Фестивал на лалето в Истанбул с тръгване от Бяла Слатина, Плевен, Ловеч, Севлиево, Габрово, Казанлък, Стара Загора и Харманли

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2577
5 дни / 3 нощувки
Маршрут: Бяла Слатина - Севлиево - Истанбул - Одрин - Севлиево - Бяла Слатина

Дати на отпътуване:

Цена от: 245 лв.

Дати на екскурзията Цена Запитване

Очаквайте нови дати!


*Тръгване от Бяла Слатина - 17:00 ч.
*Тръгване от Плевен - 18:00 ч.
*Тръгване от Ловеч - 18:45 ч.
*Тръгване от Севлиево - 19:45 ч.
*Тръгване от Габрово - 20:25 ч.
*Тръгване от Казанлък - 22:00 ч.
*Тръгване от Стара Загора - 22:45 ч.
*Тръгване от Харманли и Любимец - 23:45 ч.

*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

БОНУС! Пешеходна обиколка в Истанбул;
БОНУС! Посещение на парк Емирган;

1-ви ден:
Отпътуване от гр. Бяла Слатина в 17:00 ч. по маршрут Бяла Слатина - Севлиево – Капитан Андреево. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево – Капъ Куле.
Нощен преход.

2-ри ден:
Свободно време или по желание, с допълнително заплащане, автобусна панорамна обиколка на Истанбул с включени посещение на двореца "Бейлербей" (без вкл. входна такса) и българската църква "Св. Стефан" с екскурзовод на български език. Разглеждане на забележителностите на европейската и азиатската част на града, съхранил културното наследство на народи и религии през вековете. Преминаване в азиатската част на Истанбул по въжения мост над Босфора. По време на обиколката има спирка и посещение на двореца "Бейлербей" с местен екскурзовод (посещението продължава около 1 ч.).  Тези, които не желаят да се включат в посещението, ще имат свободно време за разходка в красивите околности на двореца. Панорамната обиколка продължава с разглеждане на Истанбул от хълма "Чамлъджа". Там на чаша гъсто турско кафе или чай можете да се насладите на неповторима гледка от птичи поглед към Босфора. Завръщане в новата европейска част на Истанбул. По пътя се преминава и покрай българската църква "Св. Стефан" или така наречената "Желязната църква". Спирка и посещение на църквата, уникална със своята направа от готови железни елементи изработени във Виена, 40-метровата камбанария и обърнатия към Златния рог олтар.

Забележка: Тези туристи, които не желаят да се включат в обиколката ще бъдат оставени в хотела. Според установените стандарти настаняването във всички хотели е след 14 ч. Ако има готови стаи, настаняването може да стане и в по-ранен час, в противен случай туристите ще имат свободно време до часа настаняване. 

БОНУС! Пешеходна обиколка: Хиподрума – центърът на живота на града; Синята джамия; Дворецът „Топ  Капъ” /отвън/ – сърцето на Османската империя и Черквата „Св. София” – епископална черква на византийската столица /който желае може да ги посети индивидуално/, площад Султан Ахмед, Египетския пазар, кулата Галата, площад Таксим. Преминаване по моста над Босфора, свързващ Европа с Азия и време за фото пауза.

Настаняване в хотел 3* в Истанбул.
Вечерта по желание, с допълнително  заплащане, посещение на рибен ресторант.
Нощувка.

3- ти ден:
Закуска.
Свободно време или по желание с допълнително заплащане посещение на двореца „Долмабахче сарай“  с професионален екскурзовод на български език. Долмабахче сарай - "Малкия Версай" в най-голяма степен зашеметява посетителите с изключителната си пищност и разточителен блясък. В двореца се намира най-големият полилей в света, уникални подаръци от европейски владетели и невероятна градина.
Забележка: При по-големи групи (над 14 души) е наложително използването на слушалки - цена около 10TRL.

Свободно време или по желание, с допълнително заплащане, разходка с корабче по Босфора - една романтична разходка по Босфора, където се докосват Европа и Азия, изтока и запада.
Свободно време или по желание, с допълнително заплащане, посещение на двореца „Топкапъ“ с професионален екскурзовод на български език. Топкапъ или Голямата порта е Сърцето и Ума на Османската Империя, изключителен пример за османската архитектура с богата колекция от порцелан, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения.
Свободно време или по желание, с допълнително заплащане, посещение на музея „Света София” с професионален екскурзовод на български език. Света София или Църквата на мъдростта е бивша престолна църква на Византийската империя, превърната в джамия от османските завоеватели през 1453 г. Днес е една от най-важните забележителности на Истанбул. Счита се за най-яркия пример за византийска архитектура и поради размера си и архитектурните и инженерни постижения е една от най-великите сгради на Античността.
Забележка: При по-големи групи (над 14 души) е наложително използването на слушалки - цена около 10 TRL.

Завръщане в хотела.
Вечерта по желание вечеря на яхта по Босфора - с богато меню с включени напитки местно производство и атрактивна шоу програма.
Нощувка.

