Фестивал на лалето - Уикенд в Истанбул

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2414
4 дни / 3 нощувки
Маршрут: София - Истанбул - Одрин - София

Дати на отпътуване: 26.04.2019

Цена от: 225 лв.

Дати на екскурзията ПРОМО цена Редовна цена Цена късно записване Резервирай
26.04.2019 - 29.04.2019
няма места
225.00 лв.
валидна при плащане до 24.02.2019
235 лв.
валидна при плащане
от 25.02.2019
до 07.04.2019
245.00 лв.
валидна при плащане след 07.04.2019

245.00 лв.
Цена късно записване

*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*При еднократно плащане без депозит има отстъпка от 5 лв.;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

БОНУС! Панорамна обиколка в европейската и азиатската част на Истанбул!
БОНУС! Пешеходна обиколка в историческата част на Истанбул!

БОНУС! Посещение на парк Емирган!
За дата 26.04.2019: БОНУС! Вечерта посещение и участие в празничната Великденска литургия!

1-ви ден:
Отпътуване от гр. София, площад Александър Невски в 05:30 ч. по маршрут София – Пловдив – Хасково - Свиленград. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево – Капъ Куле. Настаняване в хотел 3* в Истанбул.
По желание посещение на рибен ресторант (с допълнително заплащане).
Нощувка.

2-ри ден:
Закуска.
БОНУС! Панорамна и пешеходна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод на български език!
Разглеждане на забележителностите на европейската и азиатската част на града, съхранил културното наследство на народи и религии през вековете.
Преминаване в азиатската част на Истанбул по въжения мост над Босфора. Разглеждане на Истанбул от хълма "Чамлъджа" или в района на двореца Бейлербей. Там на чаша гъсто турско кафе или чай можете да се насладите на неповторима гледка от птичи поглед към Босфора. Завръщане в новата европейска част на Истанбул. По пътя се преминава и покрай българската църква Св. Стефан - Желязната църква /поглед отвън/, покрай Златния Рог.
Пешеходна обиколка в историческата част на Истанбул: Хиподрума, където през вековете са се запазили 4 забележителни обекта / Колоната на Константин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтана на Вилхелм II/. Посещение на Синята джамия "Султан Ахмед“ - уникалната джамия с шест минарета. Преливащо-сините стени придават характерното сияние във вътрешността на храма и са причина за нарицателното му име в цяла Европа.
По желание посещение на двореца „Топкапъ“ с професионален екскурзовод на български език (с допълнително заплащане). Топкапъ или Голямата порта е Сърцето и Ума на Османската Империя, изключителен пример за османската архитектура с богата колекция от порцелан, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения.
По желание посещение на музея „Света София” с професионален екскурзовод на български език (с допълнително заплащане). Света София или Църквата на мъдростта е бивша престолна църква на Византийската империя, превърната в джамия от османските завоеватели през 1453 г. Днес е една от най-важните забележителности на Истанбул. Счита се за най-яркия пример за византийска архитектура и поради размера си и архитектурните и инженерни постижения е една от най-великите сгради на Античността. Забележка: При по-големи групи (над 14 души) е наложително използването на слушалки - цена около 4 TRL.
Забележка: Пешеходната обиколка на града и туровете до двореца „Топкапъ“ и „Света София” приключват на площад "Султан Ахмед". Туристите, които не желаята да се включат в допълнителните мероприятия остават за свобоно време в центъра на града.

БОНУС! Вечерта посещение и участие в празничната Великденска литургия.
Нощувка.

3- ти ден:
Закуска.
По желание посещение на двореца „Долмабахче сарай“ с професионален екскурзовод на български език (с допълнително заплащане). Долмабахче сарай - "Малкия Версай" в най-голяма степен зашеметява посетителите с изключителната си пищност и разточителен блясък. В дворецът се намира най-големият полилей в света, уникални подаръци от европейски владетели и невероятна градина. Забележка: При по-големи групи (над 14 души) е наложително използването на слушалки - цена около 4 TRL.
По желание разходка с корабче по Босфора (с допълнително заплащане) - една романтична разходка по Босфора, където се докосват Европа и Азия, изтока и запада.
По желание посещение на МОЛ „Сапфир“ (с допълнително заплащане). Изкачване със скоростен асансьор до последния етаж на небостъргача, където се намират панорамна площадка, ресторант и 4D кино. Там стъпили върху прозрачна повърхност се озовавате буквално във въздуха с уникална панорамна гледка към космополитния град. 4D киното за 10 минути пренася човек във вътрешността на Синята джамия, хиподрума, Света София, дори в едни от най-изисканите хотели в града. Ще „пътувате” с хеликоптер, буквално усещащи пръските от Босфора.
Вечерта по желание вечеря на яхта по Босфора с богато меню, с включени напитки местно производство и атрактивна шоу програма (с допълнително заплащане).
Завръщане в хотела.
Нощувка.

