Южна Италия - по стъпките на ЮНЕСКО: Неапол, Помпей, Везувий, Остров Капри, Позитано, Амалфи, Матера, Алберобело...

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2317
7 дни / 6 нощувки
Маршрут: София - Игуменица - Бари - Матера - Алберобело - остров Капри - Неапол - Помпей - Позитано - Амалфи - Везувий - Бари - Игуменица - София

Дати на отпътуване: 05.10.2020

Цена от: 689 лв.

Дати на екскурзията Цена Запитване
05.10.2020 - 11.10.2020 689 лв. запитване

*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
Подарете си очарованието и магнетизма на Южна Италия, окъпана от морските води, с дъх на жарко слънце и неаполитанска пица.
Ще можете да се насладите на повелителя на вулканите Везувий, притихнал в дългогодишния си сън; древния Помпей, останал под лавата на вулкана; Неапол, възпят от италианците в незабравими канцонети; Амалфи, впечатляващ със своята история и култура; омайващият остров Капри; Матера, непозната и очарователна; и Алберобело с каменните къщички трули.

1-ви ден - 621 км.
Отпътуване от София в 9:00 ч. сутринта от Руски паметник от страната на хотел "Родина".
Транзитно преминаване през Гърция до Игуменица (621 км.).
По пътя - кратък престой в Солун.
Отпътуване към пристанището на Игуменица.
Пристигане на Игуменица вечерта.
Отпътуване с ферибот от Игуменица до Бари през нощта /продължителност на пътуването - 9-10 ч./.

2-ри ден: 360 км.
Пристигане в Бари сутринта.
Отпътуване за Сорентинския полуостров.
По пътя посещение на Матера - едно от най-омагьосващите места в света, за което до скоро малцина бяха чували, разположено в провинция Базиликата, Южна Италия.
Матера е уникално съчетание на културна традиция и цивилизация, съхранили се до нас чак от епохата на Неолита. Многобройните естествени пещери в Матера са били първите къщи на древните обитатели там, които са преобразили естествения пейзаж в причудливи архитектурни форми /не включва входна такса за Матера - 5 евро/.
Отпътуване за Алберобело - прекрасен град познат още като столица на трулите – сухи каменни жилища. Освен че е включен в списъка на световното културно наследство, Алберобело е наследник на древни традиции и е един от градовете, запазили собствената си култура векове наред. 1500 трули ще ви накарат да се замислите дали не се намирате в някакво приказно царство, а атмосферата на тази закътана част от Южна Италия ще Ви покори завинаги.
Отпътуване за Сорентинския полуостров.
Късно вечерта настаняване в хотел 3* в района на Соренто/Неапол.
Нощувка.

3-ти ден: около 110 км.
Закуска.
Отпътуване към вулкана Везувий, който се извисява на височина 1277 м. над морското ниво, близо до Неаполитанският залив. Везувий изригвал периодично в продължение на повече от 12 000 години /не включва входна такса  - около 10 евро и градски транспорт – 3,10 евро на човек в посока; 6,20 евро в двете посоки или транспорт с местен автобус – 5 евро в двете посоки/.
Следобяд по желание с допълнително заплащане, екскурзия с екскурзовод до Позитано и Амалфи.
Отпътува се за Амалфийското крайбрежие - северния бряг на Салернския залив. Спирка на панорамата към Позитано, продължаване към Амалфи. Спирка в Амалфи.
Тези градчета намират място в списъка на ЮНЕСКО като място на световното културно наследство. Те са емблеми за красота, селища с главозамайващи гледки, умело съчетали природа и човешко творение. Ще се насладим на невероятните пейзажи, разкриващи пред нас стръмни брегове, спускащи се до изумрудено прозрачните морски води. Тук ще опитаме и уханното ледено студено “limoncello” - известен италиански лимонов ликьор, произвеждан от специален сорт лимони, които се отглеждат по Амалфийското крайбрежие
Вечеря по меню без включени напитки.
Нощувка.

4-ти ден: 65 км.
Закуска.
Посещение на Помпей с екскурзовод. Освен че е една от най-известните световни забележителности, Помпей е част от културното наследство на ЮНЕСКО, той е един от най-дълго проучваните археологически обекти: 3 века са били необходими на невероятните находки от изчезнали цивилизации да "изплуват" изпод пластовете вулканичен прах /не включва входна такса за Помпей около 15 евро и 3 евро такса за слушалки /. Отпътуване към Неапол.
Разглеждане на забележителностите на град Неапол с екскурзовод. Градът, за който мнозина казват, че човек или се влюбва в него завинаги, или го намразва, е разположен красиво на Неаполитанския залив, под вулкана Везувий, а от другата страна на града са Флегрейските полета.
Завръщане в хотела.
Вечеря по меню без включени напитки.
Нощувка.