4- ти ден:
Закуска.
Свободно време или по желание, с допълнително заплащане, посещение на музея на открито -  "Миниатюрк" с професионален екскурзовод на български език, представящ турския бит, култура и архитектура. В парка са представени около 105  триизмерни модела - миниатюри с мащаб 1:25 на най- емблематичните обекти, сгради и творби за Турция, свързани с нейната история. Точните копия на обектите са  разположени на площ от 60 декара, което прави този парк най-големия музей на открито в света. Паркът е открит за посещения през 2003 г. , а целта на неговото създаване е запознаване с историческото и културно наследство на Турция, представено на една длан.

Свободно време или по желание, с допълнително заплащане, посещение на Outlet Via Port Venecia. Посещавайки търговския център ще можете да съчетаете изгодно пазаруване с  романтика и разходка с гондола по венецианските канали, които са част от уникалния вътрешен интериор.

Завръщане в хотела.
Нощувка.

5- ти ден:
Закуска.
БОНУС! Посещение на парк Емирган.
Парка с лалетата е едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта - сезонът на тези прекрасни цветя. В паркът ще имате възможността да пиете кафе или чай. Ще разполагате със свободно време да се насладите на чудни цветни картини.
Важна забележка: Посещението на парк Емиргaн се осъществява при подходящи метеорологични условия. Туроператорът си запазва правото да измести посещението на парка в друг ден от програмата, ако времето не е подходящо или поради други независещи от Туроператора причини. 
По път спирка в Одрин – свободно време в центъра на града с възможност за  разглеждане на джамията Селимие (изключителен турски паметник и символ на града, същевременно и едно от чудесата на Османската архитектура).

Отпътуване за България.
Пристигане в България през нощта.

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул;
 • Пешеходна обиколка в Истанбул;
 • Посещение на парк Емирган;
 • Посещение на Одрин;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута.
 • доплащане за тръгване от Бяла Слатина - 10 лв.
 • доплащане за тръгване от Плевен - 10 лв.
 • доплащане за настаняване в единична стая – 90 лв.;
 • входни такси (за обекти, които не са споменати в посочените допълнителни турове);
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г. - по 2.50 лв. на човек на ден
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
 • допълнителни мероприятия:

Мероприятия, които се заплащат предварително в офиса на агенцията:

 • Посещение на двореца „Топкапъ“ – 18 лв. - заплаща се в офиса на агенциятавключва местен екскурзовод на български език; цената не включва входна такса (около 75 TRL); осъществява се при минимум 25 заявили;
 • Забележка: Възможно е към датата на пътуване в отделни части на двореца "Топкапъ" да се извършват частични ремонтни дейности и по тази причина да са затворени за посещение.
 • Посещение на музея „Света София” - 18 лв. - заплаща се в офиса на агенциятавключва местен екскурзовод на български език; цената не включва входна такса (около 75 TRL) и такса за слушалки (около 10 TRL); осъществява се при минимум 25 заявили;
 • Бонус! При записване на двете допълнителни екскурзии - до двореца „Топкапъ“ и „Света София“ - пакетната цена – 26 лв.! осъществява се при минимум 20 заявили;
 • Посещение на двореца „Долмабахче сарай“ - 25 лв. - заплаща се в офиса на агенцията; включва местен екскурзовод на български език; цената не включва входна такса (около 60 TRL) и такса за слушалки (около 10 TRL); осъществява се при минимум 25 заявили;
 • Разходка с корабче по Босфора - 35 лв.  – заплаща се в офиса на агенцията; осъществява се при минимум 25 заявили;
 • Посещение на музея на открито -  "Миниатюрк" - 25 лв.  -  заплаща се в офиса на агенциятавключва местен екскурзовод на български език; цената не включва входна такса (около 50 TRL); осъществява се при минимум 25 заявили;

Мероприятия, които се заявяват в офиса на агенцията при записване, но се заплащат по време на пътуването в евро:

 • Автобусна панорамна обиколка на Истанбул с включени посещение на двореца "Бейлербей"и българската църква "Св. Стефан" с екскурзовод на български език - 15 евро - включва местен екскурзовод на български език; цената не включва входна такса (около 75 TRL); осъществява се при минимум 25 заявили;
 • Вечеря на яхта по Босфора – 40 евро –  включва трансфер от хотела, богато меню с напитки местно производство и атрактивна шоу програма;
 • Посещение на рибен ресторант - 25 евро - менюто включва ордьоври, салата, основно – рибен специалитет, десерт и 1 напитка (алкохолна или безалкохолна); осъществява се при минимум 25 заявили;
 • Посещение на Outlet Via Port Venecia – 10 евро; осъществява се при минимум 25 заявили;

Важна забележка: При осъществяването на допълнителните турове е възможно използването на градски транспорт.
 

Начин на плащане:
 • депозит - 100 лв. на записан турист
 • доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване

Забележка:

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства и си запазва правото да замени обектът, който няма възможност да се посети с друг обект или свободно време.
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • При осъществяването на допълнителните турове е възможно използването на градски транспорт.
 • Според законодателството на Република Турция, тютюнопушенето в закрити пространства е абсолютно забранено.
 • При настаняване на двама възрастни и едно дете, детето е настанено на допълнително легло, което може да е разтегаем диван или походно легло.
 • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител са необходими задграничен паспорт и нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и 2 копия);
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите са необходими Задграничен паспорт и акт за раждане (оригинал и 2 копия).

Застраховане:

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Оферта № Е2577

Новини