Средновековен фестивал в Сибиу с посещение на Алба Юлия, солна мина "Турда", Клуж Напока и Замъка "Хуняди"

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2572
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: София - Куртя де Арджеш - Сибиу - Хунедоара - София

Дати на отпътуване:

Цена от: 205 лв.


Очаквайте нови дати!


*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
От 14 години насам, през последния уикенд на месец август, в Сибиу се организира един от най-интересните и цветни фестивали в Сибиу – Средновековния фестивал. Централните площади и улици, както и по малките калдаръмени улички кипи необикновен живот, подсилен от присъствието на рицари, селяни, занаятчии и дами преоблечени в средновековни одежди, пренасящи ни в атмосферата и бита от миналото.

Всички те ще представят своите умения в своите работилници на открито, ще направят демонстрации на боеве, отдавна забравени занаяти и игри, в които могат да вземат участие всички гости на града. Всеки ден от събитието поднася своите изненади, концерти, театри на открито и незабравими изживявания.

1-ви ден:
Отпътуване от София в 07:00 ч. от площад "Св. Александър Невски" по маршрут София – Видин – Куртя де Арджеш – Сибиу.

По път спирка в гр. Куртя де Арджеш. Градът се намира в подножието на Карпатите и известен с това, че има над 20 църкви и манастири. Една от основните забележителности на града е манастира „Куртя де Арджеш“. Манастирът е основан от Нягое I Басараб и е бил главен храм на влашките владетели през XVI век. С влизането в парка на манастира прави впечатление красива бяла църква с изящни камбанарии, посветена на Успението на Богородица. Разглеждане на манастира „Куртя де Арджеш“.

Отпътуване за Сибиу.
"Сърцето на Трансилвания", както румънците наричат Сибиу е град с изключително добре запазено културно наследство. Атмосферата на Саксонска Трансилвания, силното германско влияние и запазеният дух на Средновековна Европа му извоюват мястото на Европейска културна столица през 2007 г. и го правят един от най-посещаваните и привлекателни градове през 20 в.

Пристигане в Сибиу привечер. Пешеходната обиколка на Сибиу - включва разглеждането на крепостните стени, Големия площад и Малкия площад, където са разположени основните туристически обекти за града- зала "Талия", площад Шилер, музея Брюкентал (Синята къща), католическата църква "Св. Троица", часовниковата кула, известна още като "кулата на съвета", Люксембургската къща, Моста на лъжите, Музея на фармацията, Евангелистката църква, Православната катедрала - построена по подобие на църквата "Св. София" в Истанбул.

Свободно време в центъра на града за наблюдаване на фестивалната програма на Средновековния фестивал.
Късно настаняване в хотел 3* в Сибиу (периферно разположен), поради възможност за включване във фестивалната програма.
Нощувка.

2-ри ден :
Закуска.

Свободно време или по желание с допълнително доплащане - целодневна екскурзия до Алба Юлия, солна мина „Турда“ и Клуж Напока.

Град Алба Юлия е голям културен и исторически център в Румъния, разположен на бреговете на река Муреш. Градът се свързва с две от най-важните събития в историята на страната - официалното обявяване на присъединяването на област Трансилвания към земите на Румъния и коронацията на първите управлявали вече обединената румънска държава - крал Фердинанд I и кралица Мария. Разглеждане на основните забележителности на града - цитаделата „Алба Каролина“от XVIII в., уникална със своите шест порти, католическата катедрала „Св. Михаил“, Катедралата за коронация и др.

Отпътуване за солна мина „Турда“. В наши дни солна мина „Турда“ е превърната във впечатляващ музей на солта и минното дело в Трансилвания - несравнима туристическа атракция, която всяка година привлича хиляди посетители и гости на Румъния. В мината са могат да се наблюдават всички цветове на солта - от графитено сиво до снежно бяло, красиви солни сталактити и солни кристали, най-различни съоръжения за добив и транспортиране на на сол. Едни от най-впечатляващите галерии са галерия Рудолф, където се намират различни увеселителните атракции и галерия Терезия, в която се намира „езерото с лодки“, които посетителите на мината могат да наемат, за да си направи разходка в соленото езеро.

