Южна Италия – незабравимо изживяване по стъпките на ЮНЕСКО: Соренто, Неапол, Помпей, Везувий, Остров Капри, Позитано, Амалфи, Матера, Алберобело...

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-2303
7 дни / 6 нощувки
Маршрут: София – Игуменица – Бари – Соренто - Неапол - Помпей – Везувий – Остров Капри – Позитано – Амалфи – Матера – Алберобело – Бари – Игуменица – София

Дати на отпътуване:

Цена от: 655 лв.


Очаквайте нови дати!


*Цените важат при настаняване на възрастен в двойна стая;
*При промо цените не се начисляват допълнителни отстъпки;
*При еднократно плащане без депозит има отстъпка от 6 лв.;
*Депозит - виж в раздел ДРУГИ;
*Плащането с депозит не важи за еднодневни екскурзии.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
Подарете си очарованието и магнетизма на Южна Италия, окъпана от морските води, с дъх на жарко слънце и неаполитанска пица.
Ще можете да се насладите на повелителя на вулканите Везувий, притихнал в дългогодишния си сън; древния Помпей, останал под лавата на вулкана; Неапол, възпят от италианците в незабравими канцонети; Амалфи и Равело, впечатляващи със своята история и култура; омайващия остров Капри; Матера, непозната и очарователна и Алберобело с каменните къщички трули.

1-ви ден - 621 км
Отпътуване от София в 9:00 ч. сутринта от Руски паметник от страната на хотел "Родина".
Транзитно преминаване през Гърция до Игуменица. (621 км.)
По пътя - кратък престой в Солун.
Отпътуване към пристанището на Игуменица.
Пристигане на Игуменица вечерта.
Отпътуване с ферибот от Игуменица до Бари през нощта. /продължителност на пътуването - 9-10 ч./

2-ри ден: 360 км.
Пристигане в Бари сутринта.
Отпътуване за Сорентинския полуостров.
По пътя посещение на Матера - едно от най-омагьосващите места в света, за което до скоро малцина бяха чували, разположено в провинция Базиликата, Южна Италия.
Матера е уникално съчетание на културна традиция и цивилизация, съхранили се до нас чак от епохата на Неолита. Многобройните естествени пещери в Матера са били първите къщи на древните обитатели там, които са преобразили естествения пейзаж в причудливи архитектурни форми /не включва входна такса за Матера - 5 евро/.
Отпътуване за Алберобело - прекрасен град познат още като столица на трулите – сухи каменни жилища. Освен че е включен в списъка на световното културно наследство, Алберобело е наследник на древни традиции и е един от градовете, запазили собствената си култура векове наред. 1500 трули ще ви накарат да се замислите дали не се намирате в някакво приказно царство, а атмосферата на тази закътана част от Южна Италия ще Ви покори завинаги.
Отпътуване за Сорентинския полуостров.
Късно вечерта настаняване в хотел 3* в района на Соренто/Неапол.
Нощувка.

3-ти ден: 65 км.
Закуска.
Посещение на Помпей с екскурзовод . Освен че е една от най-известните световни забележителности, Помпей е част от културното наследство на ЮНЕСКО, той е един от най-дълго проучваните археологически обекти: 3 века са били необходими на невероятните находки от изчезнали цивилизации да "изплуват" изпод пластовете вулканичен прах /не включва входна такса за Помпей около 13 евро и 3 евро такса за слушалки /.
Отпътуване към Неапол.
Разглеждане на забележителностите на град Неапол с екскурзовод . Градът, за който мнозина казват, че човек или се влюбва в него завинаги, или го намразва, е разположен красиво на Неаполитанския залив, под вулкана Везувий, а от другата страна на града са Флегрейските полета.
Завръщане в хотела.
Вечеря по меню без включени напитки.
Нощувка.

4-ти ден: около 85 км.
Закуска.
По желание с допълнително доплащане екскурзия с екскурзовод до Позитано, Амалфи">Амалфи и Равело.
Отпътува се за Амалфийското крайбрежие - северния бряг на Салернския залив. Спирка на панорамата към Позитано, продължаване към Амалфи. спирка в Амалфи.
Тези градчета намират място в списъка на ЮНЕСКО като място на световното културно наследство. Те са емблеми за красота, селища с главозамайващи гледки, умело съчетали природа и човешко творение. Ще се насладим на невероятните пейзажи, разкриващи пред нас стръмни брегове, спускащи се до изумрудено прозрачните морски води. Тук ще опитаме и уханното ледено студено “limonchello” - известен италиански лимонов ликьор, произвеждан от специален сорт лимони, които се отглеждат по Амалфийското крайбрежие.
Завръщане в хотела.
Вечеря по меню без включени напитки.
Нощувка.

5-ти ден: 45 км.
Закуска.
По желание с допълнително заплащане екскурзия до остров Капри">остров Капри. / корабчето за Капри">остров Капри тръгва от пристанището на Соренто. Туристите, които не желаят се включат в тура, остават в хотела за свободно време. /
Отпътуване с корабче от Соренто към Капри">остров Капри – едно от най- очарователните кътчета покрай лазурното крайбрежие. Островът е дълъг 6 км и широк 2,5 км и в своите миниатюрни размери е събрал прекрасна природа, живописни нископланиснки възвишения (най-висока точка е Монте Соларо, 586 м ) и очарованието на Град Капри, в който акостираме по време на този тур - главен град и пристанище, изключително красиво и запомнящо се място.
В тура е включено посещение на град Анакапри и вила Сан Микела (без включена входна такса) и посещение на град капри и Градините на Август ( без включена входна такса).
Завръщане в Соренто.
Свободно време в Соренто - разположен на едноименния полуостров на черни скали от тъмен вулканичен камък, самият град е своеобразна панорамна тераса към целия Неаполитанския залив. Легендата разказва, че точно на това красиво място, Одисей и неговите спътници са били объркани от песните на Сирените, оттам идва и старото има на града - Сурентум.
Завръщане в хотела.
Вечеря по меню без включени напитки.
Нощувка.