4-ти ден:
Закуска.
БОНУС! Посещение на парк Емирган.
Парка с лалетата е едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта - сезонът на тези прекрасни цветя. В паркът ще имате възможността да пиете кафе или чай. Ще разполагате със свободно време да се насладите на чудни цветни картини.
Важна забележка: Посещението на парк Емиргaн се осъществява при подходящи метеорологични условия. Туроператорът си запазва правото да измести посещението на парка в друг ден от програмата.
Пристигане в Одрин – разглеждане на джамията Селимие (изключителен турски паметник и символ на града, същевременно и едно от чудесата на Османската архитектура). Свободно време за посещение на покрития пазар на Одрин - малкото Капалъ чарши".
Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул;
 • панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език;
 • пешеходна обиколка в историческата част на Истанбул;
 • посещение на парк Емирган;
 • посещение на Одрин;
 • екскурзоводско обслужване по маршрута.
  Следните допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на туристическата агенция най-късно при доплащане на екскурзията (входните такси се заплащат по времен а пътуването в турски лири):
 • Посещение на рибен ресторант - 49 лв. - менюто включва ордьоври, салата, основно – рибен специалитет, десерт и 1 напитка (алкохолна или безалкохолна); осъществявава се при минимум 25 заявили;
 • Посещение на двореца „Топкапъ“ – 20 лв. - включва местен ескурзовод на български език; цената не включва входна такса (60 TRL); осъществявава се при минимум 25 заявили;
 • Посещение на музея „Света София” - 19 лв. - включва местен ескурзовод на български език; цената не включва входна такса (65 TRL) и такса за слушалки (около 4 TRL); осъществявава се при минимум 25 заявили;
 • Бонус! При записване на двете допълнителни екскурзии - до двореца „Топкапъ“ и „Света София“ - пакетната цена – 20 лв.!
 • Вечеря на яхта по Босфора – 78 лв. – включва богато меню с напитки местно производство и атрактивна шоу програма; осъществявава се при минимум 25 заявили;
 • Посещение на двореца „Долмабахче сарай“ - 26 лв. - включва местен ескурзовод на български език; цената не включва входна такса (60 TRL) и такса за слушалки (около 4 TRL); осъществявава се при минимум 25 заявили;
 • Разходка с корабче по Босфора - 33 лв. – включва местен екскурзовод на български език; осъществявава се при минимум 25 заявили;
 • Посещение на МОЛ „Сапфир“ - 39 лв. - включва входна такса, изкачване до панорамната тераса на небостъргача и 4D кино симулация; осъществявава се при минимум 25 заявили;
Важна забележка:
При осъществяването на допълнителните турове е възможно използването на градски транспорт.
 
 • доплащане за настаняване в единична стая – 90 лв.;
 • входни такси (за обекти, които не са споменати в горе посочените допълнителни турове);
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г. - по 2.50 лв. на човек на ден
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Начин на плащане:

 • депозит - 100 лв. на записан турист
 • доплащане - 14 преди датата на отпътуване

Забележка:

 • При записване на тур по желание на място в Истанбул цената се увеличава с 2 euro, но включването Ви в избраното мероприятие не е гарантирано.
 • В случай на закъснение от страна на туристите при изпълнение на допълнителните мероприятия, Туроператорът не възстановява предварително заплатената сума за екскурзовод и входна такса за съответното меропприятие.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства и си запазва правото да замени обектът, който няма възможност да се посети с друг обект или свободно време.
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • При осъществяването на допълнителните турове е възможно използването на градски транспорт.
 • Според законодателството на Република Турция, тютюнопушенето в закрити пространства е абсолютно забранено.
 • При настаняване на двама възрастни и едно дете, детето е настанено на допълнително легло, което може да е разтегаем диван или походно легло.
 • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител са необходими задграничен паспорт и нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и 2 копия);
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите са необходими Задграничен паспорт и акт за раждане (оригинал и 2 копия).

Застраховане:

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Оферта № Е2414

Новини