Отпътуване към град Клуж Нпока - историческата столица на Трансилвания. Разглеждане на голяма част от основните забележителности на града, които се намират на площад "Съединение" - статуята на унгарския крал Матиаш Корвин (Матиаш Хуняди), двореца "Банфи' , в чиято сграда се помещава Националния музей на изкуствата, църквата "Св. Михаил" и Огледалната улица, наречена така заради еднаквата симетрия на сградите, които са разположени от двете страни на улицата.

Завръщане в Сибиу вечерта.
Свободно време в центъра на града за вечеря и наблюдаване на фестивалната програма на Средновековния фестивал.

Завръщане в хотела.
Нощувка.

3-ти ден:
Закуска.

Отпътуване за град Хунедоара. Посещение на Замъка „Хуняди“.Замъкът е известен още и под името „Замъка на Корвините“, тъй като през XV в.по време на своето управление унгарският крал Матиаш Корвин е пребивавал там. Историята за фамилията на Корвините и за името на замъка е свързана с легендата за гарвана и кралския пръстен на унгарския пълководец Янош Хуняди. Внушителната дворцова постройка съчетаваща типично готическия архитектурен стил с ренесансови елементи, е обявена за най-красивия дворцов комплекс в Румъния и влиза в списък за "10-те приказни дестинации в Европа".

Отпътуване за България.
Завръщане в София късно вечерта.

 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • пътни и градски такси;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Сибиу (периферно разположен);
 • пешеходна обиколка в Сибиу;
 • посещение на Замъка „Хуняди“ (без включена входна такса);
 • екскурзоводско обслужване по маршрута.
 • Входните такси за туристическите обекти;
 • Доплащане при настаняване в единична стая - 100 лв.
 • Екскурзия до Алба Юлия,  солна мина "Турда" и Клуж Напока - 25 евро (не включва входните такси на посещаваните обекти; заявява се в офиса при записване, заплаща се по време на пътуването; осъществява се при минимум 25 заявили);
 • Доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • Доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
 • Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Начин на плащане:

 • депозит - 100 лв. на записан турист
 • доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване

Входните такси за туристическите обекти:

 • Манастир Куртя де Арджеш - около 5 lei;
 • Музеи в Сибиу:
 • Музей Брюкентал:
  Галерия за европейско изкуство- 20 lei;
  Галерия за румънско изкуство - 12 lei;
  Исторически музей - 20 lei;
  Музей на фармацията 10 lei;
 • Музеи в Алба Юлия:
 • Национален музей на съединението:
  Стандартен билет - 10 lei;
  Ученици - 5 lei;
  Пенсионери - 5 lei;
 • Солна мина "Турда":
  Стандартен билет - 40 lei;
  Ученици/ студенти - 20 lei;
  Пенсионери на възраст 65 + - 20 lei;
 • Замъка "Хуняди":
  Стандартен билет – 31 lei (za grupi;
  Ученици – 7 lei;
  Пенсионери – 16 lei;
  Фото такса – 5 lei;

  За групи над 20 души:
  Стандартен билет – 26 lei;
  Ученици – 5 lei;
  Пенсионери – 10 lei;
  Фото такса – 5 lei;
Важна забележка: При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката /студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други./

Застраховане:
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележки:

 • Броят на тройните и единичните стаи е ограничен. Записването за тези типове настаняване е с допълнително потвърждение от страна на туроператора .
 • Понеделник (и вторник) е почивен ден за музеите.
 • Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. ТО не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства.
 • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.
 • Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Необходими документи:

 • Лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител са необходими паспорт (или лична карта) и нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите са необходими паспорт (или лична карта) и акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Оферта № Е2572

Новини