Сърцето на Трансилвания и легендата за черния гарван

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2330
4 дни / 3 нощувки
Маршрут: София - Сибиу - София

Дати на отпътуване:

Цена от: 239 лв.


Очаквайте нови дати!


*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*При еднократно плащане без депозит има отстъпка от 2 лв.;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
1-ви ден:
Отпътуване от София в 05:00 ч. от площад "Св. Александър Невски" по маршрут София – Сибиу.
"Сърцето на Трансилвания", както румънците наричат Сибиу е град с изключително добре запазено културно наследство. Атмосферата на Саксонска Трансилвания, силното германско влияние и запазеният дух на Средновековна Европа му извоюват мястото на Европейска културна столица през 2007 г. и го правят един от най-посещаваните и привлекателни градове през 20 в.
Пешеходната обиколка на Сибиу - включва разглеждането на крепостните стени, Големия площад и Малкия площад, където са разположени основните туристически обекти за града- зала "Талия", площад Шилер, музея Брюкентал (Синята къща), католическата църква "Св. Троица", часовниковата кула, известна още като "кулата на съвета", Люксембургската къща, Моста на лъжите, Музея на фармацията, Евангелистката църква, Православната катедрала - построена по подобие на църквата "Св. София" в Истанбул.
Настаняване в хотел 3* в района на Сибиу .
По желание с допълнително доплащане - вечеря по меню (осъществява се при минимум 25 заявили).

2-ри ден :
Закуска.
Свободно време или по желание с допълнително доплащане - целодневна екскурзия до Алба Юлия и солна мина „Турда“.
Град Алба Юлия е голям културен и исторически център в Румъния, разположен на бреговете на река Муреш. Градът се свързва с две от най-важните събития в историята на страната - официалното обявяване на присъединяването на област Трансилвания към земите на Румъния и коронацията на първите управлявали вече обединената румънска държава - крал Фердинанд I и кралица Мария. Разглеждане на основните забележителности на града - цитаделата „Алба Каролина“от XVIII в., уникална със своите шест порти, католическата катедрала „Св. Михаил“, Катедралата за коронация, Национален музей на съединението, библиотеката, руйните на княжеския двор от XVI в.
Отпътуване за солна мина „Турда“. В наши дни солна мина „Турда“ е превърната във впечатляващ музей на солта и минното дело в Трансилвания - несравнима туристическа атракция, която всяка година привлича хиляди посетители и гости на Румъния. В мината са могат да се наблюдават всички цветове на солта - от графитено сиво до снежно бяло, красиви солни сталактити и солни кристали, най-различни съоръжения за добив и транспортиране на на сол. Едни от най-впечатляващите галерии са галерия Рудолф, където се намират различни увеселителните атракции и галерия Терезия, в която се намира „езерото с лодки“, които посетителите на мината могат да наемат, за да си направи разходка в соленото езеро.
Завръщане в хотела.
По желание с допълнително доплащане - вечеря по меню (осъществява се при минимум 25 заявили).
Нощувка.

3-ти ден:
Закуска.
Свободно време или по желание с допълнително доплащане – целодневна екскурзия до гр. Сигишора - родният град на княз Влад Дракула и до укрепената църква Биертан.
Сгушено в една от най-живописните хълмисто-планински местности на Карпатите, Сигишоара очарова своите гости със средновековната си архитектура, тесните криволичещи улички и малките кафенета и ресторантчета скрити в старите сгради на града. Неслучайно старата част на града е част от световното културното наследство на ЮНЕСКО. Пешеходна обиколка, която включва разглеждане историческия център на града – централния площад, къщата на Влад Дракуа, Часовниковата кула, Покритите стълби, Църквата на хълма (входна такса - 5 RON), крепостните стени.
Свободно време.
Отпътуване укрепената църква в Биертан.
Църквата в Биертан е в типичен готически стил и е едно от най- добре запазените саксонски укрепления. От 1993г. тя е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на църквата отвън (при възможност разглеждане на църквата отвътре - входна такса - 10 RON).
Завръщане в хотела.
По желание с допълнително доплащане - вечеря по меню (осъществява се при минимум 25 заявили).
Нощувка.

4-ти ден:
Закуска.
Отпътуване за град Хунедоара. Посещение на Замъка „Хуняди“.Замъкът е известен още и под името „Замъка на Корвините“, тъй като през XV в.по време на своето управление унгарският крал Матиаш Корвин е пребивавал там. Историята за фамилията на Корвините и за името на замъка е свързана с легендата за гарвана и кралския пръстен на унгарския пълководец Янош Хуняди. Внушителната дворцова постройка съчетаваща типично готическия архитектурен стил с ренесансови елементи, е обявена за най-красивия дворцов комплекс в Румъния и влиза в списък за "10-те приказни дестинации в Европа".
Отпътуване за България.
Завръщане в София късно вечерта.
 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • пътни и градски такси;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Сибиу;
 • пешеходна обиколка в Сибиу;
 • екскурзоводско обслужване по маршрута.
 • Входните такси за туристическите обекти;
 • Доплащане при настаняване в единична стая - 80 лв.
 • Вечери по меню - заявяват се в офиса на агенцията, заплащат се на място (осъществяват се при минимум 25 заявили);
 • Екскурзия до Алба Юлия и солна мина "Турда" - 15 евро (не включва входните такси на посещаваните обекти; заявява се в офиса при записване, заплаща се по време на пътуването; осъществява се при минимум 25 заявили);
 • Екскурзия до Сигишоара и укрепената църква Биертан - 10 евро (не включва входните такси на посещаваните обекти; заявява се в офиса при записване, заплаща се по време на пътуването; осъществява се при минимум 25 заявили);
 • Бонус!!! При записване на двете допълнителни екскурзии пакетната цена за тях е 20 евро!!!
 • Застраховка 'Помощ при пътуване в чужбина' за пътувания извън страната:
 • Доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • Доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
 • Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
Начин на плащане:
 • депозит - 120 лв. на записан турист
 • доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване
Застраховане:
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Забележки:
 • Броят на тройните и единичните стаи е ограничен. Записването за тези типове настаняване е с допълнително потвърждение от страна на туроператора .
 • Понеделник (и вторник) е почивен ден за музеите.
 • Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. ТО не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства.
 • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.
 • Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
Необходими документи:
 • Лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител са необходими паспорт (или лична карта) и нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите са необходими паспорт (или лична карта) и акт за раждане /оригинал и 2 копия/.
Входните такси за туристическите обекти:

Музеи в Сибиу:
Музей Брюкентал:
Галерия за европейско изкуство- 20 lei;
Галерия за румънско изкуство - 12 lei;
Исторически музей - 20 lei;
Музей на фармацията 10 lei;

Музеи в Алба Юлия:
Национален музей на съединението:
Стандартен билет - 10 lei;
Ученици - 5 lei;
Пенсионери - 5 lei;

Солна мина "Турда":
Стандартен билет - 30 lei;
Ученици/ студенти - 15 lei;
Пенсионери - 15 lei;

Замъка "Хуняди":
Стандартен билет - 30 lei;
Ученици - 5 lei;
Пенсионери - 10 lei;
Фото такса - 5 lei;
Групов билет - 15 lei - важи за групи от над 30 души
 • Важна забележка: При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката /студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други./

Оферта № Е2330

Новини