Фестивал на лалето - Уикенд в Истанбул

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2414
4 дни / 3 нощувки
Маршрут: София - Истанбул - Одрин - София

Дати на отпътуване:

Цена от: 219 лв.


Очаквайте нови дати!


*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

Програма без нощни преходи!
БОНУС! Панорамна обиколка в европейската и азиатската част на Истанбул.
БОНУС! Посещение на парка с лалетата - "Емирган".
БОНУС! Вечерта посещение и участие в празничната Великденска литургия за програмата с отпътуване на 17.04.2020


1-ви ден:
Отпътуване от гр. София, площад Александър Невски в 05:00 ч
. по маршрут София – Пловдив – Хасково - Свиленград. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево – Капъ Куле.

БОНУС! Посещение на парк Емирган.
Парка с лалетата е едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта - сезонът на тези прекрасни цветя. В паркът ще имате възможността да пиете кафе или чай. Ще разполагате със свободно време да се насладите на чудни цветни картини.
Важна забележка: Посещението на парк Емиргaн се осъществява при подходящи метеорологични условия. Туроператорът си запазва правото да измести посещението на парка в друг ден от програмата, ако времето не еподходящо или поради други независещи от Туроператора причини. 

Настаняване в хотел 3* в Истанбул.
Вечерта по желание посещение на рибен ресторант.
Нощувка.

2-ри ден:
Закуска.
БОНУС: Панорамна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод на български език!
Разглеждане на забележителностите на европейската и азиатската част на града, съхранил културното наследство на народи и религии през вековете.
Преминаване в азиатската част на Истанбул по въжения мост над Босфора. Разглеждане на Истанбул от хълма "Чамлъджа" или в района на двореца Бейлербей. Там на чаша гъсто турско кафе или чай можете да се насладите на неповторима гледка от птичи поглед към Босфора. Завръщане в новата европейска част на Истанбул. По пътя се преминава и покрай българската църква Св. Стефан - Желязната църква /поглед отвън/, покрай Златния Рог.
Пешеходна разходка: Хиподрума – центъра на живота на града; Синята джамия; Дворецът „Топ  Капъ” – сърцето на Османската империя и Черквата „Св. София” – епископална черква на византийската столица /който желае може да ги посети индивидуално/, площад Султан Ахмед, Египетския пазар, кулата Галата, площад Таксим. Преминаване по моста над Босфора, свързващ Европа с Азия и време за фото пауза.

По желание посещение на двореца „Топкапъ“ с професионален екскурзовод на български език. Топкапъ или Голямата порта е Сърцето и Ума на Османската Империя, изключителен пример за османската архитектура с богата колекция от порцелан, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения.

По желание посещение на музея „Света София” с професионален екскурзовод на български език. Света София или Църквата на мъдростта е бивша престолна църква на Византийската империя, превърната в джамия от османските завоеватели през 1453 г. Днес е една от най-важните забележителности на Истанбул. Счита се за най-яркия пример за византийска архитектура и поради размера си и архитектурните и инженерни постижения е една от най-великите сгради на Античността. Забележка: При по-големи групи (над 14 души) е наложително използването на слушалки - цена около 10 TRL.
БОНУС! Вечерта посещение и участие в празничната Великденска литургия за програмата с отпътуване на 17.04.2020
Забележка: Пешеходната обиколка на града и туровете до двореца „Топкапъ“ и „Света София” приключват на площад "Султан Ахмед". Туристите, които не желаята да се включат в допълнителните мероприятия остават за свобоно време в центъра на града.
Нощувка.

3- ти ден:
Закуска.
По желане разходка с корабче по Босфора - една романтична разходка по Босфора, където се докосват Европа и Азия, изтока и запада.

По желание посещение на двореца „Долмабахче сарай“ с професионален екскурзовод на български език. Долмабахче сарай - "Малкия Версай" в най-голяма степен зашеметява посетителите с изключителната си пищност и разточителен блясък. В двореца се намира най-големият полилей в света, уникални подаръци от европейски владетели и невероятна градина. Забележка: При по-големи групи (над 14 души) е наложително използването на слушалки - цена около 10 TRL.

По желание посещение на МОЛ „Сапфир“. Изкачване със скоростен асансьор до последния етаж на небостъргача, където се намират панорамна площадка, ресторант и 4D кино. Там стъпили върху прозрачна повърхност се озовавате буквално във въздуха с уникална панорамна гледка към космополитния град. 4D киното за 10 минути пренася човек във вътрешността на Синята джамия, хиподрума, Света София, дори в едни от най-изисканите хотели в града. Ще „пътувате” с хеликоптер, буквално усещащи пръските от Босфора.
Завръщане в хотела.

