мероприятието не може да бъде гарантирано.

Свободно време  за самостоятелно разглеждане на Виена, посещение на музеи, разходка по магазините и др. Отпътуване за България привечер в час, съобразен със задължителния технически престой.
Нощен преход.

5-ти ден:
Завръщане в София в ранния следобяд.

КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ:
Има едно определено време през годината, когато Виена сияе с по-особена красота и това са дните преди Коледа!!!
На всички площади в центъра на града са построени цели коледни градчета, които разпръскват Магията на празника. Дали ще се спрем пред гигантските меденки и коледните играчки или ще предпочетем горещ пунш с канела, карамелени ябълки и класическа музика, изпълнявана специално за нас, няма значение, защото празничното настроение е навсякъде!
Пред Кметството на град Виена, в клоните на дърветата разпръскват романтична светлина десетки червени сърца, пред паметника на великата императрица Мария Терезия музиканти приветстват виенчани и чужденци с "Stille Nacht, Heilige Nacht", изпълнявана на класически инструменти, а от всеки ъгъл се усмихват ръчно изработени стъклени играчки за елха!
Подарете си магията на Виена в най-прекрасното време на годината...
 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • Пътни такси и паркинги;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща, периферно разположен;
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3* във Виена, периферно разположен;
 • Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език;
 • Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език
 • Пешеходна обиколка на историческия център на Виена с местен екскурзовод на български език;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Разходите от личен характер;
 • Доплащане за единична стая - 90 лв.;
 • Входните такси за музеи и други туристически обекти (виж в раздел "Други");
 • Разходи за градски транспорт (виж в раздел "Други");
 • Корабче по река Дунав с чаша шампанско, парче торта - 17 евро - заявява се в офиса на агенцията; осъществява се при минимум 25 души;
 • Вечеря във Виена на 12.12.19 г. (по меню, без включени напитки) -  около 15 евро - заявява се в офиса на агенцията; осъществява се при минимум 25 души ;
 • Вечеря във Виена на 13.12.19 г. (по меню, без включени напитки) -  около 15 евро - заявява се в офиса на агенцията; осъществява се при минимум 25 души;
 • Полудневна екскурзия до Виенската гора с посещение на манастира "Свети кръст" и Баден - 25 лв. - заплаща се в офиса на агенцията; осъществява се при минимум 25 души;
 • Посещение на Двореца Шьонбрун с местен екскурзовод и беседана български език - 28 лв. - заплаща се в офиса на агенцията - включва разглеждане на гардините и на двореца отвътре: около 20 от най-впечатляващите помещения; цента не включва входната такса за двореца и разходите за градски транспорт; минималният брой за осъществяване на мероприятието е 25 души, а максималният 40 души - при липса на предварителна заявка, участието в мероприятието не може да бъде гарантирано;
 • Императорската съкровищница в двореца „Хофбург“ с местен екскурзовод и беседа на български език -  20 лв. - заплаща се в офиса на агенцията - цента не включва входната такса за двореца и разходите за градски транспорт; минималният брой за осъществяване на мероприятието е 16 души, а максималният 20 души - при липса на предварителна заявка, участието в мероприятието не може да бъде гарантирано;
 • слушалки по време на панорамната обиколка във Виена - около 4 евро (препоръчително);
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г. - по 2.50 лв. на човек на ден
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
Начин на плащане:
 • депозит - 150 лв. на записан турист
 • доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване
Входни такси:
 • Двореца Шьонбрун - 16 евро - възтрастни; 11.50 евро - деца (6-18 год.); 14.50 евро - студенти (19- 25 год.). Забележка: За да се възползвате от студентските отстъпки, трябва да представите международна студентска лична карта (ISIC).
 • Императорската съкровищница - 12 евро - възтрастни (за групи над 10 души - 9 евро); безплатно - деца (0 - 19,00 год.)
 • такси за градски транспорт във Виена:
  единичен билет 2.40 евро - важи за 1 час в една посока
  билет за 24 часа 8 евро
  билет за 48 часа 14.10 евро
  билет за 72 часа 17.10 евро
  8 Tageklimakarte 40.80 евро - важи за 8 дни или за 8 души за 1 ден и др.
Необходими документи:
 • лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и 2 копия), в случай на разминаване във фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане (оригинал и 2 копия).
Застраховане:
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Забележка:
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията;
 • Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. ТО не носи отговорност за евентуалната им промяна, при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси за посещаваните по програмата обекти.
 • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.

Оферта № Е2338

Новини