6-ти ден : около 300 км.
Закуска.
Освобождаване на хотела и отпътуване към вулкана Везувий, който се извисява на височина 1277 м над морското ниво, близо до Неаполитанският залив. Везувий изригвал периодично в продължение на повече от 12 000 години. Днес над кратера се издигат тънки ленти дим, а по склоновете му има пукнатини, през които прониква горещина, достатъчна да се запали лист хартия /не включва входна такса - около 10 евро/.
Необходимо е използването на градски автобус за стигането до вулкана. Ако не е възможно посещението на Везувий, мероприятието се замества със свободно време в Бари.

Пристигане на пристанищато на Бари привечер.
Нощен преход с ферибот Бари - Игуменица.

7-ми ден- 621км.
Пристигане на пристанището на Игуменица сутринта.
Отпътуване за Янина - живописната столица на област Епир. Сутрешен престой в града, разположен романтично на брега на езерото Памвотис.
Отпътуване за България.
Завръщане в София вечерта.
 
 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
 • Двупосочен фериботен билет Игуменица – Бари, при настаняване на дек.
  Настаняване на дек означава, че туристите нямат запазено място на ферибота и се настаняват на дивани, фотьойли и други, в зависимост от свободните места в ресторантите или на палубата на ферибота. Продължителност на пътуването - 8-10 часа в посока.
 • 4 нощувки в хотел 3* в района на Неаполитанския залив/ Соренто
 • 4 закуски и 3 вечери
 • Разглеждане на Неапол с екскурзовод
 • Разглеждане на Помпей с екскурзовод
 • Посещение на Матера и Алберобело
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Доплащане за настаняване на самолетна седалка - 15 лв. на човек в посока.
  При настаняване на гарантирана седалка тип самолетна/автобусна на ферибота Игуменица-Бари на отиване и Бари - Игуменица на връщане по програмата.
  Настаняване на самолетна седалка означава, че туристите разполагат със запазено седящо място на ферибота в салон, тип самолетна/автобусна седалка. Не се гарантират блок-места едни до други. Продължителност на пътуването - 8-10 часа в посока.
   
 • Доплащане за каюта на ферибота на човек в една посока, при заплатена базисна пакетна цена на настаняване на дек/палуба.
  Резервацията за каюти подлежи на допълнително потвърждение и се заплаща предварително със заплащането на депозита. Каютите разполагат с от 2 до 4 легла и самостоятелна баня.
  в каюта с 4 легла – 24 €; - на човек в една посока
  в каюта с 3 легла – 34 €; - на човек в една посока
  в каюта с 2 легла – 44 € - на човек в една посока
   
 • Разходите от личен характер
 • Ползване на климатици в хотелите / заплаща се на място от туристите на рецепция /.
 • Входните такси за музеи и други туристически обекти:
 • Градска такса : 1.5-2 € на ден според категорията на хотела (заплаща се от туристите на място на рецепция)
 • Екскурзия до остров Капри - при минимум 25 туристи - 60 €. Плаща се най-късно при доплащането на екскурзията. Цената включва двупосочен трансфер с корабче Соренто - Капри - Соренто, обиколка с екскурзовод и посещение на град Капри и Анакапри, както и частен автобус от пристанището на Капри до гр. Анакапри и билет за фуникуляр от гр. Капри до пристанището. / В свободното време по време на тази екскурзия има възможност и за допълнителна панорамна разходка с корабче около остров Капри и възможност за посещение на Лазурната пещера - най-известната пещера в света - корабчето около острова и входната такса за пещерата не са включени в цената на целия тур. Тези мероприятия могат да бъдат осъществени в свободното време /
 • Доплащане за единична стая - 150 лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица до 69 - по 1 лев на човек на ден
 • Доплащане за медицинска застраховка за възрастни от 69 г.- 85 г. - по 2.50 лв. на ден
 • Лица над 85 г. не се застраховат
Входни такси:
 • Помпей – входна такса 16 € за група + 3 € ползване за слушалки
 • Везувий – около 10 € , градски транспорт до вулкана - 3,10 € в посока
 • Вила Сан Микеле - 8 €
 • Градините на Август - 1 €
 • Входна такса за синята пещера - около 14 €
Забележка:

За пътуването на ферибота е необходимо да се подготви предварително ръчен багаж, който може да се вземе на палубата или в каютата. Основният багаж остава в автобуса и пътниците нямат достъп до него.

Застраховане:
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележка:
 • За посещението на Везувий се ползва градски транспорт - 3,10 евро в посока.
 • При невъзможност да се посети Везувий, мероприятието се замества със свободно време в Бари.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата
 • Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на ТО.
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Необходими документи:
 • Лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване и ксерокопие на 2/3 страница;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите (оригинал и 2 копия), акт за раждане (оригинал и 2 копия);

Оферта № Е2303

Новини