Вечерта по желание вечеря на яхта по Босфора - с богато меню с включени напитки местно производство и атрактивна шоу програма.
Нощувка.

4-ти ден:
Закуска.
Отпътуване за Одрин.

БОНУС! Посещение на големия развлекателен и търговски център AQUA FLORIA (без включена входна такса за Аквариума). Една от най-големите атракции на центъра е разположения върху 22 000 кв.м. Аквариум „Аква флория“. Аквариумът разполага с 64 аквариума, обитавани от над 1000 вида морски обитатели типични за Черно, Мраморно и Егейско море, както и обитатели на Босфора Панамския и Суецкия канал. Едни от най-интерсните зали в аквариума носят имената „Антарктида“ и „Тропическата зала“, където могат да се наблюдават животински видове типчни за тези зони.
Търговският център разполга още с магазини на световно известни марки, кино и различни интерактивни игри за най-малките посетители.

Пристигане в Одрин – свободно време в центъра на града с възможност за  разглеждане на джамията Селимие (изключителен турски паметник и символ на града, същевременно и едно от чудесата на Османската архитектура).
Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул;
 • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език;
 • Посещение на парк Емирган
 • Посещение на търговски център AQUA FLORIA (без вкл. входна такса);
 • Посещение на Одрин;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута.
 • доплащане за настаняване в единична стая – 90 лв.;
 • входни такси (за обекти, които не са споменати в посочените допълнителни турове);
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г. - по 2.50 лв. на човек на ден
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
Следните допълнителни мероприятия (с изключение на корабчето по Босфора и посещението на МОЛ „Сапфир“, които само се заявяват в офиса, а се заплащат по време на пътуването), се заявяват и заплащат в офиса на туристическата агенция най-късно при доплащане на екскурзията (входните такси се заплащат по време на пътуването в турски лири):
 
 • Посещение на двореца „Топкапъ“ – 18 лв. - заплаща се в офиса на агенциятавключва местен екскурзовод на български език; цената не включва входна такса (около 75 TRL); осъществява се при минимум 20 заявили;
  Забележка: Възможно е към датата на пътуване в отделни части на двореца "Топкапъ" да се извършват частични ремонтни дейности и по тази причина да са затворени за посещение.
 • Посещение на музея „Света София” - 18 лв. - заплаща се в офиса на агенциятавключва местен екскурзовод на български език; цената не включва входна такса (около 75 TRL) и такса за слушалки (около 10 TRL); осъществява се при минимум 20 заявили;
 • Бонус! При записване на двете допълнителни екскурзии - до двореца „Топкапъ“ и „Света София“ - пакетната цена – 26 лв.! осъществява се при минимум 20 заявили;
 • Посещение на двореца „Долмабахче сарай“ - 25 лв. - заплаща се в офиса на агенцията; включва местен екскурзовод на български език; цената не включва входна такса (около 60 TRL) и такса за слушалки (около 10 TRL); осъществява се при минимум 20 заявили;
 • Разходка с корабче по Босфора - 35 лв.  – заплаща се в офиса на агенцията; осъществявава се при минимум 20 заявили;
 • Посещение на МОЛ „Сапфир“ - 22 евро - заявява се при записване в офиса на агенцията,  заплаща се по време на пътуването; включва входна такса, изкачване до панорамната тераса на небостъргача и 4D кино симулация; осъществява се при минимум 25 заявили;
 • Вечеря на яхта по Босфора – 40 евро – заявява се при записване в офиса на агенцията,  заплаща се по време на пътуването; включва богато меню с напитки местно производство и атрактивна шоу програма;
 • Посещение на рибен ресторант - 25 евро - заявява се при записване в офиса на агенцията,  заплаща се по време на пътуването; осъществявава се при минимум 25 заявили;
Важна забележка: При осъществяването на допълнителните турове е възможно използването на градски транспорт.

Начин на плащане:

 • депозит - 100 лв. на записан турист
 • доплащане - 14 преди датата на отпътуване

Забележка:

 • При записване на тур по желание на място в Истанбул цената се увеличава с 2 euro, но включването Ви в избраното мероприятие не е гарантирано.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства и си запазва правото да замени обектът, който няма възможност да се посети с друг обект или свободно време.
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • При осъществяването на допълнителните турове е възможно използването на градски транспорт.
 • Според законодателството на Република Турция, тютюнопушенето в закрити пространства е абсолютно забранено.
 • При настаняване на двама възрастни и едно дете, детето е настанено на допълнително легло, което може да е разтегаем диван или походно легло.
 • Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител са необходими задграничен паспорт и нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и 2 копия);
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите са необходими Задграничен паспорт и акт за раждане (оригинал и 2 копия).

Застраховане:

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Оферта № Е2414

Новини