5-ти ден: 45 км.
Закуска.
По желание с допълнително заплащане екскурзия до остров Капри.
Отпътуване с корабче от Соренто към остров Капри – едно от най- очарователните кътчета покрай лазурното крайбрежие. Островът е дълъг 6 км. и широк 2.5 км. и в своите миниатюрни размери е събрал прекрасна природа, живописни нископланиснки възвишения (най-висока точка е Монте Соларо, 586 м) и очарованието на Град Капри, в който акостираме по време на този тур - главен град и пристанище, изключително красиво и запомнящо се място.
В тура е включено посещение на град Анакапри и вила Сан Микеле (без включена входна такса) и посещение на град Капри и Градините на Август (без включена входна такса).
Завръщане в Соренто.
Свободно време в Соренто - разположен на едноименния полуостров на черни скали от тъмен вулканичен камък, самият град е своеобразна панорамна тераса към целия Неаполитанския залив. Легендата разказва, че точно на това красиво място, Одисей и неговите спътници са били объркани от песните на Сирените, оттам идва и старото има на града - Сурентум.
Завръщане в хотела.
Вечеря по меню без включени напитки.
Нощувка.

6-ти ден: около 300 км.
Закуска.
Отпътуване към Бари - столицата на провинция Пулия. Свободно време в Бари. Възможност за посещение на катедралата, построена в романски стил Св. Савин и базиликата Свети Никола, където се съхраняват мощите на светеца.
Отпътуване към пристанището на Бари привечер.
Нощен преход с ферибот Бари - Игуменица.

7-ми ден: 621 км.
Пристигане на пристанището на Игуменица сутринта.
Отпътуване за България.
Завръщане в София вечерта.
 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
 • Двупосочен фериботен билет Игуменица – Бари, при настаняване на дек.
 • Настаняване на дек означава, че туристите нямат запазено място на ферибота и се настаняват на дивани, фотьойли и други, в зависимост от свободните места в ресторантите или на палубата на ферибота. Продължителност на пътуването - 8-10 часа в посока.
 • 4 нощувки в хотел 3* в района на Неапол или района на Соренто
 • 4 закуски и 3 вечери без включени напитки
 • Разглеждане на Неапол
 • Разглеждане на Помпей
 • Посещение на Матера и Алберобело
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Входни такси за музеи и други туристически обекти
 • Разходите от личен характер
 • Доплащане за настаняване на самолетна седалка на ферибот - 15 лв. на човек в посока.
 • Доплащане за настаняване в каюта на ферибота на човек в една посока, при заплатена базисна пакетна цена на настаняване на дек/палуба. Каютите разполагат с от 2 до 4 легла и самостоятелна баня. Резервацията за каюти подлежи на допълнително потвърждение и се заплаща предварително със заплащането на депозита.
 • Доплащане за единична стая - 150 лв.
 • Градска такса: 1.5 - 2 € на ден, според категорията на хотела (заплаща се от туристите на място на рецепция).
 • Екскурзия до остров Капри - при минимум 25 туристи - 68 €. Плаща се най-късно при доплащането на екскурзията. Цената включва двупосочен трансфер с корабче Соренто - Капри - Соренто, обиколка с екскурзовод и посещение на град Капри и Анакапри, фуникуляр от пристанището до Капри, автобус от Капри до Анакапри и пристанището.. /В цената не са включени входните такси за Вила Сан Микеле и Градините на Август./
 • Екскурзия до Позитано, Амалфи - 35 € - при минимум 25 туристи - Цената включва транспорт и посещение на Позитано, Амалфи с екскурзовод.
 • Доплащане за градски транспорт за посщението на Везувий – 3.10 евро на човек в посока; 6.20 евро на човек в двете посоки или за местен италиански автобус – 5 евро на човек в двете посоки.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица до 69 г. - по 1 лв. на човек на ден
 • Доплащане за медицинска застраховка за възрастни от 69 г.- 85 г. - по 2.50 лв. на ден
 • Лица над 85 г. не се застраховат.
Начин на плащане:
 • депозит -  250 лв. на записан турист
 • доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване
Входни такси:
 • Помпей – входна такса 15 € за група + 3 € ползване за слушалки
 • Везувий – около 10 €, градски транспорт до вулкана - 3.10 € в посока
 • Матера - 5 €
 • Вила Сан Микеле - 8 €
 • Градините на Август - 1 €
ВАЖНА забележка:
 • За пътуването на ферибота е необходимо да се подготви предварително ръчен багаж, който може да се вземе на палубата или в каютата. Основният багаж остава в автобуса и пътниците нямат достъп до него.
 • При настаняване на гарантирана седалка тип самолетна/автобусна на ферибота Игуменица-Бари на отиване и Бари - Игуменица на връщане по програмата.
  Настаняване на самолетна седалка означава, че туристите разполагат със запазено седящо място на ферибота в салон, тип самолетна/автобусна седалка. Не се гарантират блок-места едни до други. Продължителност на пътуването - 8-10 часа в посока.
 • Цени за настаняване в каюти (разполагат с от 2 до 4 легла и самостоятелна баня) на ферибота:
  в каюта с 4 легла – 25 €; - на човек в една посока; 50 € в двете посоки
  в каюта с 3 легла – 35 €; - на човек в една посока; 70 € в двете посоки
  в каюта с 2 легла – 46 € - на човек в една посока; 92 € в двете посоки
Забележка:
 • За посещението на Везувий се ползва градски транспорт - 3.10 евро в посока.
 • При невъзможност да се посети Везувий, мероприятието се замества със свободно време в Бари.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата
 • Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на ТО.
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
Застраховане:
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Необходими документи:
 • Лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване и ксерокопие на 2/3 страница;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и 2 копия), акт за раждане (оригинал и 2 копия);

Оферта № Е2317

Новини